SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. Ibland har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt. Missa inte ”Första tisdagen i månaden”.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta oss på friidrott@genarpsif.se

 

Välkommen till ett glatt gäng!

A map for more Trail Running
2022-09-28 12:56

Läs om Laurents projekt på friidrott.se

VSM 1/2 maran i Anderstorp (fler tillägg nu)
2022-07-14 17:11
Fler bilder kommer , seg uppkoppling i Småland. (Foto: Britt-Marie)

Fyra anmälda från Genarps IF till Halvmaraton, VSM och SM, ett stort arrangemang som sändes på Friidrottskanalen under onsdagen, går att se i efterhand.

Tre av oss kom till start. Att springa i Anderstorp är väldigt annorlunda. En racingbana avsedd för, vad jag tror, formel 3 kanske? 
Breda vägar, doserade kurvor, som blev lite jobbiga med lutande vägbana. Säkert bra om man kommer i 300 knyck🤣, men vi från Genarp tog det ju lugnare!

Start kl 19.00 borde ju bli bra med svalare luft, mojnande vind, men icke!

Ingen aning om sekundmetrar, men det tog i ordentligt i motvinden. Det borde då jämna ut sig men på bästa långrakan sprang vi närmst skogsbrynet så någon riktig fördel uteblev där.

Fem varv på c:a 4 km och en avslutning i direkt motvind mot mål. Bra för psyket!

Verkar som att alla presterade 2-3 minuter sämre än tänkt, även eliten med båda Samuel, (Tsegay o Russom) tappade mot normala tider.

Först av oss tre i mål var Leif, sedan Linda och därefter jag, Bo.

Medaljfördelningen blev också densamma Guld, Guld och Silver. Men alla tre nöjda med sina prestationer, tror vi gick på topp för dagen trots, eller tack vare omständigheterna.

Alla resultat hittar du här..

http://www.halleif.nu/wp-content/uploads/2022/07/Resultat-aldersklasser-SM-21km-samlad-lista.pdf

Men prestationen tar inte slut där, efter att gått i mål c:a 20.45, dusch och prisutdelningen, så var klockan närmare 11.00 när det var sängdags. För dem som körde hem - ännu senare!

Med hög puls fortfarande och känslan av en febrig kropp låg jag och njöt fram till 01.45 innan jag slocknade. Min konkurrent som knep guldet i M70 sa likadant, vid frukosten dagen efter.

 

Linda redogör sin upplevelse här...

Såklart😊en kort berättelse kommer här:
Jag var nog lite spänd och drabbades av total sömnlöshet natten innan- har inte någon gång förr sovit så lite (slumrede högst 1-2 timmar) och var något trött på startstrecket. Med vind blev det ganska jobbigt både fysiskt och mentalt och jag fick jobba från första km för att inte ge mig. Men det gjorde det också till en ovanligt fin upplevelse - i efterhand alltså när jag kunde vara glad över att ha kommit i mål.  Tiden var 3 min sämre än vad jag siktat på men kanske gjorde vinden en del där. Det var också kul att springa på bilbana och inte minst att träffa så många trevliga människor som var med. Det tog en stund att komma i säng också efter loppet- somnade nog inte förrän två på natten men sen sov jag gott😊
 
God kväll!
Linda 


Nästa VSM är i Kalmar, i augusti. Se inbjudningar.

Att kämpa ger mycket glädje.

/Bo

 

 

 

Wallanderloppet 5/7
2022-07-06 10:15

Fler bilder (+15) >>

Sent på tisdagskvällen gick loppet i Ystad. Aziel startade 19.30, övriga 20.00.

Perfekt väder med 17 grader gjorde förutsättningarna perfekta, så här vill alla löpare ha en kväll som denna. På bilderna ser vi hur känslan infann sig, vissa helt fokuserade, andra tänker mest på glädjen - härligt att inställningarna är så olika.

Resultatet i K40 är mest imponerande... platserna 1, 2, 3... alla Genarps IF👏
Totalt 9 löpare från Genarps IF tog sig över mållinjen.

Men vad hände på slutet??

Antalet anmälda löpare i år var väldigt få, mot tidigare Wallanderloppet, före pandemin.

Vid Prisutdelningen var det bara "närmast sörjande" som närvarade och några från oss i Genarps IF. - väldigt avslaget!

Kul med klassindelningar som dock bara räknas till Skånes VeteranCup.

https://taklto.com/wallanderloppet/liveresult.php?showlaps=1

 

Nu känns det som vi är på gång med lite tävlingsinriktade löpare igen👍
(Hörby 6/7)
Bilder från Britt-Marie, men fler kommer läggas till, tror vi.
/Bo

Genarps IF Trail och SM/VSM Trail är avgjort för 2022
2022-06-14 21:53
Bild 1 Magnus Johansson-fotograf.

Vilken fin dag det blev med blå himmel, härlig stämning och trevligt efterhäng. Vi fick besök av Philip Sandberg - Lunds Kommun som hälsade löparna välkomna till Genarp och tryckte av starten till SM-40K.

 

Grattis till våra nya Svenska Mästare i Trail!

Guldet på damsidan gick överlägset till Emilia Brangefält, Västerås FK som vann med tiden 3:13. Emilia hade en kvart till godo mot tvåan Karin Nilsson Ullevi FK. Brons gick till Frida Michold, IK Akele.

 

Guldet i herrklassen gick till Oscar Claesson IKHP från Husqvarna. Claes tog det lugnt de första 10 km och fick sedan lite stressad arbeta sig upp genom fältet för att vid 32 km gå upp i ledning. Segertiden blev 2:49! Silvermedaljör blev Gustav Runefors från Växjö som kom in tre minuter senare, följt av tredje man Staffan Ek från Malmö AI.

 

Genarps IF levererade också!

Vad sägs om ett VSM guld, ett guld i 25K och ett silver på 10K.

 

Genarps IF ställde upp med 6 löpare i SM-klass, Max Ehle, Matteo Rossi, Anton Larsson, Theresa Skoog, Viktor Karlsson och Martin Hermvik vilka alla levererade på topp. Theresa tog hem VSM GULD i K50, stort GRATTIS! Kan passa på att nämna att Theresa förra året tog första platsen på GIFT 20 Km.

 

På 25 km hade vi Micke Sjöstrand och Emma Rengbo. Emma Rengbo kom högst upp på pallen med ett par minuter till godo till nästa tjej. 1:a platsen till Emma med andra ord.

 

På 10 km hade vi Viggo och Hans Scheffler som inbördes hade en liten fight om vem skulle först in i mål. Viggo blev den som drog det längsta strået med en tid som också gav andra platsen i P17!

 

Vi vill tacka alla funktionärer som med vars hjälp vi kunde genomföra denna tävling. Ett extra tack till er funktionärer som inte är medlemmar i klubben men som tagit er tiden att hjälpa oss till en fin tävling.

 

Stort tack till alla sponsorer, Umara, Skånska Energi, Craft, Action & Trend, Motorcentrum i Skurup, Aktivitus, TetraPak, Bauhaus, Genarps Lådfabrik, Scandic Malmö och Lund, Actera och tidningen Spring med BG Nilensjö som Speaker.

 

Tack till vår Teknisk Delegat Per Månsson som hjälpt och stöttat oss tillsammans med Svensk Friidrott som gett oss förtroende att arrangera SM.

Stor längtan efter ett skönt bad🤣
2022-06-05 21:37
Tack Britt-Marie för alla bilder

Hildesborgsloppet brukar få ett fint väder. I år var det dessutom första sommardagen - varmt och vindstilla, bättre kunde vi inte önska oss.

Som planerat blev det ett skönt bad för 4 av oss - alla som sprungit. Britt-Marie var inte särskilt intresserad 🤣 13 - 14 grader i vattnet var bara uppfriskande efter att vi besegrat de tuffa backarna.

Lugnt och avslappad stämning med god fika, t o m en glass slank ner för några av oss.

Detta är kvalitetspass!!

 - Hur loppet gick, undrar du?

 -Vi kämpade tappert i backarna och i värmen...

/Bo

Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 13/08 17:29 
Genarps Idrottsförening, 19/05 17:05 
Genarps Idrottsförening, 16/05 09:40 
Genarps Idrottsförening, 21/04 13:03 
Genarps Idrottsförening, 29/03 13:42 
Genarps Idrottsförening, 15/03 10:41 
 
Våra Sponsorer