Samling:13:00
Rapport: GIF - Önneköps IF
2018-08-25 19:04

Idag ställdes vi mot seriens jumbo - Önneköps IF - och även om en dylik match måste vinnas är det absolut inte bara att ”ställa ut skorna”. Det fick vi verkligen känna på idag, speciellt då vi gjorde det onödigt svårt för oss själva.

Vi började dock matchen på max och efter 30 sekunder av matchen hade vi ett superläge och efter ytterligare 60 sekunder hade vi ytterligare ett kanonläge. Först hittade Andreas Persson fram till Marcus Strand på vänsterkanten och Marcus serverade Liridon Rrustemaj tomt mål men Liridon fick ej träff på bollen. Andra chansen - innan två minuter spelats – fick ånyo Liridon men Önneköps målvakt kunde rädda. Och så här fortsatte halvleken speciellt men även matchen generellt; vi skapade massor av chanser men effektiviteten var inte den bästa. Därför kom baklängesmålet som lite av en chock. Önneköp utnyttjade att vi kom lite snett in i pressen och Önneköp kunde spela sig fram längs högerkanten och på inlägget längs marken gjorde Önneköp mål. Vi skapade därefter genom duktige Alex Nilsson Frank ett kanonläge, då Alex gjorde en snygg tvåfotsdribbling à la Michael Laudrup men Alexs avslut gick ej på mål. I den 33:e minuten hittade Niklas Nilsson fram till Marcus Strand men ”Mackans” avslut från ett friläge räddades. Med fem minuter kvar av första halvlek kontrade vi och Alex Nilsson Frank fick ett jätteläge att kvittera men Önneköps målvakt gjorde en vass benparad. Men på den efterföljande hörnan kunde vi äntligen kvittera, då Marcus Strands vänsterhörna hittade fram till Robin Ringkvist som snyggt kunde skarva in bollen med pannan. Robin var sedan ytterst nära att ge oss ledning precis innan paus men en Önneköps-spelare kunde rensa bort bollen precis på mållinjen. Efter lite mer än 10 minuter spelade av andra halvlek, chippade Alex Nilsson Frank fram Petter Lundgren till ett friläge och efter en ”duell” med målvakten pekade domaren på straffpunkten. Straffen kändes i ärlighetens namn inte helt solklar men domaren stod bra till och tvekade inte. Marcus Strand tvekade inte heller utan satte straffen säkert. Två minuter efter ledningsmålet kombinerade vi oss vackert fram på högerkant och Robin Ringkvist fick ett kanonläge men avslutet blockerades och på returen sköt Fredrik Norén ett fräsigt skott men Önneköps målvakt kunde avvärja skottet. Men bara fyra minuter senare kom ”spiken i kistan” när Robin Ringkvist elegant lyfte in sitt andra mål och vårt tredje för dagen, efter en framspelning av Alex Nilsson Frank. Därefter hade Robin två och Ted Frostander ett jätteläge att öka på ledningen. Önneköps stora chans att komma tillbaka in i matchen kom på en hörna med lite mer än fem minuter kvar av matchen, men nicken gick utanför vårt mål. Med några få minuter kvar av matchen slog Marcus Strand ett inlägg från höger och Petter Lundgren plockade ner bollen med bröstet ock krutade in vårt fjärde mål och fastställde slutresultatet till 4-1.

Dagens matchtrupp: Alex Nilsson Frank, Andreas Persson, Anton Nilsson, Christian Aghetseh, Christopher Fröjd, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Petter Lundgren, Robin Ringkvist samt Ted Frostander.