SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Detta är Genarps IFs sida för herrseniorer. Varmt välkomna att följa oss!

VI FINNS ÄVEN PÅ FACEBOOK - https://www.facebook.com/gifsherrseniorer 

SAMT PÅ INSTAGRAM https://www.instagram.com/Genarps_if_herrseniorer

 

Säsongen 2022!

 

Ledarstaben 2022 består av Murat Kocacenk (tränare), Niklas Nilsson (spelande ass. tränare), Lars Håkan Johansson (lagledare), Mats Einbjörn (lagledare), Johan Nilsson (lagledare) samt Håkan Hohenacker (massör/leg. sjuksköterska). 

 

A-laget kommer spela i Div. 5 Södra.

 

Hemmamatcherna spelas på Ekevallen (Ekevallavägen 10, Genarp).

 

Färger:          röd, röd, röd (tröja, byxa, strumpa)

Reservfärger: svart, svart, svart (tröja, byxa, strumpa)

Referat: Genarps IF - Janstorps AIF
MATCHRAPPORT: GIF 5–0 JANSTORP
2022-10-02 09:52

Förutsättningarna var tämligen klara innan matchen. Vinst för oss, samtidigt som Charlo spelade oavgjort eller förlorade, skulle leda till en kvalplats för möjlighet att hänga kvar i division fem. Så blev det dock inte.

 

Killarna skall ha stor eloge för att de krigar matchen igenom. Vi visste att vi inte hade det i egna händer, men står för en jättebra genomförd insats från start hela vägen in i mål och vinner välförtjänt med 5–0.

 

Marcus knorrade in frisparken efter bara två minuter och vi fick en smakstart. Vi vann mycket dueller, drev spelet och vår återerövring av bollen fungerade allt enligt plan.  

 

Våra hörnor skulle visa sig vara ett sårande koncept. I den 34:e minuten slog Alex en hörna som hittade en framåtrusande Simon. Vår blott 16-årige kugge lade snyggt in 2–0.

 

Tio minuter senare, precis före paus, nickade vi in 3–0, hur snyggt som helst. Detta efter ännu en hörna av Alex som hittade pannan på Johan Svensson.

 

Med kvarten kvar av matchen lade Jocke en fin djupledsboll till Simon som i sin tur chippade bollen över målvakten. Bollen var på väg att smita utanför, men vem skulle stå vid bortre stolpen, om inte Nisse, vår interna skyttekung med sina nio mål.

 

Tobbe, som haft en skadedrabbad säsong, fick avsluta säsongen som han startade, närmare bestämt med mål. Han löpte sig fri och avslutade distinkt in slutresultatet.

 

Som tränare för det här laget kan jag inte annat än vara stolt över det jobb som killarna lagt ner sedan jag tog över. Därför var det oerhört tungt att behöva åka ner en division. Samtidigt satt ett revanschsuget gäng kvar länge efter slutsignalen och leendet fanns där trots utfallet. Vi var alla överens om att vi avslutade med flaggan i topp. Ett kvitto på det är också alla fina meddelanden som kommit från våra anhängare.

 

I veckan ska säsongen summeras. Därefter kommer vi med mer info. Inte alls omöjligt att jag summerar säsongen även här på hemsidan.

 

Vi tackar alla sponsorer och supportrar för deras stora stöd. Vill även tacka alla motståndare och alla trevliga ledare som man stött på under året.

 

Ja, det är trots allt bara fotboll. Men… Genarps IF! #viskatillbaka

 

/Murre

Referat: IFK Ystad FK - Genarps IF
MATCHRAPPORT: IFK YSTAD 2–2 GIF
2022-09-26 14:58

Känns självklart surt att tappa en 2–0-ledning, men visade återigen att vi kan ge alla lag en match. Med tanke på flera oönskade byten pga. skador, så får vi vara nöjda med vår prestation.

 

Det är ingen hemlighet att vi jagar viktiga poäng i jakten om en kvalplats. Det såg också ut som att vi skulle få med oss tre viktiga poäng. Ted såg till att vi fick en fin start på matchen, då han var sist på bollen efter hörna och satte 1–0 med kvarten spelade.

 

Målet stod halvleken ut, och i den 57:e matchminuten utökade Alex ledningen när han prickade in 2–0 efter en fin djupledslöpning.

 

Men repliken från hemmalaget kom relativt snabbt. I den 67:e minuten snappade man upp en retur och stänkte dit 2–1.

 

Ska jag vara den bittra tränaren för ett ögonblick, så var det ett koncentrationstapp från vår sida. Med tanke på säsongen som varit, så har vi inte råd med att ”bjuda” motståndarna på något, särskilt i ett sådant skede av matchen. Det blev ett mål som skapade nerv och gav dem en energiinjektion.

 

Inte att glömma Simons stolpträff, bara minuten efter vårt andra mål. Hade vi fått 3–0 så hade matchen med all säkerhet haft ett annat öde. Jag gillar dock inte att prata fotboll i om-och-men-form.

 

Tyvärr fick vi en straff emot oss. Verkade vara rätt beslut av domaren. Bollen gick i mål och kvitteringen var ett faktum. Med lite mer än tio minuter kvar av matchen gjorde vi vad vi kunde, men lyckades inte dyrka upp det låsta läget som uppstod i matchens slutskede.

 

Vi är obesegrade i 13 av 21 matcher hittills. Det ger ett procentuellt utfall på runt 60%. Bortsett från topp 3-lagen, så har vi inte fler förluster än något annat lag. Vi har minst förluster av samtliga lag som slåss med oss i den änden av tabellen. Inget av lagen som säkrat sitt kontrakt har färre förluster än oss.

 

Det är ren fakta att vi är svårslagna. Därför ska killarna ha extra kredd för slitet de lägger ner. På lördag är vi fortsatt svåra att bryta ner. Vi går för segern och hoppas att vårt slit gjort sig förtjänt av ytterligare två matcher i oktober.

 

Jag hoppas att så många som möjligt tar sig till Ekevallen. Inte minst för killarnas skull. Rätt säker att ni också vill ha fler hemmamatcher innan vi gör bokslut på den här säsongen.

 

/Murre

Referat: Svedala IF - Genarps IF
MATCHRAPPORT: SVEDALA 2–2 GIF
2022-09-19 15:05

Vi gör återigen en stark prestation och killarna skall känna stolthet över insatsen. Samtliga spelare gör bra ifrån sig och denna starka laginsats borde gett tre poäng.

 

En fredagskväll i ett mörkt, regnigt Svedala och en konstgräsplan – enligt mitt tycke – av den sämre klassen. Då värmer det extra att bemötas av trevliga ledare som välkomnade oss till Aggarpshallens katakomber.

 

Avståndet mellan omklädningsrummen och spelplanen krävde sin tid och tålamod. Vägen till konstgräsplanen var inte spikrak, lite hur säsongen varit hittills, om man säger så, men runt ett stängsel och förbi ett längdhoppsgrus nådde vi fram, kanske något fördröjda till avspark.

 

Men i tid var vi till att ta kommandot i matchen. Vår starka inledning hade kunnat sätta oss i förarsätet redan efter bara några minuter. Vi inledde otroligt piggt med att skapa ett par halvfarliga chanser och hade dessutom ett mål avvinkat för offside.

 

I stället fick vi inkassera ett baklängesmål fem minuter in i matchen. Ett nickmål i bortre efter ett fint inlägg. Inte mycket att göra åt, men lite signifikativt för den här säsongen.

 

Dock tycker jag inte att deras mål störde oss avsevärt. Vi fortsätter att vara det spelförande laget och skapar trafik framför deras mål, vilket resulterar i bra lägen. Känslan i paus är att vi har ett mål som hänger i luften.

 

Precis så. Vår inledning är lika stark i andra halvlek. Viggan kvitterar för oss efter fint förarbete och inspel av Norén. Snarlikt i tid som 1–0-målet, matchuret på fem minuter in i halvleken.

 

Likaläget varade inte alltför länge. Tyvärr får vi inte stopp på en av deras spelare, när han behärskat dribblar sig loss och lägger in 2–1 i den 55:e minuten.

 

Två minuter senare är det vår tur – igen. Norén är på nytt högst involverad, då hans kanon hittar nätmaskorna via en Svedala-back. Starkt av oss att hämta ett underläge två gånger. Prestationen var väldigt bra. Vi gick verkligen för seger, men vi kom bara nära.

 

Sist men inte minst. Genarp är väl förberedda på vad som komma skall. Oavsett hur omständlig och krokig vägen till målet må vara.

 

/Murre

Referat: Genarps IF - FC Näset
MATCHRAPPORT: GIF 1-1 NÄSET
2022-09-12 14:05

Det märks nu i slutfasen hur viktig varje poäng är. Åskådarna på Ekevallen fick se två lag som gick för det och det var ofta en berg-och-dalbana, man kastades lite mellan hopp och förtvivlan.

 

Kändes som att vi var onödigt spända och stressade i vårt eget spel. Gav dem lite väl mycket tid med bollen och när vi väl hade bollen, så tycker jag inte att vi lyckades få upp vårt eget bolltempo.

 

I andra halvlek lyckades vi störa dem högre och vi blev mycket mer framåtlutade. Vi spelade med ett större självförtroende och fick i gång ett mycket bättre passningsspel. Nisse gjorde ett fint mål i en period där vi stundtals spelade riktigt bra. Han nickade in 1–1 efter vänsterinlägg av Simon.

 

Vi gav det en ärlig chans efter halvtidsvilan vilket också gav en mycket jämnare match och vi skapade ett antal bra chanser som mycket väl kunde resulterat i något mer mål. Surt att vi inte lyckades göra segermålet sett till vår forcering i slutet av matchen. En andra halvlek som vi definitivt tar med oss till nästa match.

 

En jämn serie och en spännande säsongsavslutning. Jag är övertygad om att vi har inställningen och energin för att nå kvalplatsen som nu är inom räckhåll.

 

/Murre

Referat: FC City Trelleborg - Genarps IF
MATCHRAPPORT: CITY TRELLEBORG 1–1 GIF
2022-09-04 11:56

En poäng i en tuff bortamatch är vi nöjda med. Vi håller ihop som ett lag och jobbar stenhårt för varandra i 90 minuter. Kredd till spelarna hur de genomför stora delar av matchen, det var gott att se.

 

City Trelleborg inleder bäst och vi kommer tidigt i underläge. Vårt kvitteringsmål bara några minuter senare är psykologiskt viktigt. Det är Fille som nickar in 1–1 efter väl slagen frispark av Mackan. Sen tycker jag att vi spelar upp oss och ser man till antal skarpa målchanser, så hade vi absolut kunnat bärga hem alla tre poängen.

 

Vi mötte ett bollskickligt lag och stundtals var vi okej med att de hade mer boll. De skapar också lägen, speciellt i slutet av matchen där vi kanske blir något för låga. Men när vi väl äger boll så spelar vi tryggt och kommer till klara målchanser. Tyvärr var gräsmattan något studsig (för båda lagen) och det studsade inte riktigt vår väg, när vi ”bara” skulle sätta bollen i mål.

 

Vill också rikta ett stort tack till våra supportrar som följer oss i vått och torrt. Jag hoppas att ni är med oss hela vägen in över mållinjen. Killarna sliter och kämpar, och gör det med mycket spelglädje. Vi vet att goda prestationer ger utveckling och poäng. Hela laget är förberedda på en längre säsong än vanligt och kommer att kämpa till slutet. Det råder inget tvivel om detta.

 

På lördag ses vi på vallen!

 

/Murre

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/10 13:00
5 - 0  
Sön 25/9 14:00
2 - 2  
Fre 16/9 18:30
2 - 2  
Lör 10/9 13:00
1 - 1  
Lör 3/9 13:00
1 - 1  
Fre 26/8 18:30
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 02/12 16:30 
Genarps Idrottsförening, 01/12 20:57 
Genarps Idrottsförening, 07/10 06:35 
Genarps Idrottsförening, 06/10 18:32 
Genarps Idrottsförening, 13/08 17:29 
Genarps Idrottsförening, 19/05 17:05 
 
Våra Sponsorer