Rapport: GIF - Skurups AIF
2016-08-19 23:36

Idag gästades vi av Skurups AIF. Förra matchen mot Skurup slutade 0-0 och vi förväntade oss en tuff batalj. Tyvärr får vi – precis som i ett antal matcher – en tuff start på matchen, då domaren blåser straff för Skurup redan i den 4:e minuten. Skurupsspelaren är säker och sätter straffen. Fem minuter senare skapar vi - via en fast situation - en farlig chans, då Erik Roslunds hörna når Jon Nilssons pannan men Jons nick går över målet. Just fasta situationer blev dagens recept för att göra mål för oss, trots ett antal kanonchanser (läs: ett antal frilägen). Två minuter senare är Jon igenom Skurups backlinje men Jons avslut styrs via försvarsben utanför målet. I den 36:e minuten kvitterar vi, då Erik slår en superb frispark som via ribban och målvaktens rygg letar sig in i mål. Tre minuter senare slår Jocke Johansson en genomskärare till Jon men fri med målvakten lyckas Jon ej få bollen i mål. En minut senare får Marcus Strand på ett bra skott trots en ganska dålig vinkel. Första halvleks sista chans går till Skurup men skottet kan räddas säkert av Danne Andersson. Sex minuter in i andra halvlek hittar Strand fram till Jon, som får på ett bra skott men Skurups målvakt gör en kalasräddning. Två minuter senare är bollen nära att leta sig in i maskorna på ett inspel från höger av Fredde Norén. Bara en minut senare kombinerar vi fint på vänsterkanten och Erik avslutar anfallet med ett faligt skott. I den 73:e minuten får vi äntligen utdelning (ånyo på en fast situation), när Strands hörna går via mittback Pierre Kullberg till mittbackskollega Jonas ”Dike” Einbjörn som kan trycka in 2-1. Tyvärr lyckas Skurup ganska omgående (efter bara fem minuter) kvittera via ett inspel från höger där en fristående Skurupsspelare kan placera in bollen. Innan matchen är över skapar vi två kanonchanser som borde resulterat i ett segermål. Först kommer Strand fri men får ej bollen förbi Skurups målvakt och den andra chansen kommer när Ted Frostander slår en krossboll som Fredric ”Fille” Larsson slår in i straffområdet (på volley) till en framrusande Anton ”Nisse” Nilsson vars nick dessvärre går över ribban. Idag skapar vi tillräckligt med chanser för att vinna matchen men när känslorna (läs: besvikelsen över missade chanser) väl lagt sig, så blir slutkänslan från dagens match ganska god; vi gjorde en bra prestation och tog en poäng samtidigt som lagen under oss förlorade.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Daniel Andersson, Erik Roslund, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Kenneth Brostedt, Marcus Strand, Martin Norén, Niklas Nilsson, Oskar Ericson, Pierre Kullberg, Robin Ringkvist och Ted Frostander.