Rapport: GIF - Liga 06 IF
2016-10-01 19:32

Säsongens sista seriematch spelades idag hemma på Ekevallen mot Liga 06 IF. Vi tar direkt tag i taktpinnen och i första minuten spelar Erik Roslund fram Marcus Strand men Ligas (duktige) målvakt kan rädda Marcus skott. Fem minuter senare har Robin Ringkvist en dubbelchans men får ej bollen i mål trots avslut nära målet. Direkt därefter sticker Liga upp och slår ett fint inlägg från höger mot bortre stolpen men Ligaspelaren nickar bollen ner i marken och över mål. I den 12:e minuten skapar vi en kanonchans via ett mönsteranfall längs vänsterkanten, där Jon Nilsson och Robin kombinerar fint på vänsterkanten och Jon avslutar med ett inspel till Erik som trots öppet läge inte prickar målet. Vi fortsätter skapar massor av bra chanser och i den 20:e minuten spelar Strand fram Erik som fri med Ligas målvakt väljer att lobba men målvakten kan avvärja. En minut senare har Erik ytterligare ett friläge. Tre minuter senare hittar Erik ut till Strand på högerkanten och Marcus slår ett perfekt inlägg till en fristående Robin men Ligas målvakt lyckas ånyo rädda. I samma minut kommer målet, men tyvärr är det Liga som gör 1-0 via ett skott. Dock två minuter senare kan vi kvittera, då Strand slår en perfekt hörna som Jonas ”Dike” Einbjörn ganska enkelt kan knoppa in. Efter första 30 minuterna – där vi skapat massor av chanser och borde gjort ett par mål till – går vi ner oss lite och Liga kan sticka upp i ett par farliga kontringar. Med ca fem minuter kvar till paus, lyckas Liga igen ta ledningen då ett inspel från höger hittar en Ligaspelare i vårt straffområde som enkelt kan göra mål. Därmed ligger vi under när domaren blåser för pausvila. Vi gör några positionsändringar i paus och påminner varandra om att vi är starka i andra halvlek. Inledningen av andra halvlek är jämn men efter ca 10 minuter hittar Dike fram till Robin, som fri med Ligas målvakt kan kvittera. Bara några minuter senare får Erik på ett tungt skott på en frispark men Ligas målvakt kan avstyra skottet. Robin – som flyttats upp på topp i paus – fortsätter att oroa Ligas försvar. I den 65:e minuten chippar Strand fram Erik som försöker runda Ligas målvakt utan att lyckas men Jon är framme och kan enkelt placera in ledningsmålet. Med 10 minuter kvar av matchen hittar Dike en djupledslöpande Erik men Eriks skott går utanför stolpen. Tre minuter senare dribblar Strand likt ”Nacka” längs kortlinjen men Marcus avslut från snäv vinkel går ej i mål (stolpen?). Matchens två sista chanser är våra, där först Robin skjuter ett fräsigt skott som Liga målvakt lyckas styra utanför mål och sedan är Erik framme och hugger men får ingen bra träff på bollen. Matchen slutar därmed 3-2 till oss och vi kan konstatera att vi blir femma i årets serie.

Dagens matchtrupp: Erik Roslund, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Jonas Hansson, Kenneth Brostedt, Marcus Strand, Metin Caliskan, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Robin Ringkvist och Ted Frostander.