SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Detta är Genarps IFs sida för herrseniorer. Varmt välkomna att följa oss!

VI FINNS ÄVEN PÅ FACEBOOK - https://www.facebook.com/gifsherrseniorer 

SAMT PÅ INSTAGRAM https://www.instagram.com/Genarps_if_herrseniorer

 

Säsongen 2023!

 

Ledarstaben 2023 består av Murat Kocacenk (tränare), Jonas Einbjörn (ass. tränare), Lars Håkan Johansson (lagledare), Johan Nilsson (lagledare) samt Håkan Hohenacker (massör/leg. sjuksköterska). 

 

A-laget kommer spela i Div. 6 Sydvästra A.

 

Hemmamatcherna spelas på Ekevallen (Ekevallavägen 10, Genarp).

 

Färger:          röd, röd, röd (tröja, byxa, strumpa)

Reservfärger: svart, svart, svart (tröja, byxa, strumpa)

Referat: Skegrie BK (5) - Genarps IF (6)
Matchrapport: Skegrie 2-1 GIF
2023-03-16 17:51

Trots att vi gick till pausvila med en 1-0-ledning, fick vi tyvärr åka hem tomhänt. En svagare andra halvlek tillät hemmalaget vända matchen till 2-1 vilket också blev slutresultatet.

 

Vår första halvlek var bra och det kröntes av Jockes mål i slutet av halvleken. Lagkaptenen var sist på bollen efter en tilltrasslad situation på en av våra hörnor.

 

Vi hade fina möjligheter till fler mål, däribland en stolpträff av Simme och en ribbträff av Isak. Dessutom avlossade Max Dunegård ett vänsterskott som tvingade målvakten till en vassare räddning. 

 

Men efter paus var vi inte lika alerta och det gjorde oss till ett helt annat lag jämfört med de första 45. Tio minuter in i halvleken dömdes hemmalaget straff och förvaltade den.

 

Senare blev matchen lite mer böljande där bollinnehavet jämnades ut något. Också blev den nersprungna konstgräsplanen något svårspelad, när de stora snöflingorna föll över Anderslövs IP. 

 

Det såg länge ut att sluta oavgjort och det hade varit ganska rättvist sett till antal skapade lägen. Men ett bolltapp från vår sida i kombination med obalans mellan lagdelarna ledde fram till ett friläge som gav Skegrie alla tre poängen. 

 

Jag tycker att vi skapade så pass mycket målchanser att vi borde gjort mer än ett mål. Å andra sidan har inte DM handlat om resultat, utan fokus har legat mer på att ge spelarna bra med speltid. Och det har varit nyttigt för oss.

 

Till helgen åker vi på ett träningsläger i tyska Hamburg. När vi är tillbaka är det tre veckor bort till seriepremiären. 

 

Vill rikta ett stort tack till alla er som kom till Anderslöv denna onsdagkväll. Nu längtar vi mest på att sparka igång säsongen 2023 tillsammans med er.  

 

/Murre

Referat: Genarps IF (6) - Ystads IF FF (4)
Matchrapport: GIF 2-5 Ystads IF
2023-03-13 12:45

DM-matchen mot YIF blev en bra erfarenhet inför kommande drabbningar. En bra genomkörare att ta med sig, flera lärdomar och saker att jobba på.

 

Det blev som väntat en tuff match för oss mot ett bra motstånd. Tyvärr för vår del var gästerna på hugget direkt och tog ledningen redan efter tolv minuter. Samtidigt mötte vi ett bra och spelskickligt lag. Man måste ändå hylla motståndet.

 

De hade stort bollinnehav och jag tycker att killarna krigade på bra. Därför blev kvitteringen ett kvitto för vårt slit, där bollen gick på ett snöre fram till målet. Med kvarten kvar av halvleken, fick vi en snabb spelvändning av Metin ut till Nisse på vänsterkanten som hittade till Alex. Via en motläggsfint hade vi 1-1 på tavlan.

 

Efter vårt mål var det desto jämnare mellan lagen och vi hade ett par fina lägen utan att bollen ville in i målet. Bland annat en rensning precis på mållinjen.

 

Något snöpligt, strax före halvtidsvilan, hamnade vi åter fel i försvarsspelet, vilket resulterade i ännu ett baklängesmål. De gjorde det svårt för oss, för de var duktiga med boll. Och utan boll satte de hela tiden press på oss och gav oss inte mycket tid med bollen.

 

Den andra halvleken var nästan identisk. Bortalaget trillade boll bra och var farliga hela tiden. Naturligtvis gick luften lite ur oss, när deras tredje mål kom i den 46:e minuten. 

 

Mot slutet började vi att tumma på detaljerna, efter att ha jagat boll i större delar av matchen. Och av förklarliga skäl stack siffrorna iväg något, vilket jag kan tycka var det tråkiga. Sett till vår insats och antal skapade lägen, så förtjänade vi ett jämnare resultat.

 

Dock var det vi som stängde målprotokollet. Inbytte Jon spelade fram Pontus, som höll ifrån sina motståndare och avslutade distinkt. Med andra ord, en snygg avslutning på matchen.

 

Stort tack till YIF och till alla som hade tagit sig till vår fina konstgräsplan. Det var en trevlig match för oss alla. Och det tyckte även de flesta killarna jag pratade med i omklädningsrummet efteråt. 

 

/Murre

Referat: MF Pelister (6) - Genarps IF (6)
Matchrapport: Pelister 2-1 GIF
2023-03-06 16:50

Första gruppspelsmatchen i DM slutade med förlust. Pelister drog det längsta strået och vann med 2-1.

 

Hela 14 spelare saknades till söndagens match i Trelleborg. Med tanke på förutsättningarna inför match är jag otroligt stolt över killarnas prestation.

 

Det är aldrig kul att förlora. Trots förlusten finns det positiva saker att ta med sig. Varje match lever sitt eget liv och det gäller att se möjligheter istället för hinder.

 

Med två timmar till matchstart blixtinkallades 15-årige Aron Premmert. Tanken var att han skulle fylla ut den redan tunna matchtruppen. Det blev mer än så. Skadekänningen på Ludde fem minuter före avspark, gav Aron möjligheten till spel från start. I det som var hans första A-lagsmatch blev det 75 minuters hårt jobb.

 

Senare byttes en tröttkörd Aron av en annan 07:a i Hannes Nordendahl som precis fyllt 16 och fått chansen att träna med seniorerna. Med endast två A-lagsträningar i ryggsäcken fick även Hannes, till vardags mittback, göra A-lagsdebut i anfallet.

 

Strax före avfärd till match lyckades vi få med ännu en 07:a. Arvid Törnqvist, till vardags målvakt, fick agera högerytter i 20 minuter.

 

Ett stort tack till ALLA spelare som gjorde sitt bästa i en annorlunda verklighet.

 

Matchen i sig var helt okej. Vi mötte ett spelskickligt lag som ville ha mycket boll och skapade sina lägen därefter. Rent organisatoriskt tog det lite tid innan vi hamnade rätt. Inte så konstigt med tanke på en helt nykomponerad startelva.

 

Deras 1-0-mål kom på straff. Inte så värst mycket mer att säga om det. Strax före halvtid skapade vi ett bra läge via Abbe som förtjänade ett bättre öde.

 

I paus gjorde vi några taktiska förändringar för att försöka påverka matchbilden. Min känsla från sidan var att vi var lite bättre orienterade sett till första halvlek. En frispark på mittplan och Max Mårtensson hittade Ted Frostander som fick till en fin träff, ”kanon i krysset” som Christian Dunegård tyckte. 1-1 och vi var med i matchen.

 

Tyvärr halkade vi efter i våra positioner ju längre matchen led. Tröttheten gjorde sig märkbar och skadekänningarna gav oss inte något andrum. Det var också någonstans där som deras 2-1-mål kom. Ett fint avslut som ställde Stoffe i målet.

 

Vi tog tillfället i akt och gjorde ett förhandsplanerat målvaktsbyte. Erik Johansson, 18, som sett fin ut på träningarna fick också han göra sitt A-lagsdebut.

 

De inbytta spelarna gav oss lite mer bränsle i tanken. Ted spelade fram till ett friläge, där Aron inte riktigt fick ordning på bollen. Samme Ted hade en boll inne som avvinkades för offside. Vi var nära men nådde inte riktigt ända fram.

 

Den sena avsparkstiden en söndag eller den nedsprungna konstgräsplanen. Blåsten eller den råa kylan. Listan kan göras lång. Nog om det. Jag tycker att vi var värda mer.

 

Trots förlusten var det positiva vibbar i gruppen. Och det gav mig litet utrymme till skämt som jag delade med Dike. ”Ingen lätt uppgift för våra motståndare som scoutar oss”, sa jag med glimten i ögat.

 

/Murre

Referat: Genarps IF - Rydsgårds AIF (5)
Matchrapport: GIF 0-2 Rydsgård
2023-02-26 13:03

Check på årets första förlust, mot ett bra div 5-motstånd i Rydsgårds AIF. Dock är det fortsatt väldigt tidigt på säsongen och det är lång bit kvar till premiären – även om det ligger nära i tid.

 

Träningsmatcher är alla nyttiga på sitt sätt. Denna var inget undantag. Sett till helheten så var vi “inte riktigt där”, som det ibland kan beskrivas med fotbollstermer. Vi gjorde bra saker, men ängsligheten som befann sig i vissa skeden av matchen, gjorde att bortalaget fick dra det längsta strået.

 

Samtidigt så har även vi rätten att göra mindre bra prestationer och det får gärna komma nu under försäsongen, så vi får chansen att putsa bort det inför seriespelet. 

 

Det har varit sportlovsvecka, vilket inneburit bortresta spelare. Vi har även åkt på sjukdomar som hållit dessa spelare borta från träning i två veckor. I denna match hade vi 12 spelare utanför matchtruppen av nämnda anledningar.

 

Ovanstående gör inte skäl till att underprestera, men det är absolut en förklaring. Oavsett borde vi värmt vår kära publik med mål, vilket är det sura i sammanhanget. För kallt var det, till och med ruggigt kallt.

 

I mitten på halvlekarna bjöd vi på två missade uppspel och det resulterade i två baklängesmål. I övrigt skapade vi tillräckligt med målchanser för att göra minst ett mål.

 

Kanske något försenat, men de sista tio minuterna i matchen är jag mest nöjd med. Då gick vi verkligen för det. Vi vann första och andra bollarna och var mycket nära att näta.

 

Nästa helg inleder vi gruppspelet i DM. Då fortsätter vi där vi slutade. Vi går för det, direkt från start.

 

/Murre

Referat: Genarps IF - Västra Ingelstad IS (6)
Matchrapport: GIF 3-3 Västra Ingelstad
2023-02-19 12:41

Det blev en svängig och målrik match, när Västra Ingelstad besökte oss för årets tredje träningsmatch. Laget visade stark moral och hämtade upp 1-3 till 3-3.

 

Vi fick en fin start på matchen och gjorde mål redan efter sju minuter. Ett högerinlägg från Isak som dunkades i mål av Tobbe. Inte att glömma Pontus löpning utan boll. Det kändes som vi hade bra bett i matchen och skapade flera möjligheter till att utöka vår ledning.

 

Med sekunder kvar av halvleken fick vi tyvärr kapitulera. Misstänkt offside eller inte, bortalagets anfallare blev helt fri och gjorde inget misstag. Det var också det absolut sista som hände i halvleken som slutade 1-1.

 

Inledningen av andra halvlek var inte med samma beslutsamhet från vår sida. Det resulterade i två baklängesmål. Först kom 1-2 i den 47:e minuten och sedan 1-3 efter 58 minuters spel. Inte minst på grund av lite väl passivt försvarsspel av oss. 

 

Där och då kändes vi i brygga, hade alldeles för långa avstånd mellan lagdelarna och ville inte riktigt ta grundjobbet. Som smolk i bägaren landade inbytte Viggan oerhört olyckligt på sin vänsterhand (två gånger om) och tyvärr befarar vi en fraktur. 

 

Som Viggan själv sa: “Spelar inte fotboll med handen”. Han lindades om av Håkan och fortsatte att röra om i försvaret hos bortalaget. I ett sånt anfall fick Simme bollen på högerkanten och med sin fina vänsterfot hittade han fram till Teds panna vid bortre stolpen som betydde 2-3. 

 

Den vänsterfoten ville mer. Denna gången var det vi som fick sista ordet med sekunder kvar av halvleken. Vi dömdes frispark strax utanför straffområdet och Simme sköt in kvitteringen inför en jublande hemmapublik. 

 

På det stora hela är jag nöjd. Vi visade att vi är svårslagna trots att vi hamnade i ett tvåmålsunderläge. Träningsmatcher är till för att hantera olika typer av scenarion som kommer att dyka upp under säsongen. Hittills har vi hanterat det enligt önskemål.

 

Ett tack till Adam (från juniorlaget) som ställde upp, då vi hade ett dussin spelare utanför matchtruppen pga. resor och sjukdomar. Han stod för en bra insats och var nära att näta, men friläget avslutades utanför.

 

Som tränare tittar man så många olika bitar. Som åskådare vill man se mål. Av den enkla anledningen är jag glad att vi kunde ge Genarpsborna en underhållande match att se på. Hoppas att det, tillsammans med kaffe och choklad från föreningen, värmde er gott.

 

/Murre

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 15/03 06:42 
Genarps Idrottsförening, 15/02 07:21 
Genarps Idrottsförening, 04/02 11:29 
Genarps Idrottsförening, 30/01 22:09 
Genarps Idrottsförening, 19/01 19:26 
Genarps Idrottsförening, 19/12 10:03 
 
Våra Sponsorer