SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Exempel WMA - handikapp

Alla deltagare måste ange födelseår.

Det är ett faktum att en 13-åring inte springer lika fort som en 25-åring. För detta finns en uträkning som är baserat på massor utav resultat både världsrekord och de som presterat därunder. Med denna uträkning kan en 30-årig kvinna tävla mot en 75-årig "gubbe" Om dom då håller världsklass i sina åldersgrupper på 5 km så får kvinnan starta 4:26.0 efter mannen, då ska dom komma i mål samtidigt, eller rättare sagt den bäste vinner och på lika villkor.

Det är alltså ingen nackdel att ha äldre, eller yngre med i laget - kanske tvärtom!!

Det kan tyckas konstigt att äldre gentlemän, över 70-75, inte får starta först!? Detta beror på att historiskt har dessa alltid sprungit fort, alla har väl hört talas om Ed Whitlock. Så om en herre vill springa på typ 80% av Eds kapacitet, då krävs det grymma tider. På damsidan finns inte fullt lika grymma resultat historiskt upp i åren - men det kommer säkert. 

Hur som helst är detta en kul/bra jämförelse med alla åldrar och kön - helt rättvist? -Som livet i övrigt...


Lycka till.

 
Våra Sponsorer