SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Detta är Genarps IFs sida för herrseniorer. Varmt välkomna att följa oss!

VI FINNS ÄVEN PÅ FACEBOOK - https://www.facebook.com/gifsherrseniorer 

SAMT PÅ INSTAGRAM https://www.instagram.com/Genarps_if_herrseniorer

 

Säsongen 2022!

 

Ledarstaben 2022 består av Murat Kocacenk (tränare), Niklas Nilsson (spelande ass. tränare), Lars Håkan Johansson (lagledare), Johan Nilsson (lagledare) samt Håkan Hohenacker (massör/leg. sjuksköterska). 

 

A-laget kommer spela i Div. 5 Södra.

 

Hemmamatcherna spelas på Ekevallen (Ekevallavägen 10, Genarp).

 

Färger:          röd, röd, röd (tröja, byxa, strumpa)

Reservfärger: svart, svart, svart (tröja, byxa, strumpa)

Referat: Genarps IF - Skegrie BK
MATCHRAPPORT: GIF 5–1 SKEGRIE
2022-06-24 11:42

Att sätta ord på vad man känner är alltid svårt, men det var ren glädje efter säsongens första seger. Framför allt för killarnas skull. Jag vet hur de kämpat och hur de krigar på planen varje träning och match. Det var en stor glädje för deras skull, att de äntligen fick vinna en fotbollsmatch igen.

 

Vad de tre poängen betydde var lätt att förstå när segersången ekade över Ekevallen. Vi gör en fantastisk första halvlek med 4–5 klara målchanser och hade mycket väl kunnat leda med fler bollar i paus. När en kvart var spelad hade vi fixat en välförtjänt 3–0-ledning.

 

Mackan spelade fram Nisse som avslutade kliniskt i bortre hörnet, efter bara två minuter. Fem minuter senare nickade Norén in tvåan efter ännu en assist av Strand. Nisse var även han involverad i det här målet med sitt enorma slit och förarbete.

 

Inför matchen gjorde vi mindre justeringar gällande våra fasta situationer, både defensivt och offensivt. I den 16:e minuten fick vi snabb utdelning på detta. Alex slog en fin hörna som hittade klubbikonen Dikes panna och gav oss en komfortabel ledning i matchen.

 

Vi inledde andra halvlek med en dubbelchans. Först studsade bollen oturligt över Nisses fot precis vid skottögonblicket, sedan rensades Noréns avslut på mållinjen. Vårt fjärde mål kom via Mackan. Starkt jobb av inbytte Alle som bäddade för det här målet.

 

Några minuter senare fick Skegrie en straff. Rättvist eller orättvist men det var bara att ta domarens beslut och försöka hantera det på bästa sätt, vilket vi också gjorde. Stoffe tog straffen och tillät inte motståndarna att reducera, med halvtimmen kvar.

 

Istället var det vi som slog ner spiken helt och stängde matchen genom att utöka vår ledning ytterligare. Mackans tredje assist för kvällen avslutades säkert av Jocke.

 

Lite smolk i bägaren att vi inte lyckades hålla nollan, vilket Stoffe och laget förtjänade. Deras reduceringsmål nickades i mål vid bortre stolpen. Känslan var att vi hamnade lite fel i vårt försvarsspel. Men en kväll som denna var detta hanterbart.

 

Jag måste ge en eloge till samtliga spelare hur de genomförde matchen. Jag är grymt nöjd med allihopa. Det var kul att se och det kändes som om vi hoppade tillbaka på tåget då alla sliter och kämpar för varandra.

 

Inte att glömma de spelare som inte var med i matchtruppen. Vi har en konkurrenssituation som kommer att göra oss gott efter sommaruppehållet. Det kommer vara ett starkt GIF som alla kommer att få bevittna under hösten.

 

Summerat har vi gjort bra prestationer men dessvärre inte fått med oss poängen. Det gäller att bara fortsätta och tro på det vi gör och bygga vidare på vårt spel, så vet jag att det kommer att gå vägen för oss.

 

Vill passa på att önska alla, inte minst våra fantastiska supportrar, en riktigt glad midsommar.

 

/ Murre

Referat: Rydsgårds AIF - Genarps IF
MATCHRAPPORT: RYDSGÅRD 7–4 GIF
2022-06-18 11:55

Det är egentligen bara att glömma den här matchen och fokusera på vad vi kan påverka, och det vi kan påverka är nästa match på onsdag.

 

En oerhört tung förlust såklart. Det var med blandade känslor som jag lämnade Granhällans IP. Första 20 spelar vi väldigt bra, precis som vi gjort tidigare och helt enligt matchplan. Efter tio minuter leder vi välförtjänt med två bollar efter mål av Mackan och Simme. Ett bättre scenario går nog inte att önska.

 

Sedan känns det som att vi bjuder in motståndarna i matchen istället för att bara köra på och döda matchen. Vi låter dem hålla i bollen och det ger dem självförtroende. Det går inte att slå av på takten i den här serien. Speciellt inte mot Rydsgård som spelade div 4 förra året.

 

Vi bjuder dem på alla målen. Det var slarv, individuella misstag och vi lyckades inte hantera våra defensiva omställningar. Vi blir på något sätt väldigt tafatta och passiviserade, saknar löpvilja och aggressivitet. Då var det inte många delar av vårt spel som var bra.

 

Under tio minuter i första halvlek och inom loppet av fem minuter i början av andra, hade vi släppt in fem mål totalt. Minst sagt en gigantisk uppförsbacke. På tal om blandade känslor, så tar vi på nytt tag om taktpinnen, spelar tryggt och enkelt. Då gör vi också två mål på fem minuter via Alex och Johan Svensson.

 

Max Dunegård, som nyligen fyllt 15 år, gjorde sin första match med A-laget och var den som spelade fram till Svensson vid vårt fjärde mål. Riktigt kul för Max och för föreningen som fortsätter att få fram framtidens A-lagsspelare.

 

Med lite mer än kvarten kvar av ordinarie speltid har vi endast ett mål upp. Tyvärr bjuder vi på ännu ett mål bara två minuter efter vårt reduceringsmål. Då känns det som luften går ur oss. De får göra ytterligare ett mål och totalt elva mål var nog en rolig match att se på för publiken, men inget en tränare kan vara nöjd med.

 

Men vi gräver inte ner oss för det. Vi jobbar stenhårt för att vända det här.

 

/ Murre

Referat: Janstorps AIF - Genarps IF
MATCHRAPPORT: JANSTORP 2-2 GIF
2022-06-10 10:27

Direkt efter matchen var jag förstås lite besviken att vi tappar segern. Just 2–2-målet vi släpper in är oturligt. På det stora hela måste vi se till vad vi gör i spelet och där gör vi en bra match.

 

Jag tycker vi spelar bra, man ska komma ihåg att det är ett bra lag vi möter. Utan att ha sett någon statistik skulle jag tippa att det är ganska jämnt, men just målen vi släpper in, det är oturligt att vi ger dem så enkla mål.

 

På tal om enkla baklängesmål. Matchen hinner inte ens sätta sig, innan de får göra 1–0 efter bara någon minut. Då blir det en rejäl uppförsbacke, rent mentalt. Tycker dock killarna hämtar sig relativt snabbt och vi har två avslut på mål, kort efter deras ledningsmål. Vi är alla överens om att avsluten går mitt på deras målvakt som får göra en dubbelräddning.

 

Strax före halvtidsvilan trycker vi dit kvitteringsmålet i bortre hörnet. Marcus är den som prickar rätt med sitt avslut efter fint förarbete av Simon. Känslan är att målet ger motståndarna en del att fundera över, vilket i sin tur ger oss extra bränsle inför andra halvlek.

 

I inledningen av halvleken känns vi stabilare och effektivare i vårt spel. Senare börjar de att ta mer mark och skapa farligheter framför vårt mål. Då bestämmer vi oss för att kasta in friska ben i form av Ludde, som gör ett piggt inhopp och är högst delaktig när vi tar ledningen i matchen. Hans hårda jobb skrapar fram ett inlägg till Marcus, som lägger upp bollen för Jocke att placera in 1–2 med en bredsida.

 

De tvingades att flytta fram positionerna för att jaga mål framåt, vilket ger oss bra med ytor i vårt omställningsspel. Därför är det oerhört surt att behöva åka på ett sådant oturligt baklängesmål som vi gör i den 80:e minuten. Deras avslut tar på Nisse och ställer Stoffe i målet. Lite symptomatiskt gällande vår säsong hittills.

 

Vi ska också vara glada att Stoffe står pall och gör en dubbelräddning minuter efter deras kvitteringsmål. I slutminuterna har vi några halvchanser, men krämen fanns inte riktigt där och efter 90 slitiga minuter får vi vara nöjda med poängen.

 

Nu har vi mött alla lagen och spelat klart halva säsongen. Naturligtvis är vi inte belåtna med placeringen i tabellen, vilket har sina anledningar. Däremot är vi nöjda med senaste tidens prestationer och vet att det kommer bära frukt i de kommande matcherna.

 

Innan sommaruppehållet ska vi hinna spela två matcher till. Det finns alla förutsättningar för att få till en god poängskörd och gå på välförtjänt semester.

 

/ Murre

Referat: Genarps IF - IFK Ystad FK
MATCHRAPPORT: GIF 1–2 IFK YSTAD
2022-06-09 10:34

En extrem besvikelse att vi hade matchen i våra händer och när slutsignalen lyder, så har vi det inte längre.

 

Frånvarolistan inför matchen var lång, men känslan var god. Vi har stått för goda prestationer och kommit närmre och närmre första trepoängaren. 3–3 mot Näset, där vi har en 2–0-ledning, hamnar i 3–2-underläge men hämtar upp det och får med oss en poäng. Även 0–0 mot Svedala var definitivt steg i rätt riktning, där vi håller nollan för första gången i serien i år.

 

Därför var det inte överraskande, att det var vi som tog ledningen i matchen. Något vi gjort i fem av de sex senaste matcherna. Emil Mårtensson med sin vänsterfot på högerkanten, slog ett inlägg mot boxen som snyggt nickades i mål av Nisse. Tiden hade då tickat upp till 30 minuter.

 

I paus är vi alla överens om att vi gör en bra första halvlek. Vi kändes inte riktigt där när andra halvlek startar, men jobbar oss in i det ganska snabbt. I den 65:e minuten åker de på en utvisning och känslan är att vi backar hem lite för mycket istället för att fortsätta spela.

 

Vi har matchen i våra händer och jag tycker vi gör det bra tills vi börjar ta riskfyllda beslut som sätter oss i svåra situationer. Då får de möjligheter att göra det där 1–1-målet som gör att de får kontakt. Med två minuter kvar av ordinarie speltid får de även göra 1–2, helt ostört vid bortre stolpen får deras kortaste spelare nicka in bollen i mål.

 

Naturligtvis är vi jättebesvikna. Det är små marginaler i fotboll och jag lider verkligen med grabbarna.

 

Det är skönt att det är match igen redan på torsdag. Vi ska ut och ta revansch direkt. Mer behövs inte sägas.

 

/ Murre

Referat: Genarps IF - Svedala IF
MATCHRAPPORT: GIF 0–0 SVEDALA
2022-05-30 13:29

Att ha Svedala på besök är alltid trevligt. Det blev mycket kamp och fina aktioner från båda lagen. Vi inledde piggast och hade två avslut på mål redan efter bara tre minuters spel. Deras målvakt fick sträcka ut sig rejält.

 

Om vi hade en pigg inledning på första halvlek, var gästerna piggare efter halvtidsvilan. I den 47:e minuten lyckades Stoffe avvärja ett skarpt friläge för Svedala.

 

Sedan skakade vi av oss segheten och skapade ett friläge via Emil Mårtensson som inte fick det avslutet han önskade. Bortalaget var inte helt ofarliga och hade en ribbträff efter något oorganiserat försvarsspel från vår sida.

 

Vi fortsatte att skapa lägen, främst via vårt omställningsspel. Närmast var Mackan som sprang sig loss men avslutet gick tyvärr utanför. 

 

Med andra ord saknades inte chanserna åt båda hållen. Detta var vår tredje match på tio dagar, vilket också märktes tydligt ju längre matchen led. Vi var rätt slitna på slutet.

 

Vi håller nollan för första gången i serien i år. Det ska vi naturligtvis bygga vidare på. Vi ska vara nöjda med den attityden och viljan vi visade hela matchen. Finns mycket positivt att ta med sig in i en ny träningsvecka som avslutas med en fin uppgift till helgen; Mot IFK Ystad på Ekevallen.

 

/ Murre 

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 22/6 19:00
5 - 1  
Fre 17/6 19:00
7 - 4  
Tor 9/6 19:00
2 - 2  
Lör 4/6 13:00
1 - 2  
Sön 29/5 13:00
0 - 0  
Tis 24/5 19:00
3 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 19/05 17:05 
Genarps Idrottsförening, 16/05 09:40 
Genarps Idrottsförening, 21/04 13:03 
Genarps Idrottsförening, 29/03 13:42 
Genarps Idrottsförening, 15/03 10:41 
Genarps Idrottsförening, 13/02 19:40 
 
Våra Sponsorer