Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se


Välkommen till ett glatt gäng!

Träningsläger på Backagården
2018-04-23 09:32

Fler bilder (+56) >>
Träningsläger med Genarps IF - Mycket träning men framför allt mycket skoj tillsammans!
En av årets höjdare för löpar sektionen hölls i helgen - Årets träningsläger. Såsom förra året hölls lägret på Backagården i Höör under en hel helg, fredag till söndag. För en del i truppen började träningen redan på fredags eftermiddagen. På kvällen när hela gruppen anslutit så bjöd grill-teamet på middag och förutom väldigt god mat hade de beställt bästa tänkbara väder. Middagen avnjöts därför utomhus och efter maten spelades det brännboll, vuxna mot ungdomar till endast månen lyste upp planen. 

Lördagen började med en gemensam jogging innan frukost. Under lördagen fanns det sedan många olika träningsformer att välja mellan, löpning i olika former men även cirkelpass coachat av Therese. Vissa av träningsaktiviteterna var uppdelade i olika grupper medans andra hölls gemensamma både vuxna och ungdomar. Löpningen hölls i inspirerande bokskog där vitsippsmattorna precis bjudit in till vår. Mellan träningspassen höll Bo teori lektion med temat "Tankens kraft". Efter lördagsmiddag var det som brukligt dags för lite skojig 7-kamp. Det blev olika övningar, allt ifrån tankenötter till fartfyllda moment där både lungkapacitet och smidighet sattes på prov. Det blev en mycket jämn tävling men till slut stod lag 1 representerat av Jerker, Jörgen, Saga, Albin och Viktor som segrare. Vi gissar att det finns en del som är revanchsugna till nästa år.. 

Söndagens träning avslutades med ett par olika stafetter. Under de korta stafetterna så bjöd ungdomarna oss vuxna på en riktig lektion hur man skall springa snabbt. Träningsvärken kommer sitta i några dagar men vi längtar så klart redan till nästa års event. Det roligaste med träningslägret är alla de olika aktiviteterna vi gör tillsammans både vuxna och ungdomar. Visst skall du med nästa år! Boka därför redan nu lägret i din kalender!
Vårens första stora tävling - 10 K
2018-04-16 13:05

Fler bilder (+72) >>
10 löpare anmälda från klubben till Skånska mästerskapet på landsväg 10 km.
Ystad stod för värdskapet och hade ordnat det absolut bästa väder en löpare kan tänka sig, 7 - 8 grader och vindstilla. Bra stöd från våra coacher som hejade fram Genarps IF.
Dagen resulterade i massor av personrekord, klubbrekord och tre pallplatser.
Alla resultat hittar du här... http://www.friidrott.ystadsif.se/globalassets/ystads-if-fi---friidrott/lopning/resultatlista-dm-10-km-2018-04-15.pdf

Njut av alla bilderna som Pernille tagit.
Ungdomsträning på Bounce
2018-03-11 17:27

Fler bilder (+4) >>
Snart vår, men för att maxa vinterträningen har vi bla besökt Bounce i Malmö
Förra veckan var innehållsrik med många aktiva från gruppen. I tisdags hölls backträning med tuffa 800ms intervaller. 18 kämpar slöt upp i vintervädret med förhoppning om att skapa lite träningsvärk. Det har sprungits distanspass mellan Häckeberga och Sturup och det har sprungits traillopp på Öved. Det har även hållits träning inomhus med bla Beeptest på schemat.


Ungdomsgruppen höll denna vecka även sin sin träning inomhus. Detta för att träna styrka och spänst förlagt på trampolinparken Bounce i Malmö.

Gruppen med 19 st vuxna o ungdomar tränade hopp i olika former, ungdomarna utmanade sig själva i ”Dodge ball” och det hela avslutades med en hinderbana i värsta ninjastil. Mycket skoj hade vi och det planeras redan för återkomst nästa vinter.


Ses vi denna vecka? 


Rivstart på Trailsäsongen!
2018-03-11 16:26
Vilken start på trailsäsongen! Grattis till alla prestationer!
Inomhussäsongen har precis avslutats då trail säsongen tagit vid. Den senaste veckan har 10 av våra medlemmar deltagit på totalt tre stycken tävlingar. Vädret och spåren har varit vintriga som medfört tuffa utmaningar - perfekt för trail!

 

Först ut var förra lördagen var Åhus Trailrun med 10 km traillöpning längs havet och i skogen söder om Åhus. Genarps IF representerades här utav Annika, Eva, Gustav och Pernille.

 

Dagen efter var det dags för Stävie Trail. På den 13 km långa sträckan startade från Genarps IF Anton, Eva, Jonas, Lidja och Martin.

 

I går hölls även Öved Winter Trail och på plats fanns Anna, Lidja och Laurent. Tävlingen bjöd på en utmanande och tuff bana med underlag av snö och is blandat med grenar, lera och sand. Start och mål var den vackra 1700-tals parken.

 

Många bra kämpainsatser och nöjda löpare från dessa tävlingar! Med tufft underlag så är tiderna inte alls jämförbara med asfaltstävlingar men tiden är ju inte den ända måttstocken i ett lyckat traillopp utan det är ju hela upplevelsen. Från de tre tävlingarna vill vi idag lyfta fram familjen Jörgensens prestationer lite extra – I Öved placerade sig nämligen Lidija på en fin 2:a plats på 10 km’s sträckan och Anna 6:a på 5:kms sträckan! Lidija placerade sig även långt fram i Stävie, då 10:a av 107 damer. Stort Grattis Båda!


Beep-test
2018-03-09 09:15
Mycket siffror som är mycket personliga - du jämför med dig själv, ingen annan!
Varför behövs tester?
OM de genomförs före och efter en träningsperiod är det ett bra instrument för att kolla verkan av träningen. Under torsdagen genomförde vi denna test - för att det bara kan vara kul också.
Vi genomför två tester till - 15/3 och 26/4
Så häng med på träning för att sen se resultat, detta är den stora anledningen till tester.
Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 14/04 09:27 
Genarps Idrottsförening, 06/04 15:30 
Genarps Idrottsförening, 01/03 20:25 
Genarps Idrottsförening, 05/02 23:14 
Genarps Idrottsförening, 04/02 16:24 
Genarps Idrottsförening, 28/01 12:38 
 
Våra Sponsorer