Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se


Välkommen till ett glatt gäng!

Skånska Mästerskapen i Terränglöpning den 7/10
2018-08-02 13:56
Alla medlemmar som anmäler sig får räkna med att vara någon form av funktionär också

Genarps IF har nu fått alla klartecken för att få arrangera Skånska Mästerskapen i terränglöpning (DM Terräng).

Vi kommer även att hålla tävlingen öppen för allmänheten som kan få testa motionsloppet som är 6 km långt. Banan är 2 km/varv.

Anmälan är öppen, för medlemmar i löpargruppen väljer du speciell grupp (4:e).

Strålande resultat från Ystad
2018-07-23 11:18
Strålande sol och resultat från Ystad
Ystadspelen är en tävling vi inte vill missa! Ett kanon arrangemang, fin friidrottsbana och med det fina vädret vi har i år så blev det dessutom bonus med dopp i havet endast 100 m från tävlingsarenan. Tävlingen ligger dock mitt i semestertider så i år var det endast Albin, Anna, Ludvig och Sander som anmält sig från vår klubb.

Alla ungdomar fick medalj med sig hem. Ludvigs bästa lopp för dagen blev 60 m där ett nytt klubbrekord slogs med tiden 9.27 sek. Grattis!

Annas bästa lopp för dagen blev 600 m. Anna deklarerade redan självsäkert på startlinjen att idag skulle det bli personligt rekord. Det blev en bra start och Anna hängde på tätklungan och låg länge på en andra plats. Upploppet blev riktigt spännande med en lång spurt som startade redan inne i sista kurvan. Spurten gjordes fajtades med en Ystad tjej och Anna fick se sig slagen med endast 7 hundradelar. Denna fajt genererade dock en mycket fin tid och det gamla rekordet slogs med hela 17 sek!! Det nya personliga rekordet (och klubbrekord) är nu på 2:03.62 och vi skulle vilja placera detta som Annas hittills bästa lopp. Stort Grattis Anna!

Direkt efter Anna var det Sanders tur att springa 600 m. Sander ville inte vara sämre utan putsade också sitt personliga rekord, detta med nästan 6 sek och nya personliga rekordet är nu 1:46.86. I vår nyhet "Kokande resultat i Trelleborg" från 9/6 skrev vi att vi trodde det fanns tid att plocka på 600 m för Sander om starten och de första 200 m gick lite mer aggressivt. Detta testade Sander att göra idag och den första 200ingen gick på låga 32 sek och efter den tuffa öppningen var det bara att försöka hålla farten uppe och det fungerade utmärkt. Stort Grattis Sander!

Albin sprang 800 m och det blev ett stabilt lopp på låga 2:12 men Albin fick dock inget personligt rekord med sig hem. Det saknades för dagen lite av det tuffare motståndet som i många fall tex kan generera draghjälp eller en spurtduell.   
GIFT - tufft men uppskattat
2018-07-11 19:00

I lördags genomfördes Genarps IF Trail – GIFT för tredje gången. I år var det rekordmånga anmälda – 182 st varav 155 kom till start. Loppet har varit mycket uppskattat och det blir som vanligt press på arrangören att efterleva detta och förbättra. Den återkoppling vi har fått från olika kanaler inklusive den enkät vi skickar till löparna, bekräftar att det återigen blev ett mycket uppskattat lopp. Man kan se på kommentarerna att det skiljer sig lite mellan erfarna traillöpare och de som normalt inte springer så här långt och i denna terrängen. Vi har fått in många synpunkter, de flesta väldigt positiva, och vi tar till oss av alla dessa och försöker förbättra oss ytterligare. Några av de kommentarer som kommit in är:


”Tack för ett roligt och trevligt arrangemang i lördags – vilken fantastisk bana ni har fått till”


”Lagom tuff terräng och generellt rolig teknisk löpning”


”Roligt med mycket stigar och stock och sten. Kämpigt med branta backar men kul”


”Ganska få vägsträckor. Bra! Bra markering. Tillräcklig många väskastationer och på rätt ställe”


”Krävande bana för en icke-trailare men så ska det väl vara på trail!”


”Som helt trail novis hade det inte gjort något om slutet varit mer lätt sprungit men det var klart utslagsgivande då flertalet flög förbi mig”


”Klart och tydligt snitslad bana! Trevligt runt hela arrangemang och bra service utmed banan. Svårt att se vad som kan bli bättre då detta var första gången”


”De fungerade säkert bra men nu hade jag med mig egen energi och vätska och stannade aldrig på någon station. Jag kan tänka mig att det skulle behövts ännu fler vätskestationer för de löpare som inte bar med sig någon vätska. Å andra sidan är det upp till var och en att planera sitt vätske- och energiintag under loppet”


”En till vätskekontroll på sista nio(?) hade varit välbehövligt, annars perfekt!”


”Fantastiska pizzor öl o priser, verkligen kanon!”


”Mycket bra och upplevde att fick mycket upplevelse och service för startavgiften :)”


”Allting var jättebra konon jobbat ni är bäst”


”Bra med funktionärer runt hela banan. Dock mindre publik i år än 2017 ute i skogen som hejade på. Mycket väl arrangerat!!”


”Att man får en tröja istället för medalj är super men det kunde gott stå 27k så man kan skryta lite mer :-) Pizza är bra vid mål å målutbudet är helt okej. Jag gillar ert lopp Kanske att +45 års klassen kunde återinföras. Det tycker jag är en extra kul grej ni hade tidigare även om jag inte är där ännu”


”Jag uppskattade den mycket trevliga stämningen och mycket trevliga personer i arrangemanget. Banan var tuff och jobbig precis som det ska vara. Jag kommer återkomma nästa år”


”Ser fram emot 2019!”


Vår ambition är att anordna en tävling med relativt tuff bana som har en längd motsvarande ett ”kort” traillopp och utnyttja den fina terrängen på Romeleåsen. Vi vill samtidigt inte växa för mycket utan hålla det på en nivå som för oss är genomförbar och ger ett en trevlig atmosfär vid start och efter målgång.


GIFT är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet och är certifierat av Internationella trailförbundet (ITRA). Alla löpare som genomfört GIFT får 1 rankingpoäng hos ITRA och alla som sprungit i tävlingsklass och tillhör en klubb ansluten till Skånes Friidrottsförbund får poäng i Spring i Skåne Trailcup 2018.


Det är mycket arbete att arrangera ett lopp av denna typ och det kräver många funktionärer att genomföra men med ovanstående feed back från deltagarna så blir arbetet mycket enklare. Det är roligt att en liten förening som Genarps IF lyckas arrangera denna typ av lopp. Vi kommer att arrangera GIFT även nästa år om vi får allt på plats. Preliminärt datum 2019 är 6 juli.

Albin på Öresundsspelen
2018-07-10 16:01
Den största friidrottstävlingen i Skåne under utomhussäsongen är Öresundsspelen på Heden i Helsingborg med över 2000 tävlande ungdomar. Det är också den enda tävlingen i Skåne med internationell prägel med vanligtvis 10-12 nationer gästande.

Albin ställde i helgen upp i 300m och 800m. Under lördagen var det dags för 300m som är en sträcka som Albin endast testat en gång tidigare. Tyvärr blev det problem med startmomentet och inställning av startblock mm och det blev inget bra lopp.

Under söndagen var det dags för 800m som är en sträcka som Albin numera har betydligt mer erfarenhet av. Startfältet bestod av 15 killar, många av de snabbaste i Sverige var på plats och det fanns även killar från Österrike och Tyskland. Betydligt bättre start än gårdagen (här är det ju som tur är inga startblock..) och ett första varv på snabba 1:02.1. Albin går in på tredje plats och nytt putsat pers. på 2:11.03.

Nästa ungdomstävling blir Ystadspelen 22/7.

Uppladdning inför Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB)
2018-07-04 20:42
Bilder från senaste träningen/tävlingen Laurent genomfört i Alperna inför UTMB
De flesta nyheter här på vår hemsida handlar vanligtvis om tävlingsresultat från våra medlemmar, dock är det många ggr resan fram till tävlingen eller slutmålet som är den största behållningen för en löpare och dessa resor blir sällan nämnda. I vår klubb har vi idag ett antal trail löpare men också ett par löpare som utövar "Ultra" trail med riktigt långa lopp. Vår ultra trail löpare Laurent har under många år haft ett speciellt stort mål i siktet och i år i slutet av Augusti är det tänkt att detta mål ska realiseras. Detta mål som delas av många trail löpare i världen är att springa "Ultra-Trail du Mont-Blanc" dvs att springa runt berget Mont Blanc i Alperna genom länderna Frankrike, Italien och Schweiz. För de flesta stannar detta mål i en dröm då det är lång väg att gå (springa..) innan man är kvalificerad för att stå på startlinjen.

I trail sammanhang anses UTMB av många som ett av de absolut svåraste loppen man kan genomföra med sträckan 170 km och totalt antal höjdmetrar på 10000+ och dessutom kommer många passager att gå på riktigt höga höjder (>2500m)!! För att kunna vara en av ca 2000 som varje år få stå på startlinjen så måste man vara en lycklig vinnare av utlottning till loppet men först och främst måste man också kvalificera sig genom att springa ett antal kvalificerande lopp och erhålla ett antal poäng. Det är andra gången som Laurent kvalificerat sig poängmässigt men det är först i år som också utlottningen föll väll ut.

Kvalificeringsloppen Laurent har fått räkna in till årets start har varit:
  • 2017 - Grand Raid De La Réunion 2017 - La Diagonale Des Fous (165km) - 56:13:06
  • 2017 - Transgrancanaria Hg 2017 (124km) -  28:33:58
  • 2016 - Gran Trail Transgoworld Aneto-Posets (111km) - 35:41:07
Laurent har precis kommit hem från "tränings-läger" i Alperna som ett av de sista stegen i förberedelserna. Tanken var att springa ca 200km under två veckor och att medverka på tre "mindre" tävlingar.  Först ut blev ultra Trail cote d’Azur Mercantour  (UTCAM) 45 km - 3200m+, loppet stoppades dock efter 3 branta mil (2700m+) på grund av åskväder. Efter detta lopp blev Laurent tyvärr krasslig och fick vila ett par dagar och fick ställa in en av de tänkta tävlingarna men efter vila blev det ny start i loppet Trail de Valberg 28 km - 1700m +. Totalt sett blev det en bra uppladdning i en också otroligt vacker miljö!

Vi håller alla tummarna att de kommande veckorna blir till belåtenhet för Laurent gällande den sista träningen och uppladdning inför 31/8 och startskottet 18:00 då det är tänkt att dröm skall bli verklighet och hoppas att då också få återkomma med nya positiva nyheter. 
Kommande tävlingar
Sön 7/10 10:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 17/08 11:53 
Genarps Idrottsförening, 02/08 12:40 
Genarps Idrottsförening, 19/07 10:28 
Genarps Idrottsförening, 24/05 22:17 
Genarps Idrottsförening, 23/05 09:55 
Genarps Idrottsförening, 16/05 21:48 
 
Våra Sponsorer