Rapport: GIF - Skabersjö IF
2017-06-03 18:37

I dag stundade en ren seriefinal hemma på Ekevallen mot Skabersjö IF. Innan ens tre minuter passerat av matchen noterades fyra klockrena chanser; tre för GIF samt en för Skabersjö. I den första minuten slog högerbacken Johan Nilsson ett inlägg som Liridon Rrustemaj släppte förbi sig och där Niklas Nilsson blev fri med Skabersjömålvakten, men denne räddade Niklas avslut. Skabersjö svarade omgående med ett hyperfarligt inlägg från höger men nicken i friläge gick bredvid GIFs mål. Direkt därefter var Liridon igenom Skabersjös försvar men målvakten räddade Liridons skott. På den efterföljande hörnan fick Johan ett utmärkt nickläge men fick ingen direkt träff med pannan. I den 8:e minuten slogs en väl avvägd boll in bakom GIFs annars klockrena backlinje (anförda av en felfri kapten Jocke Johansson) men Skabersjöanfallaren fick inte – trots friläge – någon bra träff med pannan. Efter en kvart slog Fredde Norén en väl avvägd boll till Petter Lundgren, som rundade sin försvarare och spelade fram Jon Nilsson till ett utsökt läge mitt i straffområdet men en Skabersjöförsvarare kunde blockera Jons avslut. En minut senare fångade Fredde upp bollen, avancerade och fick på (från ca 20-25 meter) ett mäktigt skott som satt perfekt bakom en chanslös målvakt. Efter detta ledningsmål lugnade matchen ner sig lite vad gäller målchanser. Första 30 minuterna var GIFs men Skabersjö kunde successivt jobba sig in i matchen och i slutet av första halvlek tog man över. Med ca sju minuter kvar av första halvlek, skapade Skabersjö en ytterst farlig chans när Murre Kocacenk ej fick grepp på bollen och bollen dansade nära GIFs mållinje men Niklas Nilsson kunde till slut rensa undan bollen (rensningen gick via en Skabersjöspelare sånär i eget mål). Andra halvlek blev lite mindre chansrik samt mera kontrollerande av GIF och där Skabersjö förde matchen utan att för den delen dominera eller skapa en uppsjö av chanser. Det dröjde fram till den 20:e minuten innan en chans noterades för något av lagen. Då fick Skabersjö ett farligt frisparksläge man frispaken blev tamt slagen och Murre gjorde en enkel räddning. Tre minuter senare utökade GIF ledningen. Andreas Persson slog – med sin utsökta vänsterfot – en frispark och nickstarke Jon Nilsson gick till väders och fick på en touch som - troligen via en försvarare - gick i mål. Skabersjö svarade med ett skott i burgaveln och därefter med ett fräsigt skott som gick över/bredvid Murres ribba. I minut nummer 30 stod Marcus Strand för ett dribblingsnummer i Skabersjös straffområde men Mackans avslut räddades av Skabersjös målvakt. Två minuter senare hade Skabersjö en vass frispark som strök Murres stolpe. Skabersjö tryckte på mer och mer i sin jakt på ett reduceringsmål. Man skapade ett bra skottläge i GIFs straffområde men avslutet gick på egen spelare. I slutminuterna var Skabersjö nära en reducering men avslutet gick i stolpen och ut. Sista chansen gick till GIF, då Robin Ringkvist fick ett friläge från egen planhalva men Robin tvekade lite och till slut försvann chansen. Matchen slutade därmed 2-0 till GIF, vilket innebär att GIF är fortsatt obesegrat och fortsatt serieledare. Två bortamatcher återstår innan sommarvilan.

Dagens matchtrupp: Andreas Persson, Anton Nilsson, Anton Persson, Erik Roslund, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Nilsson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Petter Lundgren, Robin Ringkvist och Ted Frostander.