Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. Ibland har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt. Missa inte ”Första tisdagen i månaden”.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta oss på friidrott@genarpsif.se

Välkommen till ett glatt gäng!

Genarps IF Höjdmeter Challenge
2022-05-15 09:22
Ladda album (+14 bilder) >>
Genarp IFs höjdmeter challenge, så trevligt det blev och så högt vi sprang! 16 löpare sprang tillsammans 180 varv vilket ger 9900 höjdmeter om vi räknar med att backen var 55 meter hög (vilket ett par olika GPS-klockor gett oss under dagen så 45 meter verkar vara en underskattning). Tack alla som var med och gjorde dagen fantastisk!
Antal varv per löpare: 34: Lina, 30: Christian, 14: Martin, 13: Aziel 12: Rolf, 11: Benjamin, 10: Rasmus, Hanna, Kasper, Laurent, 7: Emilia, Angie, Bo, 3: Jörgen, 1: Hsuan-Wei, Johan
Lundaloppet 2022
2022-05-07 21:32

Äntligen var Lundaloppet tillbaka med vackert väder och tusentals löpare! Vid starten fanns fållor med farthållare vilka var utrustade med stora färgade ballonger (som levde sitt eget liv…) och det gällde att inte ligga alltför nära farthållaren…då fick man ballongen i nyllet.. Banan var kantad med många åskådare som hejade och klappade och de hjälpte verkligen en framåt! Genom parkerna sprang man längs grusgångar som hade fått ett rejält lager nylagd grus. Det var tungsprunget…! Höjdskillnaderna är rejäla vilket man inte tänker på med Lund…Tack och lov har alla träningar i Genarp med mördarbacken, snigelbacken, vitargobacken (och allt vad de heter..) gett självförtroende och styrka!! Vid Lundagård stod magnoliorna i full blom och när jag passerade alla restauranger var det svårt att hålla koncentrationen (vid det här laget började jag bli rejält törstig och hungrig…) Folk satt och åt och drack gott vid uteserveringar…men men..det var bara att bita ihop en bit till..! Belöningen skulle komma! Väl in på upploppet blev jag påhejad av Viktor, det gav extra styrka! När jag passerar mållinjen hör jag Viggo kalla på mig och vi släcker värsta törsten tillsammans med vatten..gott! Men den riktiga belöningen var en delikat hamburgare från Genarps egna ’Matskeppet’! De hade parkerat sin matvagn inne på målområdet. En hamburgare har sällan smakat så gott..!

Vid pennan, Hans Scheffler

Genarps IF representerades av fyra löpare på Lundaloppet med riktigt fina prestationer. Sandra, Viktor, Hans och Viggo sprang för glatta livet. Deras och alla andras reslutat hittar ni här.

Efter 2 års uppehåll - RISEN-loppet 2022!
2022-05-02 09:37

GRATTIS!

Det blev riktig fest på Ekevallen under söndagen den 1:a Maj.

Strax över 160 deltagare kunde vi räkna in på de tre olika distanserna, 10,7 km, 5 km och givetvis Rådjursloppet på c:a 700 m.

Alla resultat finns nu under "RISEN-loppet" där det även finns sorterad lista på veteranerna.

Många bilder blev tagna av Britt-Marie, dessa hittar du under den andra fliken. Har någon mer tagit bilder, så går det bra att fylla på (klicka på ladda upp och lägga till).

När vädret är som bäst, så är glädjen som störst (eller kanske tvärtom). Båda två var på topp!

Alla inblandade, funktionärer och löpare kan känna sig mycket stolta över att vara en del i Genarps IF.
Vi levererade!!

Som löpare gjorde vi riktiga kämpainsatser, från ungdom till veteran. Resultaten talar för sig själva.👏👏

Detta var en bra grund inför 12/6...

/Bo

2022-04-18 07:38

Det är lite eftersläp i rapporteringen men den 10 april genomfördes Skånska Mästerskapen 10 km i Ystad. Klubben representerades av två snabba löpare och resulterade i ett guld. Resultaten hittar ni här.

På långfredagen genomfördes Simlångsrakan, ett snabbt 10 km lopp. Leif Larson sprang och var nära det svenska rekordet i M65. Nu stannade klockan på 38.15. Samtliga resultat finns här och läs även lite om loppet och Leif på tidningen Springs Facebook-sida.

Skånska Mästerskapen 5 km landsväg
2022-04-03 17:46

Tre löpare från klubben kom till start på de Skånska mästerskapen på 3 och 5 km i Helsingborg. IS Göta stod för arrangemanget och bjöd på en snabb bana och fina förhållanden. Alla tre löpare gjorde fina prestationer som resulterade i ett guld och ett nytt klubbrekord. Grattis till Leif, Micke och Jonas. Samtliga resultat hittar du här: https://taklto.com/results/HbgDM5km/2022/ResultatlistaHbgDM5km_2022.pdf

Kommande tävlingar