Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se

Välkommen till ett glatt gäng!

Ännu ett SM-guld
2018-10-14 20:00

I går lyckades Bo med att bärga ytterligare ett guld på veteran-SM på marathon i Umeå. Segern i Umemaran som var värd för veteran-SM blev storstilad med den fantastiska tiden 3.26.45. Stort grattis till andra VSM-guldet i år.

Internationella framgångar för Genarps IF
2018-09-17 09:58
Jörgen får representera en av de lyckliga.
Mycket tävlande utomlands denna helg, både i Berlin och Köpenhamn.
I perfekt väder lyckades fem av våra medlemmar prestera på topp.
Martin, Anne-Mette, Gaute, Jerker och Jörgen.
Två nya klubbrekord, flera personrekord kan vi också gratulera till.
(Tror vi är många som önskar att vi skulle varit i Berlin eller Köpenhamn - får bli nästa år!!)

/Bo
Skånska mästare från Genarp
2018-09-09 19:37
Alla fyra deltagare från Genarps IF stod på prispallen vid Borstahusloppet i Landskrona idag. En halvmara som genomfördes i delvis kraftig motvind. Linda satte klubbrekord i K40 och blev även första dam i loppet. Övriga deltagare var Lidija, Jesper och Bo.
Även under lördagen sattes nya klubbrekord vid Midnattsloppet i Malmö, bland annat av Jerker som gjorde ett starkt lopp på sub 40!

Lyckad löpardag med Genarps IF
2018-09-03 09:37

Fler bilder (+4) >>
Den stora löpardagen blev en mycket lyckad dag i strålande solsken med 19 anmälda.
Efter en ”lätt” morgonjogg med styrka och spänst bjöds på grötfrukost. David Hartman var speciellt inbjuden och höll inspirerande tal om sin träning.
Eftermiddagspasset blev betydligt tuffare med backträning och stafett på blodigt allvar. Alla gav sitt absolut yttersta, över stock och sten.
Dagen avslutades med salladslunch och massa eftersnack.

Britt-Marie
Kamera och servering
Laurent har klarat UTMB!
2018-09-01 08:20
Ett par bilder från loppet och målgång
Laurent är hemma igen efter det stora äventyret och vi låter Laurent berätta lite om loppet:

Det har varit en otrolig resa det här projektet och jag är väldigt nöjd med min prestation. Efter 170 km och målgång så kände jag att kroppen var i någorlunda god form och nu en vecka efter loppet så känns kropp och ben helt okej.
Jag tror jag disponerade mitt lopp på ett bra sätt, dock hade jag väldigt svårt att få till en riktig sömnpaus och totalt så blev det bara 5 minuters sömn under två nätter och det är klart att det sliter på både kropp och psyke. Den andra natten utan sömn blev därför väldigt lång och jag fick stanna upp extra för paus när jag passerade kontrollstationerna.
Om jag tar det från början så hade de utlovat fint väder och de sista förberedelserna innan start utgick därför ifrån dessa förutsättningar. Precis innan start får vi dock tyvärr information om att regnväder är på väg och det blir en snabb ompackning med extra utrustning och kläder. Starten går 18:00 men redan två timmar senare är det mörkt och regnet vräker ner. De första 60 km blir mörka, regniga, kalla, en del trängsel med en känsla av väldigt många löpare och tanken slår mig vad man egentligen gör här.. Jag fortsätter men det är inte mycket av glädje i upplevelsen under loppet den första natten.
Efter 61 km så når jag en bergstopp och jag korsar gränsen in till Italien. Det blir sakteliga lite solsken och äntligen får man se lite av den vackra terrängen och vyerna. Det känns som det roliga äntligen startar och jag får en känsla av att mina medtävlare börjar dela råd etc, istället för att kämpa mot väder och tidsgränser.
80 km: Anländer till Courmayer, får nya kläder, familjen är på plats och jag känner en "Boost" att sikta vidare mot Col Ferret. Tyvärr blir det åter regn och rätt så blåsigt.
105 km: Känslan och tankarna börjar kretsa kring att jag kanske har det värsta bakom mig..
105-130 km: Jag kämpar mig igenom andra natten. Bristen på sömn i kombination med ett riktigt tufft pass upp mot La Giete blir den största utmaningen för mig genom loppet. Under natten känns det som att tiden går men att jag inte rör mig framåt.
130-170 km: Det är åter ljust, jag känner att det går bättre att springa igen och jag passerar och går om en hel del tävlande på denna sträcka. Motivationen är åter tillbaka och jag tar med ny positiv energi sikte mot Chamonix.
170.1 km: De sista kilometrarna blir en underbar resa även om kroppen egentligen är helt slut. Jag ser familjen en bit innan målgång och jag tar Nils (min son) med mig de sista 200m och vi passerar målgång tillsammans! Ett 5 års projekt tar sitt slut! I mål efter 43:49:41. Jag har lyckats och jag är otroligt glad men också väldigt väldigt trött.

Stort Grattis Laurent! Vi väntar spänt att få höra på vad nästa äventyr och lopp som du får i sikte efter att du landat från denna prestation.