Matchnummer: 130143076
Samling:18:00
Rapport: Lunds SK - GIF
2018-06-23 07:29
Sista matchen innan sommaruppehållet - borta mot Lunds SK - hade karaktären av en s.k. sexpoängsmatch. Lite dramatik skedde innan matchen, då ett stort hål i gräsmattan gjorde att matchen fick flyttas till konstgräsplanen.

Vi startade matchen bra och innan 10 minuter spelats hade vi skapat en farlig nickchans (Jonas "Dike" Einbjörn på en hörna) samt gjort 1-0. Petter Lundgren hittade in till Besnik Rustemaj som otagbart placerade in bollen i mål. Tre minuter senare hade vi ett vasst kontringsläge men Besniks avslut räddades av LSK:s målvakt. Vi ägde mycket boll resten av halvleken men vi skapade inga heta chanser (vilket LSK ej heller gjorde). I paus gjorde vi några positionsförändringar, vilka skulle bli lyckosamma. I den 10:e minuten av andra halvlek hittade Besnik fram till Petter men vinkeln blev lite för snäv för Petter. I den 22:a minuten kom det viktiga 2-0 målet. Besnik hittade ut till Marcus Strand på vänsterkanten och Marcus dribblade bort sin spelare och serverade Robin Ringkvist mer eller mindre tomt mål. Nästa chans hade Besnik (efter fint förarbete av Dike och Strand) men skottet gick i insidan av stolpen och ut. Med ca 15 minuter kvar att spela träffade LSK översidan av ribban med ett fräsigt skott (LSK:s farligaste chans under matchen). Med ca 10 minuter kvar av matchen slog Petter ett inspel från höger och Ted Frostander avslutade elegant (med vänstran) och 3-0 var ett faktum. Båda lagen hade sedan ytterligare var sin bra chans (Petter hade ett friläge) innan domaren (igen en bra insats av domarteamet) blåste av matchen.

Nu väntar lite vila innan vi drar igång träningen i juli. Första matchen efter sommaruppehållet kommer ånyo bli en viktig match, då Lunnarps BK väntar hemma på Ekevallen.

Dagens matchtrupp: Alex Nilsson Frank, Alexander Frank, Andreas Persson, Anton Nilsson, Besnik Rustemaj, Christopher Fröjd, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Svensson, Jonas Einbjörn, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Petter Lundgren, Robin Ringkvist samt Ted Frostander.