Hur man hanterar en match där motståndare lämnar WO
2021-09-07 10:54

Hej

När en förening tvingas att lämna wo (walk-over) till en match så ska föreningen kontakta motståndarna, domaren (om det är matcher som är tillsatta av Skånes FF) samt Skånes FF:s via mail tavling@skaneboll.se.
Ni kan också ringa oss och meddela oss på vardagar, 040-590200 08.00-16.00.
Under jourtid, fredagar 16-20, lördagar och söndagar 12-16 ringer ni journumret 040-785 20.
Under jourtid är det extra viktigt att ni ringer och meddelar en wo-match eftersom mailen inte kollas frekvent under helgen.
Det åligger hemmalaget att meddela enligt ovan, om man inte gjort någon annan överenskommelse lagen emellan.

Tänk på att ange matchnummer, vilka lag som skulle spelat och vem som lämnade wo.
Om matchen blir wo samma dag som den skulle spelas har domaren rätt att ansöka om ersättning.
Den ersättningen gör domaren till oss så hemmalaget ska inte betala något till domaren vid en wo-match eller uppskjuten match.

Förfarandet gällande hantering av en wo-match gäller alla matcher, från 8 år och uppåt.  När det gäller matcher som domartillsätts av föreningen är det viktigt ni kontaktar föreningens domaransvarig.

Micke Dahl

Tävlingsansvarig

samt IT - Fogis

Lättade restriktioner
2021-04-29 10:23

Föreningsutskick 2021-04-29

Media/Press för kännedom.

Vi på Skånes Fotbollförbund har precis fått besked från Smittskydd Skåne och Region Skåne att dessa kommer följa Folkhälsomyndighetens senaste förordning vad gäller barnfotboll.
Så det är med glädje vi nu kan meddela att det är tillåtet för spelare födda 2002 och senare att spela enstaka matcher (max en match per vecka) även i Skåne.

När det gäller seriespelet står dock det senaste datumet fast, dvs seriestart den 22-23/5. Fram till dess är det istället möjligt att spela träningsmatcher lokalt.

Enligt Folkhälsomyndigheten innebär lokalt att man möter lag från Skåne. Men det rekommenderas starkt att man spelar matcher mot lag i sitt närområde för att minska risken för att smittspridningen ökar. Så en träningsmatch på sju-åtta mil enkel resa eller längre avrådes. Tänk även på att det fortfarande kan finnas lokala avvikelser i våra skånska kommuner huruvida det är möjligt att boka planer eller ej. Så kontrollera med just er kommun innan ni planerar en match.

I övrigt så gäller samma riktlinjer som tidigare, att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan.
Läs nuvarande restriktioner och riktlinjer på Covid-19 riktlinjer Skåne - Skåne (skaneboll.se)

Likaså när det gäller publik på matcherna så är det fortfarande åtta personer som gäller och det är arrangerande förening som ansvarar att detta följs. Skånes Fotbollförbund rekommenderar fortsatt att matcherna spelas utan publik. Personer som behövs för att matchen ska kunna genomföras räknas inte som publik dvs spelare, domare, tränare och matchvärdar.
För att nå ut till alla som vill följa och heja på era lag finns möjligheten att göra det genom Min Fotboll, breddfotbollens egna app Min Fotboll - Svensk fotboll

Frågor från föreningar besvaras av Micke Dahl, tävlingsansvarig micke.dahl@skaneboll.se 040-590203. Frågor från media/press ställs till Peter Ekvall VD peter.ekvall@skaneboll.se 040-590212

Action och Trend - klubbprofil
2021-03-29 21:49

Det ligger nu en klubbprofil från Action och Trend som innehåller ledarkläder upplagd under "Dokument" här på ledarsidan.

För att kunna se mappen "Action och Trend" behöver du vara inloggad som ledare.

Inbjudan till Åhus Beach
2021-03-16 14:16

Övningar från Skånes Fotbollsförbund
2021-02-19 08:26
Hej
Här kommer en länk där det finns lite inspiration på de nya spelformerna.
Är man som ledare intresserad så gå in och registrera dig för att få tillgång till materialet

Registerutdrag för idrottsledare
2021-02-09 07:58
Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt eller regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Ansök om registerutdrag på Polisens webbplats

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Det är däremot den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen.

Sådant utdrag är kostnadsfritt för idrottsledare och ska uppvisas för Kansliet en gång per år med start nu.

Viktigt att beställa utdraget omgående för uppvisande för styrelsemedlem.