Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. Ibland har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt. Missa inte ”Första tisdagen i månaden”.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta Bo, abbakonsult@gmail.com

Välkommen till ett glatt gäng!

2020-10-08 21:39

Genarps IF är en av tio föreningar som av Friidrottsförbundet har tilldelats ambassadörskap för konceptet Run All Around. Vi vill med konceptet locka fler ungdomar och vuxna att upptäcka glädjen, enkelheten och nyttan med löpning oavsett tidigare erfarenhet.

Löpning kan utföras precis där du är, året runt, oavsett om du är i ett bostads-område, i skogen, parken, under vinter eller sommar. Genom att springa under olika årstider i olika miljöer och underlag varieras träningen vilket leder till att kroppen arbetar med flera muskelgrupper. Skogsmiljö får dig att hoppa, ducka, springa slalom, medan du på asfalt kan springa snabbt året runt. Variationen i träningen kommer ge ökad kondition, styrka, smidighet, kroppskontroll, motivation och stärkt självförtroende.

Run all around är ett initiativ där löpning utförs i flera miljöer utomhus året runt. Det krävs inga hallar eller lokaler för att genomföra träningen utan man tar sig till en närmiljö som inspirerar och motiverar till träning. Svensk Friidrott vill få fler människor att upptäcka glädjen, enkelheten och nyttan med löpning oavsett tidigare erfarenhet samt få en förståelse för hur man genom löpning i olika årstider och miljöer kan ge kroppen en allsidig träning.

Run all Around kommer att pågå i ca 6 månader med start tisdagen 13/10. Våra träningsdagar är tisdagar, torsdagar och lördagar där Run all around kommer att förläggas på någon av träningsdagarna. Vi samlas på idrottsplatsens parkering kl 18:00. För mer info se under Löpning och Våra Träningar.

Välkommen att träna med oss!

Träning inför 10 km landsväg
2020-09-26 15:06

Fler bilder (+8) >>
Hård träning på två platser. Bokskogen och Kullaberg.
Perfekt träning inför de sista tävlingarna denna Corona-säsong.
Hel träningsdag för ungdom i Malmö
2020-09-19 12:00
Bra att ungdomarna stöttar varandra - kanske även träden behöver lite stöd!?
Träningsdagen i Malmö var begränsad till 13 - 14-åringar, där vi hade ”vår” Babak som ställde upp.
En kanonfin dag där alla fick testa lite av varje.

Ungdomarna fick lära sig om stretching, kost och träning. Det blev en förmiddagstur i Pildammsparken med fartlek och backintervaller.

Efter lunch blev de uppdelade i olika lag och fick pröva på olika grenar och avslutade sen med ett 800m-lopp, innan hemgång så bjöds det på fika.

Detta kan vi bara önska oss, att vi andra får vara med på också en dag.

Vi har ordnat ”Den stora Löpardagen” tidigare - kanske dags igen?

Det var planerat 150 varv på Lunds IP - blev 140!
2020-09-13 10:16

Fler bilder (+5) >>
Nya mjuka banor på CIP, tog hårt på vaderna!
Lunds IP är känt för att vara blåsigt och det ryktet håller i sig fortfarande. Bortre långsidan och kurvan fick vi bra motstånd av vinden. Tävlingarna pågick under hela lördagen med vår snabbaste man först ut - Viktor, som gjorde bra ifrån sig med klart under 40 min. Sen följdes det upp med bra prestationer av Micke, Anton, Anders och Gustav alla mellan 40 - 42 minuter. Sist ut var Bo som la av efter 6000 m.
Här hittar du resultat...  http://www.bjornstorpsif.se/nyheter/?ID=198895&NID=724857
Nu är bansäsongen med DM avslutad för detta Coronaår

Ny typ av träning på torsdagar
2020-09-10 21:53

Fler bilder (+31) >>
Vår nya satsning att köra träningar där både vuxna och ungdomar kan träna tillsammans blev mycket lyckad t o m så lyckad att vi kunde locka med någon gammal fd medlem som ville testa.
HIIT - high intensiv training, det blev det verkligen också.
70 m i en svårframkomlig backe som skulle köras i fullt ös, sakta jogg ner och på det igen...
En träning som passar alla, ung som gammal. Även om de äldsta bangade.
Kommande tävlingar