SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Detta är Genarps IFs sida för herrseniorer. Varmt välkomna att följa oss!

VI FINNS ÄVEN PÅ FACEBOOK - https://www.facebook.com/gifsherrseniorer 

SAMT PÅ INSTAGRAM https://www.instagram.com/Genarps_if_herrseniorer

 

Säsongen 2024!

 

Ledarstaben 2024 består av Murat Kocacenk (tränare), Jonas Einbjörn (ass. tränare), Håkan Hohenacker (massör/leg. sjuksköterska). 

 

A-laget kommer spela i Div. 6 Sydvästra A.

 

Hemmamatcherna spelas på Ekevallen (Ekevallavägen 10, Genarp).

 

Färger:          röd, röd, röd (tröja, byxa, strumpa)

Reservfärger: svart, svart, svart (tröja, byxa, strumpa)

Referat: FC Helsingkrona - Genarps IF
Matchrapport: Helsingkrona 2-4 GIF
2024-06-10 14:07

En betydande bortaseger. Vi fortsätter att skugga topplagen i tabellen.

 

Studentvecka, Sveriges nationaldag och en ovan avsparkstid (20:00) på det. Dessutom det sura resultatet från förra året. Det var och skulle bli en annorlunda kväll, men vi var förberedda på det.

 

Eller vänta. Tror ingen var riktigt förberedd på att vi skulle agera statister när vi släppte in ett tidigt baklängesmål på en hörna. 

 

Senare visade vi karaktär. Vi jobbade oss in i matchen, var bollförande och det handlade mest om spel mot ett mål. Det krävdes tålamod och vi hade det. I slutet av halvleken pangade Simme in kvitteringsmålet. En energiboost som vi tog med oss in till omklädningsrummet.

 

Direkt i inledningen av andra halvlek kom vårt ledningsmål. Melvin var påpassligt framme och lade bollen i öppet mål. Hans tredje i rad och vi hoppas på fler.

 

Något oväntat och onödigt fick de kvittera när vi var lite desorienterade. Men det ändrade inte matchbilden. Vi pumpade på och skapade lägen. Till slut kom också utdelningen. Inbytte Ludde slog ett fint inlägg till Nisse som dunkade dit vårt tredje mål för kvällen. I slutminuterna bidrog Nisse med ett slitjobb som resulterade i att Alle kunde stänga matchen. 

 

Killarna stod för ett starkt jobb som de ska ha beröm för. Extra beröm fick Calle som även tilldelades vår Man of the match-hjälm. Välförtjänt. 

 

/Murre

Referat: Genarps IF - Värpinge IF
Matchrapport: GIF 7-1 Värpinge
2024-06-04 09:34

I inledningen av matchen satt vi kvar i omklädningsrummet och var mest åskådare när de skapade lägen mot oss. Extra beröm till vår målvakt Stoffe som höll tätt och stod upp för laget.

 

Senare växlade vi upp. Bland annat var vi noggrannare i passningsspelet, hade högre bolltempo och bra rörelse som gjorde att vi fick bra fart framåt. Då gjorde vi också tre mål inom loppet av några minuter.

 

Nisse rann igenom två gånger om och Melvin var felfri när läget dök upp. Det stod 3-0 på tavlan, en kvart in i matchen. Resultatet stod sig halvleken ut. 

 

Vi inledde andra halvlek med ett fjärde mål. Ett distinkt avslut av Simme. 

 

Några minuter därpå tvingades vi kapitulera. Ett hörnmål som inte var helt tokigt, men vårt försvarsagerande hade mer att önska. Högst onödigt baklängesmål.

 

Med 20 minuter kvar av matchen gjorde vi ytterligare tre mål. Simme sköt in frisparken och Jocke var påpassligt framme vid två tillfällen. 

 

Fortfarande en del detaljer att slipa på, men vinner man med 7-1, så ska killarna definitivt ha beröm för insatsen. 

 

Det blev en skön sommarkväll när vi satt kvar och småsnackade efteråt. Vindstilla och alldeles underbart. 

 

/Murre

Referat: Hardeberga BK - Genarps IF
Matchrapport: Hardeberga 0-5 GIF
2024-05-27 09:57

En komfortabel bortaseger. Tryggt och fokuserat.

 

Nisse rann igenom deras försvar och dunkade dit ledningsmålet redan i den första matchminuten. En läcker framspelning av Jocke och en drömstart.

 

Vår lagkapten var inblandad även i nästa mål. Han spelade fram till Melvin som inte gjorde något misstag. Melvin som haft skadebekymmer fick äntligen göra säsongens första strut vilket var glädjande.

 

Efter 25 minuters spel gick vi upp i en rättvis 3-0-ledning. Vårt tredje mål kom via Ted som sköt frisparken direkt i mål.

 

Trots detta fick hemmalaget en av halvlekens skarpaste målchanser. Vi har Stoffe att tacka som gjorde en fin räddning och höll nollan intakt, något som höll sig hela matchen ut. Detta var också något som togs upp i halvtidssnacket och killarna påmindes om hur snabbt en matchbild kan ändras.

 

Tycker inte att vår inledning på andra halvlek var så pigg som jag hade önskat mig. Vi hade absolut kontroll men blev något bekväma i allt vi gjorde. När vi väl bestämde oss för att växla upp, då kom också vårt fjärde och femte mål.

 

Fint passningsspel där Isak, UB och Alex var involverade ledde till att Nisse kunde göra sitt andra mål för kvällen. Dryga 20 minuter kvar av matchen. Kändes också som att det var spiken i kistan.

 

Inbytte Alle gjorde 5-0 med ett behärskat avslut. Emil Mårtensson vann bollen högt och spelade fram i djupled. Mer behövdes inte.

 

Laget hade all anledning att klappa sig själva på axeln efter insatsen. 

 

Extra glad för alla våra anhängare som såg en målrik vinst. Vi är alltid oerhört tacksamma för deras stöd.

 

Knutsvallen blev en ny erfarenhet för mig. En trevlig sådan.

 

/Murre

Referat: Genarps IF - Lunds FF
Matchrapport: GIF 2-2 Lunds FF
2024-05-20 11:07

I en jämn match delade vi på poängen.

 

En lika het match vid samma tidpunkt ett år senare. Jo, så skulle man absolut kunna säga. Minns förra året (20/5) när första värmen hade anlänt, gräsmattan var fin och vi gjorde en av säsongens bästa insatser efter en tuff kamp borta mot just Lunds FF.

 

Nu (19/5) var det på vår hemmaplan, på den fina gräsmattan som fick mycket beröm av bortalaget, mer eller mindre vindstilla när två starka lag kämpade om poängen i hettan. 

 

Kom på att domaren var bra i fjol. Men nog om det.

 

När alla känslor landat klart så skulle jag ändå säga att resultatet oavgjort är ganska rättvist. De öppnade matchen piggare än oss och hade bättre snurr på bollen. Dock var det vi som gjorde matchens snyggaste mål, när Max Mårtensson nickade in en bra slagen hörna av Jakob.

 

Senare tilldelades de en straff där jag (och många andra) tyckte Isak gjorde en klockren brytning på boll. Tyvärr gick vi till pausvilan med ett 1-2-underläge, där vi slarvade i hemjobbet och en retur kunde ostört läggas i öppet mål. 

 

I andra halvlek var vi det styrande laget och hade bra övertag. Det kändes som att deras bränsle började tryta och vi hade mer att ge. Vi fick straff och Simme gjorde inget misstag.

 

Lite synd att vi inte lyckades vara effektivare framför mål, men det var skönt att få med sig något och dumt att klaga på killarna som slet hårt i solskenet.

 

Detta var den tredje matchen på elva dagar. Redan på onsdag spelar vi den fjärde matchen på 14 dagar. Vi är ett starkt lag och kommer att visa det i de kommande matcherna och gå starkt in i sommaruppehållet.

 

Men mycket fotboll kvarstår. Låt oss njuta av det och av solens varma strålar.

 

/Murre

Referat: Genarps IF - Hallands Nations FF
Matchrapport: GIF 5-4 Hallands Nation
2024-05-16 12:23

Med viss möda är vi tillbaka på vinnarspåret igen. I en match med flera ansikten besegrades till sist ett tufft spelande motstånd.

 

Publiken på Ekevallen bjöds på ett rejält målkalas under tisdagskvällen. Ofta väldigt trevligt för alla som tittar på, men inte alltid ett önskat scenario för oss tränare. Samtidigt var segern det viktigaste och det vi gläds mest med.

 

Det har varit tunga dagar för oss alla inblandade efter förlusten senast. Vi har varit helt eniga om att så får det aldrig någonsin se ut. Det ska alla Giffare veta. Att en seger var bästa medicinen och att vi ville revanschera oss fort var givet.

 

Matchens första målchans fick vi när Jakob prickade ribban. Tio minuter senare hade bortalaget deras chans som tvingade vår målvakt Erik till en fotparad. I den 37:e minuten hamnade vi i underläge, men reste oss snabbt via Jocke som gav oss kvitteringen på straff med fem minuter till halvtidsvilan. I det stora, en jämn halvlek.

 

I inledningen av andra halvlek hamnade vi i underläge igen. Repliken från oss dröjde inte länge. Eriks utspark blev lång och Nisse krigade till sig bollen för att senare lägga in den i öppet mål. 

 

Därefter spelade vi beslutsamt och gick till 5-2 med mersmak. Calles inkast var enligt skolboken. Fint inlägg av Jakob till Alle som petade in vårt ledningsmål. Nisse slog in returen efter skott av Simme, vilket blev vårt fjärde mål.

 

Sista målet skulle kunna fastställas som självmål, men Jocke tillskrivs det då han var sist på bollen, som nästan från mittplan gick i mål. Längesen vi hade flyt, men någonstans är det så att flyt i matcherna är något man måste förtjäna. Ett kvitto för vårt stenhårda jobb. 

 

Med dryga kvarten kvar pekade domaren på straffpunkten för bortalaget. Erik tog straffen men av någon anledning skulle straffen gå om enligt den assisterande domaren. Det resulterade i ett reduceringsmål. 

 

Två minuter senare åkte vi på en utvisning och därefter var det överlevnadsläge för oss. En av de assisterande domarna kunde tyvärr inte fortsätta pga hälsoskäl och vi fick avsluta det hela med endast en domare. Om inte läget var, som det redan var, så att säga. 

 

I den 88:e minuten fick vi tyvärr kapitulera på nytt och de sista minuterna samt tilläggstiden blev en långsam process. Dock hade killarna bestämt sig. Med våra kära barn från ungdomslagen som sprang in efter slutsignalen fick vi alla Giffare jubla.

 

Segersången tillsammans med ett 20-tal barn inne i omklädningsrummet visade hur mycket kärlek det florerar i föreningen, trots det oönskade resultatet som vi nu alla lagt lock på.

 

Nu kände vi igen laget på G. Och ska tillsammans se till att vi alltid är på G.

 

/Murre

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 6/6 20:00
2 - 4  
Tor 30/5 19:00
7 - 1  
Ons 22/5 19:00
0 - 5  
Sön 19/5 13:00
2 - 2  
Tis 14/5 19:00
5 - 4  
Tor 9/5 13:00
8 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 22/05 07:28 
Genarps Idrottsförening, 20/05 13:29 
Genarps Idrottsförening, 13/04 19:32 
Genarps Idrottsförening, 11/04 08:46 
Genarps Idrottsförening, 10/04 19:29 
Genarps Idrottsförening, 26/03 13:16 
 
Våra Sponsorer