SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Detta är Genarps IFs sida för herrseniorer. Varmt välkomna att följa oss!

VI FINNS ÄVEN PÅ FACEBOOK - https://www.facebook.com/gifsherrseniorer 

SAMT PÅ INSTAGRAM https://www.instagram.com/Genarps_if_herrseniorer

 

Säsongen 2024!

 

Ledarstaben 2024 består av Murat Kocacenk (tränare), Jonas Einbjörn (ass. tränare), Håkan Hohenacker (massör/leg. sjuksköterska). 

 

A-laget kommer spela i Div. 6 Sydvästra A.

 

Hemmamatcherna spelas på Ekevallen (Ekevallavägen 10, Genarp).

 

Färger:          röd, röd, röd (tröja, byxa, strumpa)

Reservfärger: svart, svart, svart (tröja, byxa, strumpa)

Referat: Genarps IF (6) - Lövestads IF (6)
Matchrapport: GIF 2-3 Lövestad
2024-02-18 17:01

Förlust och samma slutsiffror, 3-2, även i årets andra träningsmatch hemma mot Lövestad.

 

Matchens stora höjdpunkt var såklart att 15-årige Elliot Hedlund gjorde sitt första A-lagsmål för Genarps IF och fick välförtjänta applåder i omklädningsrummet. Vänsterbacken som ska fylla 16 i april blev inbytt med dryga kvarten kvar och rullade bollen i mål efter framspelning av Aron.

 

Ett mål som också innebar att vi vann andra halvlek. Sett till att vi faktiskt skapade flera bra lägen, så skulle vi likväl kunnat vinna matchen.

 

Ted avlossade ett fint skott utifrån som tvingade deras målvakt till en svettig räddning. Jocke spelade fram Norén vars avslut gick rakt på målvakten. Pontus hade även han ett avslut efter spel via mitten.

 

Att vara så generösa som vi var när de kom till anfall kan straffa sig, vilket det gjorde. De två första är mål som vi inte ska släppa in. Vi gick bort oss flera gånger och stod för ett svagt försvarsspel. 

 

Utöver vårt reduceringsmål till 1-2 i 53:e minuten, där Ted var sist på bollen efter hörna, så fortsatte vi att skapa lägen även i andra halvlek. Melvin hade ett fint läge där målvakten gjorde en vass fotparad. Även Norén hade ett bra läge som förtjänade bättre öde.

 

Träningsmatcher handlar lite om resultat och mycket om svar på vad vi gör bra samt kan göra bättre. Ur det perspektivet var det en nyttig läropeng.

 

När fåglarna kvittrar och solen skiner är våren här, sägs det. Okej, vi är inte riktigt där men vårkänslorna i luften skapade en trevlig februaridag på Ekevallen. 

 

/Murre

Referat: Askeröds IF (6) - Genarps IF (6)
Matchrapport: Askeröd 3-2 GIF
2024-02-05 15:01

Först och främst var det väldigt kul att spela match igen. Det var en tempofylld och fysisk match. Det var en bra värdemätare.

 

Som tidigare nämnt, är det alltid ett trevligt bemötande i Askeröd. Trots de starka vindarna på det öppna fältet, var det inget fel på vare sig konstgräsplanen eller lördagens solsken.

 

Passningsspelet kändes ringrostigt men det är naturligt så här tidigt på säsongen. Hemmalaget var bollförande och vi fick lägga energi på att hitta rätt i våra positioner. Killarna upplevdes något desorienterade.

 

När det kändes som att vi hade börjat få rätt på utrustningen som det kan heta på hockeyspråk, då kom också deras två mål inom loppet av 6-8 minuter.

 

Vi blev bolltittande och tajmingen var inte riktigt där i vårt försvarsspel. Det gav deras spelare möjlighet att först ta ner bollen ostört och senare avsluta i bortre. Andra målet var ett instick centralt och där var vi inte tillräckligt aggressiva i vårt agerande. Två onödiga baklängesmål, enligt mitt tycke.

 

Kanske var det just den typen av väckarklocka som behövdes. Cirka fem minuter senare fick vi äntligen ordning på saker och ting. Vi gjorde helt enligt plan, när Max D hittade Melvin i djupet som i sin tur snyggt chippade in bollen över målvakten i mål.

 

I halvtid gjorde vi några justeringar och påminde varandra om vad vi behövde lägga mer respektive mindre energi på. Det blev ett jämnare spel i andra halvlek. Utdelningen dröjde något men Melvin gjorde sitt andra mål för dagen med 20 minuter kvar av matchen. Samma snygga chipp, denna gång framspelad av Pontus. Att vår målvakt Stoffe var delaktig i båda målen tyckte jag var positivt.

 

Så här års gäller det att så många som möjligt får så mycket speltid som möjligt. Bland de inbytta fanns Ali Qorbani, 16, som gjorde sin A-lagsdebut och fick en halvtimmes speltid. Jättekul att se och ännu ett tecken på att Genarps IF har fina årskullar med duktiga fotbollsspelare.

 

Det är en tuffare träningsperiod nu och därför togs det inte heller några risker för spelare med mindre känningar. Tyckte vi hade bra energi trots några rockader i våra positioner.

 

En straffspark till deras favör var det sista som hände i matchen. Kändes snöpligt, då jag tyckte att vi förtjänade ett oavgjort resultat efter vår upphämtning från tvåmålsunderläget. Sett till antalet skapade målchanser kanske det ändå blev rättvist, jag vet inte.

 

Något jag vet, det är att vi har ett gott klimat och ett sådant högt driv i gruppen. En grupp som ser fram emot premiären i april. Men först ett antal träningsmatcher och just träningsmatcher är ju till för att förbereda sig inför säsongen.

 

Tack till er alla som hade tagit plats för att se GIF lira boll. Vi ses snart igen, då på Ekevallen!

 

/Murre

Definitiv serieindelning för 2024
2024-01-24 16:49

Skånes Fotbollförbund har presenterat den definitiva serieindelningen.

 

Nedan följer Genarps IF:s motståndare för seriespelet 2024:

 

FC Helsingkrona

GENARPS IF

Hallands Nations FF

Hardeberga BK

Kävlinge Harrie FF

Lunds FF

Lödde FF

Team Sandby IF

Teknologkårens IF LTH

Torna Hällestads IF

Värpinge IF

Örtofta IS

Första serieindelningsförslaget för 2024
2023-12-08 15:19

Skånes Fotbollförbund har idag presenterat det första förslaget för 2024-års serieindelning.

 

Nedan följer Genarps IF:s preliminära motståndare för seriespelet 2024:

 

FC Helsingkrona

GENARPS IF

Hallands Nations FF

Hardeberga BK

Klågerups GIF

Lunds FF

Lödde FF

Team Sandby IF

Teknologkårens IF LTH

Torna Hällestads IF

Värpinge IF

 

Berörda föreningar har nu möjligheten att inkomma med synpunkter fram till den 20 december. Det slutgiltiga förslaget presenteras den 9/1 och fastställandet av indelningen sker på Representantskapsmötet den 17/1.

 

Förslaget finns att ta del av via nedan länk.
Förslag 1 (publicerad 2023-12-08)

Referat: Genarps IF (6) - Kvarnby IK (HJ)
Matchrapport: GIF 2-3 Kvarnby J
2023-11-26 10:26

Knapp förlust i årets sista träningsmatch. Positiv känsla är ändå slutintrycket.

 

Alltid klyschigt att säga att man är nöjd när man förlorar, vi vinner hellre alla matcher. Men vi ville få något konkret med oss från matchen och det fick vi verkligen, bra saker som vi har tränat på under året och även det vi vill utveckla i vårt spel.

 

En trevande inledning av oss. Melvin som blev klar i somras, har gått och längtat efter att få spela A-lagsmatch. När möjligheten väl kom, dröjde det inte mer än bara några minuter innan han hamnade i målprotokollet. Max Dunegård startade anfallet från sin vänsterkant och Alex spelade fram Melvin som curlade bollen i bortre. Ett vackert fotbollsmål från min synvinkel.

 

Tio minuter senare blev Simme framspelad av just Melvin. Han rundade målvakten och satte 2-0, helt enligt boken. De två såg ut att trivas ihop och det var glädjande att se inför fortsättningen.

 

Samtliga spelare hade rätt inställning och vilja. Med prestationen i fokus är jag nöjd. En solig men bitande kylig november-lördag kräver inget resultatfokus. 

 

Glädjande för vår 18-årige målvakt Erik Johansson som fick en hel A-lagsmatch för första gången någonsin. Även 16-årige Elias Unnerbäck gjorde sina första 30 minuter i A-laget. 

 

Det blev en halvlek för 17-årige Ludvig Nilsson som spelade mittback, första gången i denna position med A-laget. 16-årige Åke Hansson (som gjort några inhopp tidigare) fick även han 30 minuters spel. Flera exempel på att vi har en fin tillväxt på våra egna killar. 

 

Vi hade chanser att stänga matchen. Istället blev det en knapp 3-2-förlust. Några träningar kvar innan vi stänger den här säsongen och blickar framåt på nästa. Håll gärna utkik i kalendern och häng med oss under försäsongens träningsmatcher. 

 

/Murre

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 26/02 10:52 
Genarps Idrottsförening, 22/02 11:01 
Genarps Idrottsförening, 21/02 14:42 
Genarps Idrottsförening, 15/02 07:12 
Genarps Idrottsförening, 12/02 07:06 
Genarps Idrottsförening, 22/01 14:57 
 
Våra Sponsorer