Rapport: GIF - NK Croatia
2015-06-04 23:05

Fotboll är ibland ologisk (att vi förlorade idag) och ibland logisk (att vi förlorade idag). Idag var det hemmamatch mot NK Croatia och våra förhoppningar var att dels höja vår prestation från senaste matcherna, dels ta tre poäng. Inledningen på matchen är ganska jämn, där båda lagen skapar några få halvchanser. I den 25:e minuten får vi en frispark ute till höger en bit in på Croatias planhalva.  Strand slår en kort frispark till Erik och får tillbaka bollen och hittar Johannes med ett perfekt inlägg och ställningen är 1-0. Några minuter senare har Croatia ett hyfsat skottläge. Ca fem minuter innan paus slår vi en hörnvariant och Johannes får till en farlig nick vid bortre stolpen. En minut senare är Johannes framme igen (ånyo en nick) på ett inlägg av Strand. Ställningen är dock 1-0 i paus. Vi rivstartar andra halvlek och efter Strands dribblingsräd på vänsterkanten, får Young ett utmärkt läge men sätter bollen över ribban från nära håll. Vi trummar på och nästa chans får Johannes på en snabb kontring men får ingen riktig fart på avslutet. I den 64:e minuten har Johannes ett friläge men avslutet går utanför målvaktens högra stolpe. Istället kommer vi på en långboll från Croatia lite fel i försvarslinjen och Croatia sätter 1-1. Deras mål kommer lite ur ingenting och det fanns ingenting som talade för en kvittering. Nästa chans har Young men hans avslut går mitt på målvakten. Fyra minuter senare kommer en ny kalldusch när Croatia gör 2-1. Vi går direkt ner på en trebackslinje och trycker upp allt vi har och skapar en del halvchanser samt Jocke är inblandad i en straffsituation i slutminuterna men domaren väljer att fria. Till slut rinner tiden ut för oss. Känslan är att dagens förlust är overklig men samtidigt måste vi stänga matchen genom att göra vårt andra mål. Vi har tillräckligt med chanser för att stänga matchen. Även om det känns oerhört bittert efter dagens förlust, så får vi ta med oss att vi dominerar merparten av matchen och skapar många farliga chanser. Lite spetsigare spel i motståndarnas straffområde och vi kan absolut slå både Askeröds IF och Lunds SK i kommande två tuffa matcher.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Daniel Young, Erik Ottosson, Fredric Larsson, Gustav Nilsson, Joacim Johansson, Johannes Karlsson, Jonas Einbjörn, Jonathan Westacott, Kenneth Brostedt, Marcus Strand, Martin Norén, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Urban Bengtsson