Rapport: Klagstorps IF - GIF
2017-09-02 18:59

Idag var det dags att ta på sig det svarta bortastället, då det var match borta mot Klagstorps IF som gällde. GIF inledde matchen lite tveksamt och verkade inte direkt vara på tårna. Trots detta kunde GIF ta ledningen innan 10 minuter hade spelats av matchen. Marcus Strand slog en hörna från vänster, som letade sig i mål via en Klagstorpsspelare (Jon Nilsson var framme och oroade samt stressade fram självmålet). Klagstorp var det mera spelförande laget i en halvlek som annars inte kom upp till någon större spelmässig nivå från GIFs sida. Dock skapade Klagstorp inga direkta chanser under första halvlek och hade knappt något avslut på mål. Istället var det Erik Roslund som oroade Klagstorp med ett par skott samt ett friläge i den 29:e minuten, när anfallskollegan Robin Ringkvist snappade upp ett felpass från Klagstorp och frispelade Erik men Eriks avslut gick ej på mål. GIF rivstartade andra halvlek och högerbacken Johan Nilsson och nämnde Robin kombinerade på högerkanten och på ett inspel från just högerkanten var Jon Nilsson skoningslös och med högran smällde Jon in 2-0 till GIF. Härefter följde ett antal chanser för GIF och Robin. Robin hade bl. a. två frilägen samt ett utmärkt nickläge (efter starkt förarbete av Jon) men Robin hade inte marginalerna med sig idag och lyckades tyvärr inte förvalta dessa chanser. Istället – som en blixt från klar himmel – stack Klagstorp upp och kunde (lite väl) enkelt i den 72:a minuten reducera till 1-2. Reducering var högst oväntad och därefter blev det (egentligen onödigt) spännande och GIF blev nog lite tagna av reduceringen, för direkt efter reduceringen skapade Klagstorp två halvchanser. Dock lyfte sig GIF ganska omgående och kunde spela av matchen och hålla undan. Klagstorp skapade i slutet av matchen en hyfsad kvitteringschans men avslutet var ganska tamt och gick mitt på Danne Andersson som enkelt kunde rädda. Därmed tog GIF sin 14:e – ja, Ni läste rätt – raka seger. Nästa helg har GIF chansen att vinna serien men på andra planhalvan väntar serietvåan Janstorps AIF, som desperat behöver en vinst för att ha kvar chansen på serieseger. Då Skabersjö IF lite oväntat förlorade sin match idag mot Skurups AIF är just Janstorp det enda laget som kan utmana GIF om seriesegern.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Daniel Andersson, Erik Roslund, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Nilsson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Jonathan Westacott, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Pierre Kullberg och Robin Ringkvist.