Rapport: GIF - Svedala IF
2016-09-18 21:31

Dagens match spelades mot seriens jumbolag Svedala IF, ett Svedala som vann vårens möte mot oss. Vi börjar matchen bra, med två halvchanser för Erik Roslund (innan Erik fick ryggproblem och tvingades lite senare bryta matchen). Dock fick Svedala - efter sju minuter - matchens första riktigt kvalificerade chans, då Murres rensning hamnade i gapet hos en Svedalaspelare som inte lyckades träffa ett övergivet mål. Vi fortsätter dominera matchen och en minut efter Svedalas chans, slår Erik en frispark precis utanför mål. I den 13:e minuten bryter Marcus Strand in från högerkanten och får på ett bra skott. Direkt därefter har bröderna Norén ett bra samarbete, då Martin hittar Fredde med en bra djupledsboll. I den 17:e minuten slår Mange Hommel en perfekt genomskärare till Fredde, men Freddes avslut (lobb över målvakten) från ett friläge smiter utanför bortre stolpen (ett liknande möte mellan Fredde & Svedalas målvakt kommer att utspelas mycket senare i matchen). Bara en minut senare har Svedala en vass hörnvariant. Efter inledande 25 minuter där vi dominerar matchen, skapar Svedala ett antal chanser som borde resulterat i mål. I den 30:e minuten kommer en Svedalaspelare fri med Murre men Murre kan rädda. Fyra minuter senare gör Murre en kvalificerad benparad på ytterligare ett friläge. Med några få minuter kvar av första halvlek, missar en Svedalaspelare ett kanonläge framför vårt mål. Även i inledningen av andra halvlek skapar Svedala ett par bra chanser. Därmed kommer Svedalas mål efter 51 minuter ganska logiskt. Efter Svedalas mål lyfter vi oss och tar igen över matchen. Bara två minuter efter Svedalas ledningsmål, kommer Fredde runt på högerkanten och hittar Ted Frostander med ett bra inlägg men Ted nickar över ribban. 10 minuter senare får Ted ett bra läge men får ej träff på bollen. Ca två minuter senare skapar Svedala en farlighet på en hörna. I den 65:e minuten blir Robin Ringkvist fälld av Svedalas målvakt i straffområdet och domaren dömer straff. Marcus Strand sätter säkert straffen och vi har utjämnat. Tre minuter senare är Mange Hommel nära att nicka 2-1, efter ett inlägg från Fredde Norén. Vi fortsätter att trycka på för ett ledningsmål men samtidigt är Svedala giftiga i sina kontringar. Svedala får en spelare utvisad med ganska kort tid kvar av matchen. Dock med ca 10 minuter kvar av matchen får Svedala ett friläge men avslutet går utanför vårt mål. Några få minuter senare är Robin räddande ängel, då han kan rensa bort ett avslut – från en hörna – på mållinjen. Med tre minuter kvar av ordinarie tid rinner Anton Persson igenom Svedalas försvar men Antons avslut räddas av målvakten. Matchen ser därmed ut att sluta oavgjord men på övertid slår Strand en fin djupledsboll till Fredde Norén, vars lobb över Svedalas målvakt denna gång går i mål. Därmed slutar matchen med vinst (2-1).

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Erik Roslund, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Magnus Hommel, Marcus Strand, Martin Norén, Metin Caliskan, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Robin Ringkvist och Ted Frostander.