Lättade restriktioner
2021-04-29 10:23

Föreningsutskick 2021-04-29

Media/Press för kännedom.

Vi på Skånes Fotbollförbund har precis fått besked från Smittskydd Skåne och Region Skåne att dessa kommer följa Folkhälsomyndighetens senaste förordning vad gäller barnfotboll.
Så det är med glädje vi nu kan meddela att det är tillåtet för spelare födda 2002 och senare att spela enstaka matcher (max en match per vecka) även i Skåne.

När det gäller seriespelet står dock det senaste datumet fast, dvs seriestart den 22-23/5. Fram till dess är det istället möjligt att spela träningsmatcher lokalt.

Enligt Folkhälsomyndigheten innebär lokalt att man möter lag från Skåne. Men det rekommenderas starkt att man spelar matcher mot lag i sitt närområde för att minska risken för att smittspridningen ökar. Så en träningsmatch på sju-åtta mil enkel resa eller längre avrådes. Tänk även på att det fortfarande kan finnas lokala avvikelser i våra skånska kommuner huruvida det är möjligt att boka planer eller ej. Så kontrollera med just er kommun innan ni planerar en match.

I övrigt så gäller samma riktlinjer som tidigare, att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan.
Läs nuvarande restriktioner och riktlinjer på Covid-19 riktlinjer Skåne - Skåne (skaneboll.se)

Likaså när det gäller publik på matcherna så är det fortfarande åtta personer som gäller och det är arrangerande förening som ansvarar att detta följs. Skånes Fotbollförbund rekommenderar fortsatt att matcherna spelas utan publik. Personer som behövs för att matchen ska kunna genomföras räknas inte som publik dvs spelare, domare, tränare och matchvärdar.
För att nå ut till alla som vill följa och heja på era lag finns möjligheten att göra det genom Min Fotboll, breddfotbollens egna app Min Fotboll - Svensk fotboll

Frågor från föreningar besvaras av Micke Dahl, tävlingsansvarig micke.dahl@skaneboll.se 040-590203. Frågor från media/press ställs till Peter Ekvall VD peter.ekvall@skaneboll.se 040-590212

Action och Trend - klubbprofil
2021-03-29 21:49

Det ligger nu en klubbprofil från Action och Trend som innehåller ledarkläder upplagd under "Dokument" här på ledarsidan.

För att kunna se mappen "Action och Trend" behöver du vara inloggad som ledare.

Inbjudan till Åhus Beach
2021-03-16 14:16

Övningar från Skånes Fotbollsförbund
2021-02-19 08:26
Hej
Här kommer en länk där det finns lite inspiration på de nya spelformerna.
Är man som ledare intresserad så gå in och registrera dig för att få tillgång till materialet

Registerutdrag för idrottsledare
2021-02-09 07:58
Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt eller regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Ansök om registerutdrag på Polisens webbplats

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Det är däremot den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen.

Sådant utdrag är kostnadsfritt för idrottsledare och ska uppvisas för Kansliet en gång per år med start nu.

Viktigt att beställa utdraget omgående för uppvisande för styrelsemedlem.

Användning av Konstgräset under vinterförhållande
2021-01-19 11:43

Läs bifogat mail från Lunds Kommun gällande när man får använda konstgräset under vinterförhållande.

OBS!!!! Omklädningsrummen är fortsatt stängda.

Är ni osäkra på om ni får genomföra träning klicka på länken och se om planen är öppen

Hej

Enligt handlingsplanen för konstgräs och granulat, åtgärd 1, kommer vi inte att snöröja konstgräsplanerna under perioden december – mitten av mars.

I rådande pandemisituation har kultur och fritidsförvaltningens presidie beslutat att pausa den åtgärden, för att unga ska kunna använda konstgräsplanerna.

Dock är det samma princip som innan handlingsplanen, vi följer väderprognosen. Om det snöar men prognosen säger att det ska bli varmare efter 1-2 dagar, så inväntar vi vädret och snöröjer inte. Är det däremot ihållande snö kommer vi att snöröja planerna. Som tidigare tittar vi även på bokningarna av planerna innan vi snöröjer.

Information om vilka planer som är öppna/stängda hittar ni på hemsidan:

Viktigt att ni sprider informationen till alla ledare att omklädningsrummen fortsatt är stängda, vi har uppmärksammat att alla inte följer det.

Handlingsplanens syfte är en bättre miljö, då vi inte sprider granulat samt ökar livslängden på planen, här är vi väldigt glada för det arbete som ni föreningar lägger ner på att informera era spelare och ledare om att behålla granulatet på plan.