Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se

Välkommen till ett glatt gäng!

Friidrotts äventyr i Norge
2019-06-19 00:11

Fler bilder (+10) >>
Bilder från Albins och Sanders deltagande i Nadderud + festen på Bislett

Albin och Sander är precis hemkomna efter ett riktigt friidrotts äventyr i Norge. I helgen hölls nämligen Norges största ungdomstävling i friidrott i Nadderud utanför Oslo med över 4500 startande. Albin o Sander ställde upp i två grenar var. Stora startfält och fint väder bidrog till fina resultat där 3 pers. och 3 klubbrekord bärgades. Tävlingen är också populär för att göra kval till Norska ungdomsmästerskapen och båda våra killar lyckades göra resultat under deras kvalgränser. Tävlingen var välorganiserad och det var mycket god stämning och publikstöd i alla grenar.

Innan de egna tävlingarna satte igång på fredagen så blev det en riktig inspirationskväll på Bislett arena där den årliga Diamond League tävlingen hölls. Fullsatt arena och ”Mega” tryck på läktaren när bla Norges medeldistansare och 400m häck stjärnor intog Bislett gjorde kvällen till en riktig fest!

Innan hemfärd blev det ett rejält distans/back-pass och lite trappträning i Holmenkollen.

Siktet ställs nu om mot Världsungdomspelen om lite mindre än två veckor.

SM-Guld till Genarps IF, i Stockholm
2019-06-14 13:59
På torsdagen avgjordes vem som är bäst på 10 km landsvägslöpning.
Leif Larson tog hem 60-klassen och blev därmed Svensk mästare.
Grattis till Guldet.
Hildesborgsloppet i sommarskrud
2019-06-02 19:49

Fler bilder (+33) >>
Vi satsade på rätt lopp med tanke på temperaturen.
Härlig gemytlig stämning, där flera av våra medlemmar intog prispallen även i år.
8 friidrottsgrenar i Eslöv
2019-05-20 17:18

Fler bilder (+4) >>
Genarps IF på Pannkaksspelen i Eslöv
Under helgen hölls en stor friidrottstävling i Eslöv. Tyvärr var vår trupp inte lika stor som förra året då många ungdomar hade andra aktiviteter och läger som slåss om utrymmet nu i hektiska maj. Även om vår trupp bara bestod av 5 killar och tjejer så deltog Genarps IF i hela 8 olika grenar - 60m, 200m, 600m, 800m, 1500m hinder, längd, diskus och spjut. Det bjöds tidvis på riktigt fint sommarväder även om det blåste upp under vissa av löpgrenarna. Nu är utomhussäsongen i gång på riktigt!

Resultat hittar Ni här: http://www.pannkaksspelen.se
Den Stora Löpardagen
2019-05-12 18:12

Fler bilder (+22) >>
26 löpare anmälda till Löpardagen och alla som var där lärde sig något nytt.
Stort Tack till alla som gjorde dagen till vad den blev - en kanondag!

Under hela söndagen var det mycket löpning i Genarp.
Många klubbar utifrån var representerade och deltog under hela dagen, från 08.30 - 16.00
Lätt morgonjogg, teknikträning och genomgång av tekniska detaljer.
Frukost i form av god (Britt-Maries förtjänst) gröt. Sen tuffare träning som uppskattades av alla.
Massor av kombinationer av intervaller, tävling i form av stafett - där alla kom på prispallen - fast den var det ingen som orkade montera upp.
Vår gäst - David Engstedt gjorde en intressant presentation om Paliesiuskliniken och om kinesiotejpning.
En uppskattad lunch rundade av träningsdagen och som var väl tilltagen - den räckte till alla!
Kaffe, eftersnack och mental återhämtning, så hela kroppen blev nöjd.
Hur vi ska träna för hälsa och för prestation är inte samma sak - nu vet vi!

Totalt avverkades c:a 20 km löpning under denna vårdag.
Vädret var på vår sida, perfekt träningsväder!!

Kommande tävlingar