Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se


Välkommen till ett glatt gäng!

Klubbmästerskapet avgjort igen
2018-12-10 08:35
Gaute Bere tog hem mästerskapet 2018
Nu finns alla resultat, både med placering,måltid och nettotider.
Även om resultatet ser jämnt ut, bara 5 sekunder skiljde mellan 1:an och 2:an (Bo), så var Gautes beräkning exakt och segern var ett faktum. Perfekt väder utan regn var underbart, men underlaget var så pass tufft att två deltagare halka omkull i gyttjan och fick bryta. Kvällen med årsfesten var en härlig avslutning på en trevlig dag. Prisutdelningar med klubbrekord och utmärkelser från Svenska FIF delades ut. De fem bästa i klubben premierades lite extra. August, Babak, Sander, Bo och Gaute - så blev ordningen (se resultat och bilder under våra "löpare" och bildgalleri).
Marathonåret 2018
2018-12-06 21:08

Fler bilder (+4) >>
7 Marathon prestationer av Genarps IF under 2018

Vilket år det blev för klubben när det gäller Marathon prestationer! Det visade sig att det var många som oberoende av varandra tänkt att 2018 skulle spetsas med ett Marathon. Vi har nämligen haft hela 7 medlemmar som ställt sig på startlininjen i 6 olika tävlingar i 4 olika länder! Att springa ett Marathon är ju en bedrift oavsett hastighetsambition och för alla medlemmar så har det ställts krav på lång planering och riktad träning. De nämnda ”projekt” nedan kan kanske inspirera någon annan i klubben att sätta nya mål inför 2019..


Vi börjar med Jörgen som precis är  hemkommen från Jamaica och hans lopp får avsluta Marathonsäsongen. Jörgen som hade lite små skador förra året har däremot denna säsong sett spänstig ut i spåren och vi vet att det ligger en hel del mil i träningsloggen inför det planerade loppet som nyss gick av stapeln i staden Negril på ön Jamaica. Starten gick 05:15 på morgonen för att inte temperaturen skulle vara för hög, men redan 04:00 började Reggae musiken höras när 2000 löpare värmde upp inför starten. Jörgen hade gått upp vid tvåtiden på natten för att hinna piggna till. Huvudmålet var att njuta och ha kul men även såklart att göra en bra tid. Jörgen startade de två första milen i tänkt tempo men fick sedan tyvärr kramp i magen på andra hälften och förstod snabbt att hans tidsmål inte skulle lyckas. Det blev att istället njuta av stämningen och musiken och som helhet är Jörgen nöjd med loppet. Direkt efter mål och medalj svalkade löparna av sig på den fantastiska stranden Seven Mile Beach. Jörgen kan bekräfta att miljön inte gick att klaga på och vi har ingen anledning att betvivla på den punkten. Vilken känsla att ena året inte bli av med småskadorna till att nästa år genomföra en Mara på andra sidan jorden!


New York Marathon är ett av de mest kända loppen i världen och också erkänt för att ha en mycket entusiastisk publik som lyfter löparna genom hela Manhattan. Jesper och Robert gav sig själva ett nyårslöfte förra året att genomföra en ”NY-Mara” och bokade en gemensam resa där även startplatsen ingick. Träningen har under året varit inriktat på detta stora mål och vi har under sommaren och hösten speciellt märkt hur Jesper tagit snabbare o snabbare steg ute på stigarna i Genarp. Dagen innan huvudloppet så sprang Jesper och Robert ett 5 km lopp som ”uppvämning” men vädret var då inget upplyftande. På den riktiga tävlingsdagen ändrades dock vädret till perfekt vindstilla och blå himmel. Vid startområdet laddades de många löparna av Sinatras ”New York, New York” från högtalare och den gemensamma entusiasmen kunde man nästan ta på! Loppet gick bra för båda även om de sista km var tunga men som hjälp hade de publiken som de nu kan intyga var fantastisk! Hejarop, High Five parad, gospelkörer mm som höjer stämningen och manar på löparna att ta sig igenom de sista tuffa kilometrarna. Både Jesper och Robert var mycket nöjda med sitt nyårslöfte och det blev ett minne för livet! Jesper slog nytt klubbrekord med tiden 3:47.30. Båda spånar nu på nya löften..

Jerker sprang New York Maraton förra året och han har också förmedlat dess speciella känsla. I år var tanken att göra Marathon på hemmaplan och siktet var inställt på Växjö i slutet oktober där förutsättningar skulle kunna finnas för att få till en bra tid. Jerker som spetsat formen sista halvåret och som i förberedelse gjort bra ifrån sig på både 10km’s lopp (sub 40) och halv-mara. Det blev en relativt kall dag men allt flöt på enligt målbild. Extra skönt styrkebesked var att andra hälften gick 40 sek snabbare än första. I mål gick Jerker in på den fina tiden 3:28.07, ett nytt pers och klubbrekord och ett resultat som vi gissar gör det lättare att sätta upp nya planer och lägga ner extra träning nästa år..

Bo’s SM guld från Umeå som vi tidigare nämnt var ett ett av de längre projekten. I mer än två år har Bo haft SM Marathon som det stora målet med målbild att stå högt upp på prispallen. Många tränings/tävlingsprojekt går inte som man tänkt sig och de ggr det inte går enligt planerna så är man oftast ganska nöjd ändå då det gett något under resans gång. Men det är så klart extra roligt om det går precis så man önskat sig och kanske ännu bättre om det överträffas. Högst upp på pallen, SM Guld och en tid som blev klubbens snabbaste i år 3:26:45! Vi tror att Bo fortfarande inte har landat riktigt..

 

Linda hade fått i present att deltaga på känt Marathon i Frankfurt. Detta skulle bli Lindas första Maraton och målbilden sattes att gå under 3:20. Tävlingsdagen var också födelsedag och i startområdet var det fantastisk stämning med mer än 30000 löpare. Loppet gick bra för Linda fram till 26 km då hon tyvärr började må illa och fick till slut också tyvärr stanna upp vid ett par tillfällen. Efteråt konstaterade Linda att hon nog lyssnat på för mycket tips om extra gelintag mm och inte gått på egen erfarenhet. Benen var som tur pigga och de bar Linda fram till ett nytt klubbrekord 3:31:42! Efter prestationen bestämde sig Linda direkt för att anmäla sig till sitt nästa Marathon i Bergen (April 2019) och då får det bli utan gel.. 


Martin sprang sitt lopp i Berlin, en och annan som säkert är avundsjuk på detta beslutet då det blev ett lopp för historieböckerna med nytt VR av Eliud K, vem vill inte varit med denna dag. Martin kände som de flesta löparna nervositet vid starten men den positiva stämningen som infans dämpade detta och gjorde en taggad. Martin hade en plan att hålla 5:40 tempo. Första halvan gick enligt planerna men vid 25 km kom en rejäl trötthet och tanken var just då att detta görs aldrig om.. Det blev att fokusera på nästkommande km och beta av loppet steg för steg. Publiken och musik kring banan hjälpte till med motivationen. Efter lite dricka och mat började det kännas bättre och farten ökades och det kändes till slut riktigt bra. En stolt Martin gick i mål och ganska kort tid efter mållinjen kom tanken att detta bara måste man göra om (man glömmer som tur är snabbt känslan vid 25 km..)

 

Stort Grattis alla! Vi är säkra på att Era prestationer kommer inspirera till nya mål o drömmar!

6 killar på Julchansen
2018-12-02 16:29
Inomhussäsongen startade i helgen!
Inomhussäsongen 2018/2019 startade på flera inomhusarenor runt om i landet denna första adventshelg. I Malmö heter tävlingen Julchansen och Genarps IF var på plats representerade av 6 tävlingsugna ungdomar. På förmiddagen var det 60m, Längdhopp och Kula. August, Viktor och Nils som var på plats såg alla riktigt taggade ut. Riktigt bra 60 m lopp för alla killar. I längdhopp blev dagens bästa resultat ett kanonhopp av August på 3.69 m som räckte till en fjärdeplats i ett heat med 19 killar. Sammanfattningsvis en bra och rolig förmiddag där alla hejade fram varandra.

Programmet för eftermiddagen bestod av 800m i klasserna F/P13 och KS/MS.  Först ut var Babak i P13 och detta var för honom debut på bana. Förra veckan på träningen så hade vi diskuterat vilken tid vi skulle sikta på och kommit överens om att en tid runt 3 min var något vi skulle bli nöjda över. De flesta i heatet var ett år äldre killar och det är lätt att dras med i de äldres fart och första varvet gick också mycket riktigt på snabba 38 sek. Med denna öppning blev det en tuff resa men Babak höll ihop det och sluttiden blev 2:56.16. 

Albin och Sander ställde upp i Seniorklass och startade båda i A-heatet. I samma heat fanns också ett par killar i P18 klass och från Höörs IS hade Elliot Anderstedt för dagen siktet inställt på att gå under 2 min för första gången. Albin hängde på de äldre killarna och första varvet gick på snabba 29.5, på tredje varvet tappade Albin något men sista varvet blev till en spurt och hade det varit 801m så hade det nog blivit silver. Sluttiden blev 2:09.47. Sander som var yngst i heatet sprang jämna varv och resultat blev fina 2:31.45 och nytt personligt rekord.

Resultat hittar ni här: https://easyrecord.se/result?RGSA66

En mycket nöjd trupp lämnade arenan med siktet istället på kommande tävlingar i januari.
Massor av Första/Andra-placeringar på Skanne
2018-11-10 16:32

Fler bilder (+9) >>
Perfekt löparväder i Åstorp passade våra deltagare
Skanneloppet är ett populärt och uppskattat terränglopp upp i Åstorp och i år var det hela 429 löpare som korsade mållinjen. Genarps IFs deltagartrupp bestod av August, Babak, Sander, Albin, Emma, Pernille, Anne-Mette, Gaute och Bo. I de olika klasserna samlade vi ihop 5 Guld, 2 Silver och ett Brons, detta visar att terräng verkligen är vår grej! 
Eftersom mellanbanan och långa banan var lite längre med den nya sträckningen står nu Genarps IF för ett par nya banrekord. Allra först i mål var Albin vilket uppmärksammades av Sydsvenskan-HD.
Alla resultat hittar du här... http://www.isskanne.se/skanneloppet/

Inomhusträningen har börjat
2018-11-09 09:24
Bilderna är tagna vid 200-meters intervallerna (tur det inte var tävling).
På torsdagen körde vi första inomhus-passet.
14 deltagare fick uppleva känslan av att springa riktigt fort på torsdagskvällen. Bilderna är tagna med slutartid 1/1000.
Lite styrka och spänst var också inplanerat på schemat och teknikövningar/koordination för ungdom.

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 07/12 16:40 
Genarps Idrottsförening, 03/12 09:19 
Genarps Idrottsförening, 02/12 08:41 
Genarps Idrottsförening, 16/11 16:37 
Genarps Idrottsförening, 21/10 12:31 
Genarps Idrottsförening, 16/10 11:52 
 
Våra Sponsorer