Rapport: Lunds SK - GIF
2015-04-11 18:02

Som alltid är det något speciellt med en seriepremiär. Frågor som ska besvaras, förväntningar som ska stillas, förhoppningar som ska infrias m.m. Årets seriepremiär begicks borta på ett soldränkt Smörlyckans IP mot Lunds SK. Lunds SK måste – på pappret – anses vara något av seriefavorit då man förra säsongen kvalade till div 4.

Inledningen blev tyvärr lite av en mardröm, då LSK tar ledningen redan efter fyra minuter. En LSK-spelare tar tillvara en boll som går igenom vår backlinje och gör 1-0. Några minuter senare har vi en bra chans då LSKs målvakt hamnar lite på mellanhand men Strand tvingas lite ur vinkel. I den 15:e minuten ökar LSK på sin ledningen. Efter en hörna uppstår en rörig situation och där LSK till slut forcerar in bollen. Efter en halvtimme kommer vår stora chans att verkligen komma in i matchen via en reducering. På en långboll bakom LSKs backlinje är Strand först på bollen och petar bollen förbi deras utrusande målvakt och skjuter sedan mot det övergivna målet, men en LSK-spelare gör en närmst osannolik räddning (med huvudet). I paus gör vi två byten och bestämmer oss för att lägga lite längre bollar, då vi blev ganska stillastående och långsamma i uppspelsfasen i första halvlek. Dock får vi redan efter någon minut ett nytt bakslag, då LSK gör 3-0. Där och då känns det lite uppgivet men vi lyckas direkt samla kraft och en fin krossboll från Anton Persson hittar Strand på vänsterkanten och på Marcus inlägg är först Anton ”Nisse” Nilsson framme och därefter forcerar Young in bollen. Bara någon minut senare lägger Strand en snabb frispark till Fredde Norén som med ett precist inlägg hittar Jocke vars nick tar i ribban men Nisse hugger på returen och 2-3 är ett faktum. Tyvärr orkar vi inte hålla uppe trycket och skapar i ärlighetens namn inte någon het kvitteringschans utan LSK kan till sluta avgöra matchen på en retur från Murre. Vi får ta med oss andra halvlek där ”operationen lyckades men patienten dog” och istället ta tre poäng i hemmapremiären nästa lördag mot Lunds BOIS.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Christian Andersson, Daniel Young, Fredrik Norén, Gustav Nilsson, Joacim Johansson, Johannes Karlsson, Jonas Andersson, Jonas Einbjörn, Jonathan Westacott, Kenneth Brostedt, Marcus Strand, Martin Norén, Murat Kocacenk.