Matchnummer: 130156082
Samling:13:45
MATCHRAPPORT: SKURUP 0–3 GIF
2022-08-07 13:09

Att åka till Skurup och ta med sig en klar 3–0-seger är inte att underskatta. Jag är oerhört stolt över killarnas insats. De följde matchplanen och stod för en kämpainsats som kröntes med snygga mål.

I första halvlek hade vi ganska påtaglig motvind och det är alltid tufft att spela i, men vi kämpade på och fick utdelning till slut. I den 33:e minuten slog Simon in frisparken via muren i mål. Extra skönt med tanke på att Svensson hade en boll inne som blev avblåst, bara tre minuter före vårt ledningsmål.

Känslan i halvtid var god. Vi sa att vi är där vi vill vara, i förarsätet, och att vi ska fortsätta jobba och slita för varandra i 90 minuter.

Det är en match som trevade åt båda håll. Vi accepterade att de hade stundtals mycket boll, vilket i sin tur lämnade stora ytor för oss i vårt omställningsspel.

Tjugo minuter in på andra halvlek slog Marcus en fin genomskärare till Simon som tajmade sin löpning helt enligt boken och ställde deras försvar. Fri mot målvakten gjorde Simme inget misstag.

Skurup är ett tungt lag att möta och vek sig inte trots vår ledning. De skapade lägen, men vi stod pall och inte minst fick Stoffe göra fina räddningar.

Fem minuter före slutsignalen slog vi spiken i kistan. Inbytte Emil Mårtensson fick en perfekt träff med sin fina vänsterfot strax utanför straffområdet, där bollen seglade in otagbart i mål.

På dagen för ett år sen bortabesegrade vi Skurup med 1–0. Lika fina minnen tog vi med oss den här gången. En minst sagt skön känsla att inleda hösten med en tung bortaseger och en hållen nolla.