Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se


Välkommen till ett glatt gäng!

Full fart på Inomhussäsongen
2019-01-20 18:38
Inomhussäsongen är i inne i en hektisk period nu och de senaste två helgerna så har Genarps IF medverkat på tre tävlingar.
Förra lördagen hölls Sprinterträffen inne i Lund och Pernille och August var på plats för att springa var sitt 60 ms lopp. Snabbast i familjen Basse denna lördag blev Pernille med fina 9.58 sek! Pernille sänkte därmed sin tid på 60 m för tredje året i rad! Ska någon i ungdomsgruppen lyckas slå Pernilles tid under de kommande veckorna?

Förra söndagen var det Malmö Indoor Challenge och Genarps IF var på plats med 5 tävlande ungdomar (August, Anna, Ville, Sander och Albin). Tävlingsdagens överraskning stod Ville för som debuterade på friidrottsbana och ställde upp i 200m P13. Ville vann nämligen sitt heat på 31,7 och blev sammanlagt 6:a av 13 snabba killar (De sex främsta fick medalj) Riktigt starkt Ville, stort Grattis!

Sander och Albin tävlande även denna helg på en av Sveriges största inomhustävlingar i Växjö (Quality Hotel games) i den fina Telekonsult Arena. Sander sprang 1000m båda dessa helger och som ny sträcka för Sander så tar det ett par tävlingar innan man hittar rätt fart. Sander skruvade upp tempot i Växjö och satte pers med 9 sek med den nya tiden 3.11.68. Albin prövade också en ny sträcka för honom inomhus, nämligen 400m. Förra helgen i Malmö öppnade Albin lite väl starkt med 25,8 på första varvet men gick i mål med syrafyllda ben på 56,4. I Växjö var öppningen däremot lite väl lugn och det blev svårt att positionera sig och springa om i kurvorna och tiden lyckades inte att förbättras.

Redan nästa helg är det Pallasspelen i Malmö och klubben kommer att vara på plats med 6 tävlings sugna ungdomar.
2019-01-08 17:00

Resultat - Skånska Energi-Stafetten
2018-12-13 16:51

Fler bilder (+4) >>
42 lag som gjorde upp om pallplatserna
Tack alla löpare och funktionärer som gjorde gårdagens stafett till en fest på Ekevallen!

Årets vinnare enligt WMAs åldersindex blev Björnstorps IF Dam

Årets snabbaste sammanlagda sträcktid fick MAI herrar med 33:56.4 (detta är också nytt banrekord)

Pallplatser:

Mixad:
1) Ängelholms IF Svart (Ellinor A, Ola K, Jakob Z)
2) Laget Nord (Michael N, Caroline N, Henrik N)
3) Ystad IF friidrott 2 (Francois T, Lars-Henrik O, Eva L)

Kvinnor:
1) Björnstorps IF Dam (Ann-Margret F, Karolin W, Annika F)
2) Björnstorps IF Dam 2 ( Eva E, Annika R, Isa E)
3) HIF team Kam (Kristina M, Anna E, Marina S)

Herrar:
1) MAI (Jonas L, Staffan E, Olle M)
2) HIF team Rickard (Rickard A, Mattias J, Niklas O)
3) Björnstorps IF Herr ( Alf E, Jerry O, Krzyzstos Z)

Ungdom:
1) Ängelholms IF Orange (Filippa Z, Nicole L, Noha K)
2) Genarps AAS (Albin L, August B, Sander P)
3) Björnstorps Ungdom (Norah J, Anja J, Edvin A)

Hemligt lagpris:
Malmö AI (Lars U. Sebastian U. Håkan C.)
Priset var teleobjektiv till telefoner

Start RISEN-loppet:
Sydvattens TOK lag (Viktor. Tobias P. Oskar H.)

Hela resultatlistan och sträcktider hittar Ni under fliken "Skånska Energi-Stafetten"

Hoppas vi ses nästa år!

Klubbmästerskapet avgjort igen
2018-12-10 08:35
Gaute Bere tog hem mästerskapet 2018
Nu finns alla resultat, både med placering,måltid och nettotider.
Även om resultatet ser jämnt ut, bara 5 sekunder skiljde mellan 1:an och 2:an (Bo), så var Gautes beräkning exakt och segern var ett faktum. Perfekt väder utan regn var underbart, men underlaget var så pass tufft att två deltagare halka omkull i gyttjan och fick bryta. Kvällen med årsfesten var en härlig avslutning på en trevlig dag. Prisutdelningar med klubbrekord och utmärkelser från Svenska FIF delades ut. De fem bästa i klubben premierades lite extra. August, Babak, Sander, Bo och Gaute - så blev ordningen (se resultat och bilder under våra "löpare" och bildgalleri).
Marathonåret 2018
2018-12-06 21:08

Fler bilder (+4) >>
7 Marathon prestationer av Genarps IF under 2018

Vilket år det blev för klubben när det gäller Marathon prestationer! Det visade sig att det var många som oberoende av varandra tänkt att 2018 skulle spetsas med ett Marathon. Vi har nämligen haft hela 7 medlemmar som ställt sig på startlininjen i 6 olika tävlingar i 4 olika länder! Att springa ett Marathon är ju en bedrift oavsett hastighetsambition och för alla medlemmar så har det ställts krav på lång planering och riktad träning. De nämnda ”projekt” nedan kan kanske inspirera någon annan i klubben att sätta nya mål inför 2019..


Vi börjar med Jörgen som precis är  hemkommen från Jamaica och hans lopp får avsluta Marathonsäsongen. Jörgen som hade lite små skador förra året har däremot denna säsong sett spänstig ut i spåren och vi vet att det ligger en hel del mil i träningsloggen inför det planerade loppet som nyss gick av stapeln i staden Negril på ön Jamaica. Starten gick 05:15 på morgonen för att inte temperaturen skulle vara för hög, men redan 04:00 började Reggae musiken höras när 2000 löpare värmde upp inför starten. Jörgen hade gått upp vid tvåtiden på natten för att hinna piggna till. Huvudmålet var att njuta och ha kul men även såklart att göra en bra tid. Jörgen startade de två första milen i tänkt tempo men fick sedan tyvärr kramp i magen på andra hälften och förstod snabbt att hans tidsmål inte skulle lyckas. Det blev att istället njuta av stämningen och musiken och som helhet är Jörgen nöjd med loppet. Direkt efter mål och medalj svalkade löparna av sig på den fantastiska stranden Seven Mile Beach. Jörgen kan bekräfta att miljön inte gick att klaga på och vi har ingen anledning att betvivla på den punkten. Vilken känsla att ena året inte bli av med småskadorna till att nästa år genomföra en Mara på andra sidan jorden!


New York Marathon är ett av de mest kända loppen i världen och också erkänt för att ha en mycket entusiastisk publik som lyfter löparna genom hela Manhattan. Jesper och Robert gav sig själva ett nyårslöfte förra året att genomföra en ”NY-Mara” och bokade en gemensam resa där även startplatsen ingick. Träningen har under året varit inriktat på detta stora mål och vi har under sommaren och hösten speciellt märkt hur Jesper tagit snabbare o snabbare steg ute på stigarna i Genarp. Dagen innan huvudloppet så sprang Jesper och Robert ett 5 km lopp som ”uppvämning” men vädret var då inget upplyftande. På den riktiga tävlingsdagen ändrades dock vädret till perfekt vindstilla och blå himmel. Vid startområdet laddades de många löparna av Sinatras ”New York, New York” från högtalare och den gemensamma entusiasmen kunde man nästan ta på! Loppet gick bra för båda även om de sista km var tunga men som hjälp hade de publiken som de nu kan intyga var fantastisk! Hejarop, High Five parad, gospelkörer mm som höjer stämningen och manar på löparna att ta sig igenom de sista tuffa kilometrarna. Både Jesper och Robert var mycket nöjda med sitt nyårslöfte och det blev ett minne för livet! Jesper slog nytt klubbrekord med tiden 3:47.30. Båda spånar nu på nya löften..

Jerker sprang New York Maraton förra året och han har också förmedlat dess speciella känsla. I år var tanken att göra Marathon på hemmaplan och siktet var inställt på Växjö i slutet oktober där förutsättningar skulle kunna finnas för att få till en bra tid. Jerker som spetsat formen sista halvåret och som i förberedelse gjort bra ifrån sig på både 10km’s lopp (sub 40) och halv-mara. Det blev en relativt kall dag men allt flöt på enligt målbild. Extra skönt styrkebesked var att andra hälften gick 40 sek snabbare än första. I mål gick Jerker in på den fina tiden 3:28.07, ett nytt pers och klubbrekord och ett resultat som vi gissar gör det lättare att sätta upp nya planer och lägga ner extra träning nästa år..

Bo’s SM guld från Umeå som vi tidigare nämnt var ett ett av de längre projekten. I mer än två år har Bo haft SM Marathon som det stora målet med målbild att stå högt upp på prispallen. Många tränings/tävlingsprojekt går inte som man tänkt sig och de ggr det inte går enligt planerna så är man oftast ganska nöjd ändå då det gett något under resans gång. Men det är så klart extra roligt om det går precis så man önskat sig och kanske ännu bättre om det överträffas. Högst upp på pallen, SM Guld och en tid som blev klubbens snabbaste i år 3:26:45! Vi tror att Bo fortfarande inte har landat riktigt..

 

Linda hade fått i present att deltaga på känt Marathon i Frankfurt. Detta skulle bli Lindas första Maraton och målbilden sattes att gå under 3:20. Tävlingsdagen var också födelsedag och i startområdet var det fantastisk stämning med mer än 30000 löpare. Loppet gick bra för Linda fram till 26 km då hon tyvärr började må illa och fick till slut också tyvärr stanna upp vid ett par tillfällen. Efteråt konstaterade Linda att hon nog lyssnat på för mycket tips om extra gelintag mm och inte gått på egen erfarenhet. Benen var som tur pigga och de bar Linda fram till ett nytt klubbrekord 3:31:42! Efter prestationen bestämde sig Linda direkt för att anmäla sig till sitt nästa Marathon i Bergen (April 2019) och då får det bli utan gel.. 


Martin sprang sitt lopp i Berlin, en och annan som säkert är avundsjuk på detta beslutet då det blev ett lopp för historieböckerna med nytt VR av Eliud K, vem vill inte varit med denna dag. Martin kände som de flesta löparna nervositet vid starten men den positiva stämningen som infans dämpade detta och gjorde en taggad. Martin hade en plan att hålla 5:40 tempo. Första halvan gick enligt planerna men vid 25 km kom en rejäl trötthet och tanken var just då att detta görs aldrig om.. Det blev att fokusera på nästkommande km och beta av loppet steg för steg. Publiken och musik kring banan hjälpte till med motivationen. Efter lite dricka och mat började det kännas bättre och farten ökades och det kändes till slut riktigt bra. En stolt Martin gick i mål och ganska kort tid efter mållinjen kom tanken att detta bara måste man göra om (man glömmer som tur är snabbt känslan vid 25 km..)

 

Stort Grattis alla! Vi är säkra på att Era prestationer kommer inspirera till nya mål o drömmar!

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 03/12 09:19 
Genarps Idrottsförening, 02/12 08:41 
Genarps Idrottsförening, 21/10 12:31 
Genarps Idrottsförening, 16/10 11:52 
 
Våra Sponsorer