Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår klubb

Vi tar emot nya löpare med glädje. DU behöver inte vara topptränad för att vara med, vi har löpare i alla nivåer på våra gemensamma pass. Varje vecka kan du läsa om vad vi tänker göra under fliken "Nyheter" och "våra träningar".

Vi träffas på Ekevallens parkering. Det är inte alltid våra omklädningsrum är öppna, eftersom många kommer ombytta till träningen, hör av dig om du är osäker. En gång i månaden har vi fika efter träningen för att få ett gemensamt "skitsnack" - kanske viktigast av allt.

Vi tävlar ganska flitigt med varierande framgång, eftersom glädjen är viktigare än prestationen (inte för alla förstås).

Många av dessa tävlingar ingår i ditt medlemskap - utan krav.

Vill du veta mer? kontakta bo@abbakonsult.se


Välkommen till ett glatt gäng!

Alla våra ungdomar på prispallen
2018-06-21 11:20

Fler bilder (+13) >>
Ett blåsigt och varmt väder hälsade oss välkomna till Heden i Helsingborg.
1500 m är kallat "löpningens blå band" kanske för att sträckan är svår att bedöma!?
Vi var denna kväll 10 från Genarps IF och som vanligt gjorde alla riktigt bra prestationer. Det gäller att göra loppet så jämnt som möjligt för att inte helt storkna mot slutet. Flera spurtdueller fick vi se av de våra som var riktigt grymma. Bara detta var värt inträde på "Heden".
I Helsingborg gjorde alla våra veteraner en insats för att plocka poäng, vilket resulterade att vi tog in 9 poäng på Ystad IF 👏
Ungdomarna gjorde nog de jämnaste loppen, alla var lagom "försiktiga" och kunde trycka på ordentligt på sista varvet, vilket resulterade i pallplatser för alla tre. Lukas var ytterst nära att göra en "Bo", men svarade upp på en attack bakifrån och tog hem segern.
Alla resultat hittar du på... 

Nästa DM är i Vittsjö den 4/8
Ses där / Bo
Omväxlande väder i Ystad
2018-06-14 14:41

Fler bilder (+19) >>
Blandad bantävling för ungdom, seniorer och veteraner i Ystad på onsdagkvällen. Allt var som Skånskt mästerskap. När tävlingarna drog igång var det i ösregn och 14 grader. När det var dags för ungdomarna blev det en riktigt fin sommarkväll med blå himmel. 8 löpare deltog från Genarps IF, varav tre ungdomar. Det blev fem pallplaceringar med silver och brons till klubben. Denna dag fick vi klara oss utan mästare, men Emmys silver i klassen F14 var riktigt vass - den var guld värd!
(Egentligen gäller detta för alla, även supporten).
Alla resultat hittar ni på Ystad IF/friidrott. 


Kokande resultat i Trelleborg!
2018-06-10 10:45

Fler bilder (+9) >>
Bilder från Trelleborgsspelen 9/6
Under lördagen hölls distriktsmästerskap i 800m i Trelleborg. Sommaren visar sin bästa sida nu och friidrottsarenan riktigt kokade av både värme och resultat. Emma och Martin var debutanter på sträckan (K35 och M35) men visade sig kunna hantera sträckan mycket väl och det blev mycket fina tider för båda två och en bättre debut kan man knappast önska. Vi gissar att både Emma och Martin fick blodad tand för mer.. Fina klubbrekord väntar på att registreras!

M65 bestod för dagen för ett av de största heaten. 7 stycken löpare drog iväg med Bo på ytterbanan. Efter första kurvan kommer Bo in som tvåa men gör ett litet ryck på första rakan och går om och tar täten. Tätplatsen håller sedan Bo resten av loppet och drygar dessutom ut den till att bli en segermarginal med nästan 8 sek. Starkt jobbat!

Gaute sprang i sitt heat med M40 och M35. Gaute har en hel del erfarenhet av sträckan i bagaget men det var rätt länge sedan som han stod på startlinjen på en utomhusarena för att avverka sträckan. Förhoppning om att kunna göra ett bra lopp förverkligades dock med råge! Gaute tog snabbt ledningen och avverkade första varvet på 1:03.20. Perfekt första varv men det är ju nu loppet börjar. Gaute visade sig dock kunna göra ett av de starkaste andra varven för dagen och går i mål på 2:06.90!! Härligt Gaute!

I ungdomsklasserna hade vi tre killar på plats och alla kunde nöjt för dagen kliva upp på prispallen efter ett par svettiga lopp! I P12 och P13 är det 600m som gäller. Ludvig började i P12 och startade offensivt den första 200ingen men kunde hålla ihop det snyggt och det resulterade i pers med nästan tre sek! Sander sprang sedan i P13 och började första 200ingen lite mer försiktigt och det märktes för på upploppet fanns det mycket krafter kvar, stabilt lopp men också potential att plocka tid på en mer offensiv öppning har vi en känsla av på nästkommande lopp! Albin sprang 800m i ett heat med P15 och P17. Albin hade siktet inställt på att hänga på P17 killarna och första varvet gick enligt plan och avverkades på snabba 1:02.6. Hela tätklungan tappade dock märkbart tempo andra varvet, antagligen märkta av den nu kokande hettan på arenan. Det blev pers för Albin men det finns absolut potential att kapa mer tid under säsongen.

Sicken dag det blev! Vår lilla klubb gör verkligen avtryck i resultatlistan, både med bredd och med spets!
Riktig klubbdag på Hildesborgsloppet
2018-06-04 14:35

Fler bilder (+18) >>
På söndagen var klubben samlad, med tävlingstältet och grillutrustning på plats i Landskrona.
För ungdomarna var det 3,2 km. Blandad terräng, med sugande träflis och grus, men frågan är om inte det var vädret som var mest krävande, 27-28 grader och vindstilla är inte löparens önskeläge precis.
Ett litet och gemytligt lopp där våra fem ungdomar gjorde ett taktiskt bra lopp och hade krafter kvar till spurten.
De äldre - alla veteraner, fick ut på 7,3 km. Också blandad terräng med tillägg av 3 km asfalt. Alla lyckades även här att ta sig i mål. Att kämpa med hög puls i rejäla backar och med värme är en häftig utmaning. Kul att vi visade att vår träning i Genarps IF duger till allt.

Resultat hittar du på GF Idrott...Friidrottshelg i Eslöv
2018-05-27 16:16

Fler bilder (+16) >>
En av de största friidrottstävlingarna i Skåne för ungdomar under våren är Pannkaksspelen i Eslöv. Detta märks då det även kommer mycket deltagare från andra håll i Sverige och i år hade bla Göteborg en stor trupp på plats. Detta gör att konkurrensen blir stenhård som samtidigt bådar för bra resultat. Genarp hade också stor trupp på plats med 9 st ungdomar som ställde upp i olika grenar såsom 60m, 200m, 600m, 800m, 1500mh, längd, spjut o diskus. I längd ställde August och Elin upp och båda fick fina pers. (personliga rekord) med sig hem 3.29 resp 3.90, imponerande med tanke på föreningens begränsade förutsättningar att träna denna gren. 
I medeldistans 600/800m hade vi det största deltagandet (7 st). Under utomhussäsongen gäller 600m upp till 13 år och sedan tar 800m vid. I P13 600m ställde Genarp upp med hela 4 st deltagare då vi hade Ludvig, Lukas, Nils och Sander på startlinjen. 600/800m är en rejäl prövning i både fart och uthållighet och debutanter för dagen var Ludvig och Lukas som båda visade sig kunna disponera loppen bra så att det fanns krafter kvar till spurten.
Anna ställde upp i 600m och 200m. I den senare grenen fick Anna till ett riktigt fint lopp men faktum är att Anna sprungit ännu snabbare under träning och stämmer allt så finns det snart chans att vara med allra längst framme i täten. Det kommer snart nya chanser!

En av de tuffaste utmaningarna man kan göra på friidrottsbanan är medeldistans med hinder och vattengrav. Vi har alla sett det på TV när trötta löpare ska ta sig över hinder och ta sig upp från vattengropen. Sander antog i helgen denna "toughest" utmaning och sprang 1500m hinder. Det blev ett riktigt bra lopp där Sander ledde över sista vattenhindret men blev omsprungen precis innan mål. 5:19.95 blev tiden!

Helgens prispalls-placeringar fick vi med Albin-800m, Sander-600m o 1500mh och Nils med diskus.
Det slogs också många klubbrekord i helgen och vi kommer snart uppdatera rekord från Anna, Nils, Ludvig, Saga, Elin, Sander och Albin - Stort Grattis!

Vi vuxna som var på plats (tränare o föräldrar) tackar för all spännande underhållning våra ungdomar har bjudit oss på i helgen, hesa är vi nu efter att hejat på allt vi kunnat!

Det kommer snart nya friidrottstävlingar men nästa stora tävling på arenan där vi försöker samla truppen igen är 22/7 i Ystad.
Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Genarps Idrottsförening, 24/05 22:17 
Genarps Idrottsförening, 23/05 09:55 
Genarps Idrottsförening, 16/05 21:48 
Genarps Idrottsförening, 14/04 09:27 
Genarps Idrottsförening, 06/04 15:30 
 
Våra Sponsorer