Rapport: Torna Hällestads IF - GIF
2017-05-30 22:49

Ikväll stundade ett hett derby mot Torna Hällestads IF borta på Tornavallens täta men långhåriga gräsmatta. På pappret en match som GIF ska vinna men matcher avgörs på planen och inte på papper. Direkt i inledningen av matchen friställde Anton ”Nisse” Nilsson, med en vass genomskärare, Liridon Rrustemaj men Torna Hällestads målvakt räddade Liridons avslut. Därefter dröjde det nästan 15 minuter innan nästa chans uppstod för GIF, då Erik Roslund satte igång en kontring men Eriks pass till en framrusande Liridon blev lite för tuff att hantera och Liridon fick bollen för långt ifrån sig. Endast ca fem minuter senare var förhållandet det omvända, då Liridon spelade fram Erik som gjorde mål för tredje matchen i rad. Torna Hällestad hade därefter ett fräsigt skott från distans men Murre Kocacenk i målet behövde ej ingripa. Efter ca en halvtimme kontrade GIF och Erik spelade fram Liridon, som i sin tur hittade fram till Marcus Strand men Mackan fick ej träff på bollen. Första halvlek slutade därmed 1-0 till GIF. Torna Hällestads framstötar kom främst via några hörnor samt några inspel (dock inga direkta avslut). GIF fick en perfekt start på andra halvlek och i den 5:e minuten slog Marcus Strand en pass till Johan Nilsson, som plockade ner bollen med bröstet och placerade in 2-0. Ca en kvart senare avgjorde GIF definitivt matchen. Efter en bollvinst högt uppe på planen, fick Liridon bollen i straffområdet och spelade fram Niklas Nilsson som i öppet mål rullade in 3-0. Härifrån ägde GIF helt matchen. Efter ca 30 minuter stormade Jon Nilsson fram och efter ett väggspel med Robin Ringkvist kom Jon fri men Torna Hällestads målvakt räddade Jons avslut. Kort därefter gjorde GIF 4-0. Andreas Persson slog en djupledsboll till Liridon, som i sin tur slog ett inlägg som Robin kunde forcera in. I slutskedet av matchen fick Torna Hällestad två spelare utvisade (två röda kort). I matchens absoluta slutskede prickade Liridon ribban och Torna Hällestad lyckades inte rensa bort bollen ordentligt utan Anton Persson tryckte istället in 5-0, vilket blev matchens slutresultat. Dagens resultat innebär att GIF spelar en ren seriefinal hemma på Ekevallen på lördag mot Skabersjö IF.

Dagens matchtrupp: Andreas Persson, Anton Nilsson, Anton Persson, Erik Roslund, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Nilsson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Robin Ringkvist och Petter Lundgren.