Rapport: Dalby GIF - GIF
2017-08-18 22:41

Idag väntade ett intressant derby borta mot Dalby GIF. Det blev en målrik match med ett par riktigt snygga mål från bägge lagen. Inledningen av matchen var jämn, där bägge lagen hade några halvchanser utan att oroa respektive lags målvakt alltför mycket. Efter ca 15 minuter slog Robin Ringkvist från sin högerkant ett inlägg längs marken och på bortre stolpen dök offensive vänsterbacken Anton Nilsson upp och placerade säkert in 1-0 till GIF. Ca fem minuter senare fick Andreas Persson på ett kanonskott från ca 25 meter och 2-0 till GIF var ett faktum. Dalbys första avslut på mål kom efter ca 25 minuter men Daniel Andersson kunde ganska enkelt avvärja skottet. Nästa heta chans var GIFs, då Liridon Rrustemaj snappade upp ett felpass av en Dalbyspelare men avslutet gick i burgaveln. Nästan omgående fick Liridon ett nytt bra läge men den gode Liridon fick ej någon bra träff på bollen och målvakten kunde rädda skottet. Med ca sju minuter kvar av första halvlek fick GIF ett gyllene läge att verkligen ”sätta klorna i Dalby”, då Liridon slog ett inlägg men högerbacken Johan Nilsson lyckades inte nicka bollen i mål trots ett kanonläge bara någon meter från mållinjen. Dalby startade andra halvlek starkt och pressade tillbaka GIF. Man hade direkt i inledningen av andra halvlek ett hyfsat skottläge efter en hörna. GIF svarade med ett inlägg från Johan som hamnade hos Liridon men avslutet gav ej utdelning. Dalbys starka inledning av andra halvlek bestod och på en genomskärare fick en Dalbyspelare ett friläge men Danne Andersson räddade avslutet. Men efter ca 12 minuter av andra halvlek lyckades Dalby få in reduceringsbollen efter en nick på en hörna från vänster. GIF var direkt efter Dalbys mål nära att göra mål, då utmärkte Besnik Rustemaj hann före en utrusande Dalbymålvakt och lyfte in bollen till (storebror) Liridon men Liridons nick räddades och bollen gick till Marcus Strand men även Marcus avslut räddades av Dalbyförsvaret. När halva andra halvlek var spelad kvitterade Dalby genom ett mycket vackert avslut, som var helt otagbart för Danne. Men bara några minuter senare hamnade en ”slumpboll” hos Liridon och äntligen kunde Liridon få bollen i mål och därmed återtog GIF ledningen. Dalby var nära en kvittering men på efterspelet på en frispark träffade Dalbyspelarens avslut stolpens utsida. Härefter kändes det som att Dalby tappade orken och med ca 15 minuter kvar av matchen satte Liridon spiken i kistan med en behärskad bredsida efter ett fint inspel av Robin. Besnik var nära att göra GIFs femte mål, då ett inspel från Anton Persson gick via Liridon till Besnik men Dalbys målvakt gjorde en fin räddningen på Besniks avslut. Nämnde Anton Persson hade sedan ett bra skott men skottet räddades. I matchens slutminut skapade Dalby ett farligt skottläge och på den efterföljande hörnan var Dalby ytterst nära en reducering men slutresultatet blev 4-2 till GIF.

Dagens matchtrupp: Andreas Persson, Anton Nilsson, Anton Persson, Besnik Rustemaj, Daniel Andersson, Erik Roslund, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Nilsson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Metin Caliskan, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson och Robin Ringkvist.