Rapport: Skabersjö IF - GIF
2017-09-24 19:21

Idag spelades den sista bortamatchen för säsongen. Möjligheten fanns att göra en perfekt bortasäsong med idel vinster. Dock stod topplaget Skabersjö IF för motståndet. Ett Skabersjö som under hösten haft det tungt och tagit få poäng. GIF öppnade matchen starkt och förde spelet. Innan 10 minuter hade spelats hade GIF vaskat fram fyra hörnor samt skapat ett bra skottläge, då Liridon Rrustemaj serverade broder Besnik Rustemaj men Besniks volleyskott gick mitt på målvakten. GIF hade dessutom ytterligare en bra chans, då högerbacken Johan Nilsson stötte framåt och hittade Robin Ringkvist med en fin djupledsboll men Robins avslut blockerades. Skabersjös första chans kom efter 17 minuter och den var vass. Ett inspel från vänsterkanten hittade en fri Skabersjöspelare men avslutet gick över Murre Kocacenks ribba. Två minuter senare hade Skabersjö ett friläge (efter en fin genomskärare) men avslutet gick ej på mål. I den 25:e minuten slog Marcus Strand ett perfekt inlägg till Besnik och Skabersjös målvakt var chanslös på Besniks nick. Glädjen blev dock inte långvarig, då Skabersjö fick en straff efter 29 minuter. Murre gick åt rätt håll men straffen var alldeles för bra för att Murre skulle kunna rädda. Murre stod matchen igenom för en mycket bra insats och hade god hjälp av trävirket. Med mindre än fem minuter kvar av första halvlek skapade Skabersjö två kanonchanser på två kontringar. Den första chansen lyckades Murre rädda (lobbförsök) och den andra var Murre raskt ute och avvärjde. Sista chansen fick Jonas ”Dike” Einbjörn, efter en hörna, men Skabersjös målvakt blockerade avslutet. Andra halvlek blev händelserik och spännande. Efter ca 10 minuter av andra halvlek fick Liridon på ett bra skott men målvakten räddade till hörna. En minut senare kontrade Skabersjö och skapade ett friläge men Murre kunde rädda. Ytterligare två minuter senare hade Skabersjö ännu ett friläge men lyftningen över Murre gick i ribban och ut. I den 60:e minuten hittade Niklas Nilsson fram till Strand med en fin krossboll bakom Skabersjöförsvaret men Strands skott gick ej på mål. Nu klev på allvar trävirket in i handlingen. Skabersjö hade inom loppet av två minuter två skott som tog i insidan av stolpen resp. ribban men som tur var gick bollen ej i mål. Med ca fem minuter kvar av matchen bröt Anton Persson en Skabersjöpass och spelade samtidigt fram Liridon och Liridon krutade in ledningsmålet. Två minuter senare hade Liridon ett bra läge att utöka sin målskörd men istället blev det Anton ”Nisse” Nilsson som påpassligt gjorde 3-1 efter ett väggspel med Besnik. Nisses avslut gick i mål via stolpen. Med en minut kvar hade Skabersjö ett gyllene läge att reducera men Dike offrade sig och blockade avslutet. Dock på den efterföljande hörnan nickade en Skabersjöspelare bollen i mål och matchen levde igen med ställningen 3-2 till GIF. Men på övertid satte GIF spiken i Skabersjökistan och på en kontring spelade Liridon fram Robin, som sköt in slutresultatet 4-2. Resultatet innebar att GIF vann 10 av 10 bortamatcher. Endast en hemmamatch återstår innan vi stänger böckerna för det historiska året 2017.

Dagens matchtrupp: Andreas Persson, Anton Nilsson, Anton Persson, Besnik Rustemaj, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Nilsson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson och Robin Ringkvist.