Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se

Välkommen till ett glatt gäng!

Ny medaljskörd i Malmö
2019-02-11 08:56
Under söndagen var 7 löpare från GIF igång. Loppen var från 200 m (Nils), 1000 m (Sander) och 1500 m (Pernille, Albin, Gustav, Leif och Bo) Resultatet? 6 nya klubbrekord och 6 nya DM-medaljer. När det gäller att springa ett lopp på så bra tid som möjligt, så är bästa sättet att springa jämna varv på absolut maxprestation, till vår hjälp med detta är Britt-Marie bästa tänkbara coach att ge perfekta varvtider.

Nu är även Veteranerna igång inomhus
2019-02-04 17:17

Fler bilder (+5) >>
Bra stämning inne på Atletikum när Veteranerna sprang

Under helgen 1 - 3 februari sattes både personliga rekord och klubbrekord.

Ingen av de "gamle" blev utan medalj. Det skördades både Guld och Silver.

Men detta är väl bara upptakten inför VSM hoppas vi.

Alla klubbrekord är nu uppdaterade.

Full fart på Inomhussäsongen
2019-01-20 18:38
Inomhussäsongen är i inne i en hektisk period nu och de senaste två helgerna så har Genarps IF medverkat på tre tävlingar.
Förra lördagen hölls Sprinterträffen inne i Lund och Pernille och August var på plats för att springa var sitt 60 ms lopp. Snabbast i familjen Basse denna lördag blev Pernille med fina 9.58 sek! Pernille sänkte därmed sin tid på 60 m för tredje året i rad! Ska någon i ungdomsgruppen lyckas slå Pernilles tid under de kommande veckorna?

Förra söndagen var det Malmö Indoor Challenge och Genarps IF var på plats med 5 tävlande ungdomar (August, Anna, Ville, Sander och Albin). Tävlingsdagens överraskning stod Ville för som debuterade på friidrottsbana och ställde upp i 200m P13. Ville vann nämligen sitt heat på 31,7 och blev sammanlagt 6:a av 13 snabba killar (De sex främsta fick medalj) Riktigt starkt Ville, stort Grattis!

Sander och Albin tävlande även denna helg på en av Sveriges största inomhustävlingar i Växjö (Quality Hotel games) i den fina Telekonsult Arena. Sander sprang 1000m båda dessa helger och som ny sträcka för Sander så tar det ett par tävlingar innan man hittar rätt fart. Sander skruvade upp tempot i Växjö och satte pers med 9 sek med den nya tiden 3.11.68. Albin prövade också en ny sträcka för honom inomhus, nämligen 400m. Förra helgen i Malmö öppnade Albin lite väl starkt med 25,8 på första varvet men gick i mål med syrafyllda ben på 56,4. I Växjö var öppningen däremot lite väl lugn och det blev svårt att positionera sig och springa om i kurvorna och tiden lyckades inte att förbättras.

Redan nästa helg är det Pallasspelen i Malmö och klubben kommer att vara på plats med 6 tävlings sugna ungdomar.
2019-01-08 17:00

Resultat - Skånska Energi-Stafetten
2018-12-13 16:51

Fler bilder (+4) >>
42 lag som gjorde upp om pallplatserna
Tack alla löpare och funktionärer som gjorde gårdagens stafett till en fest på Ekevallen!

Årets vinnare enligt WMAs åldersindex blev Björnstorps IF Dam

Årets snabbaste sammanlagda sträcktid fick MAI herrar med 33:56.4 (detta är också nytt banrekord)

Pallplatser:

Mixad:
1) Ängelholms IF Svart (Ellinor A, Ola K, Jakob Z)
2) Laget Nord (Michael N, Caroline N, Henrik N)
3) Ystad IF friidrott 2 (Francois T, Lars-Henrik O, Eva L)

Kvinnor:
1) Björnstorps IF Dam (Ann-Margret F, Karolin W, Annika F)
2) Björnstorps IF Dam 2 ( Eva E, Annika R, Isa E)
3) HIF team Kam (Kristina M, Anna E, Marina S)

Herrar:
1) MAI (Jonas L, Staffan E, Olle M)
2) HIF team Rickard (Rickard A, Mattias J, Niklas O)
3) Björnstorps IF Herr ( Alf E, Jerry O, Krzyzstos Z)

Ungdom:
1) Ängelholms IF Orange (Filippa Z, Nicole L, Noha K)
2) Genarps AAS (Albin L, August B, Sander P)
3) Björnstorps Ungdom (Norah J, Anja J, Edvin A)

Hemligt lagpris:
Malmö AI (Lars U. Sebastian U. Håkan C.)
Priset var teleobjektiv till telefoner

Start RISEN-loppet:
Sydvattens TOK lag (Viktor. Tobias P. Oskar H.)

Hela resultatlistan och sträcktider hittar Ni under fliken "Skånska Energi-Stafetten"

Hoppas vi ses nästa år!