Rapport: Askeröds IF - GIF
2017-06-09 23:27

I kväll väntade svårspelade Askeröds IF på bortaplan. I den 5:e minuten fick GIF ett bra frisparksläge men Erik Roslunds frispark oroade inte Askeröds målvakt. Efter 18 minuter var Erik framme igen och efter en tveksam utboxning av Askeröds målvakt fick Erik ett bra läge att lobba in bollen men Erik fick ej en bra träff. Ca fem minuter senare spelade Erik fram Marcus Strand till ett bra läge men "Mackan" fick inget riktigt tryck i avslutet. I den 27:e minuten fick – i ordets rätta bemärkelse – GIF första halvleks bästa chans, när en Askerödsförsvarare slår en s.k. ”indianare” och Erik kunde peta bollen förbi en utrusande målvakt men bollen slogs undan på mållinjen. Med ca två minuter kvar av första halvlek fick Askeröd sin bästa chans via ett volleyskott (efter en nickrensning från GIF). I paus byttes Ted Frostander in och Ted skulle komma att spela en avgörande roll. I den 53:e minuten gjorde Ted en solodribbling men skruvade bollen precis utanför stolpen. Två minuter senare hittade Jocke Johansson Erik men Askeröds målvakt kunde avvärja. Bara en minut senare var Niklas Nilsson nära att spräcka nollan. Ted fortsatte att sätta press på Askeröd och i den 62:a minuten forcerade sig Ted fram på vänsterkanten och tvingade Askeröds målvakt till en bra benparad. Askeröd var inte ofarliga och i den 66:e minuten var Askeröd nära att skapa ett friläge. Fredrik Norén byttes in i andra halvlek och var nära att göra mål efter ett fint inlägg från Marcus Strand (inlägget var ca 10 cm för högt för Fredde). Askeröd hade därefter ett farligt skottläge men utan att träffa mål. I den 77:e minuten prickade "Mackan" Strand ribban men en minut senare lyckades Ted göra matchens enda mål. Målet påminde inte så lite om Kennet Anderssons klassiska mål i VM 1994 (Ted var inte född 1994), då Ted vann en luftduell mot Askeröds målvakt och kunde nickskarva in bollen. Askeröd försökte forcera för att kunna få in en kvitteringsboll men inga direkta chanser skapades och GIF kunde vinna matchen med 1-0 och därmed ryckte GIF i tabelltoppen. Nu återstår endast en match innan sommaruppehållet (Skivarps GoIF borta nästa söndag).

Dagens matchtrupp: Andreas Persson, Anton Nilsson, Anton Persson, Erik Roslund, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Nilsson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Petter Lundgren, och Ted Frostander.