Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se

Välkommen till ett glatt gäng!

800m (IVDM) avslutade inomhussäsongen
2018-02-17 16:31

Fler bilder (+8) >>

För de allra flesta i klubben var IVDM på Atleticum i Malmö avslutning på inomhussäsongen. Primärt stod 800m på schemat! Denna klassiska medeldistans-sträcka som utmanar löparen optimalt i en härlig blandning av både fart och uthållighet skulle springas av 8 från Genarps IF, allt från startklasserna F15 till M65. Tre i truppen var debutanter på denna sträcka (Saga, Pernille o Rickard) men det fanns även andra i truppen som hade betydligt mer erfarenhet. Både erfarna och debutanter känner nog alla lite fjärilar innan start när det skall springas 800m men när väll foten stod bakom startlinjen så kunde vi i alla heat med Genarp’are se taggade löpare. De erfarna i truppen höll jämna varv, något som är en grund-ingrediens för att få så bra tid som möjligt. Våra mindre erfarna gick ut hårt på de första 2 varven och fick sedan kriga sig in i mål. Detta är tjusningen med 800m att det finns så mycket att lära och förfina för alla. För Sander blev dagens lopp det fjärde för året och med ett stabilt o jämnt lopp så avslutades inomhussäsongen med ett skönt pers! Efter alla prestationer, peppningar och skratt kunde vi summera våra främsta placeringar i två GULD, till Gaute och BO. Stort Grattis! Båda guldlopp som för dagen dessutom genomfördes med god marginal till silverplacering!

Tävlingen avslutades med stafett 4x200m. Alla i Genarpslaget hade 800m’s lopp i benen och det blev jogging för att få ut mjölksyran blandat med en sista session växlingstaktik.

Det blev ett kanonlopp med bra växlingar och ett 2 år gammalt klubbrekord slogs med 10 sekunder! Loppet genererade ett brons för laget som bestod av Jonas, Rickard, Bo och Gaute. Stort Grattis!

På 800m blev det även klubbrekord för Saga (F13), Anton (P15), Pernille (K40), Gaute (M40), Jonas (M50) och Bo (M65) - Grattis Alla!

Nu växlar vi över med sikte på utomhussäsongen. Det kommer bli ambitioner att slå pers på milen och annat skoj, men visst längtar vi redan till nästa 800m’s lopp i sommar..

Spring i Skåne Trailcup 2018
2018-02-08 20:33
Genarps IF har tillsammans med Skånska Friidrottsförbundet och de fem andra skånska friidrottsklubbarna som arrangerar traillopp beslutat att genomför en cup. Alla löpare som är medlem i en skånsk klubb som är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet får vara med i cupen. Det är en tävling så det gäller att samla poäng vi de sex olika deltävlingarna. Segraren i november kan titulera sig skånsk mästare i trail. Se bifogade regler och http://www.skanefriidrott.org/tavlingar/spring-i-skanes-trailcup-2018/

Planera nu för lite roliga traillopp. Först ut är Åhus Trailrun den 3 mars så anmäl er redan nu.

På löparmötet den 13/2 blir det lite mer information om detta.
Full pott på Sprinterträffen
2018-01-15 13:59
Det är skoj att springa snabbt!
I lördags hade vi 6 medlemmar som sprang 60m inne i Lund på tävlingen Sprinterträffen. Pernille i klassen KS och 5 ungdomar från P10 till P15 (August, Viktor, Anna, Jonatan och Albin). Alla 6 deltagare fick med sig personliga rekord hem! August fick dessutom med sig en silvermedalj och två nya klubbrekord sattes.

Resultat från tävlingen hittar Ni här: http://easyrecord.se/result?ciDt00
Årets sista arrangemang - Skånska Energi-Stafetten
2017-12-15 11:02

Fler bilder (+43) >>
Fler bilder och pristagare hittar du under "Skånska Energi-Stafetten"
För andra året genomförde vi den något unika varianten av löpartävling - en 3-mannastafett.
Många växlingar att hålla reda på, men det sköter ju lagen själva, utan något problem alls i år.
Många förbättringar av oss i år som arrangörer, men nästa år ska vi lyfta oss en bit till.
48 lag anmälda där 43 av dessa lyckades fullfölja stafetten, tack vare lite god vilja från tävlingsledningen kunde några av de anmälda få ihop sina lag i sista minuten - det är ju snart JUL! Då vill man vara snäll - eller hur?
Nästa Skånska Energi-Stafett är planerad till 12 december 2018.
Tack för allas deltagande, tävlande och funktionärer!

Kommande tävlingar