Rapport: GIF - Skabersjö IF
2016-08-09 23:30

Efter sommaruppehåll och därefter några veckors träning, var det åter dags för seriematch. För motståndet stod idag topplaget Skabersjö IF. För dagen - och efter dagens förutsättningar - hade vi bestämt oss för att spela ett lägre och ett kompakt men aggressivt försvarsspel och låta Skabersjö ”rulla boll”. Detta utförde vi matchen igenom på ett perfekt sätt. Direkt i matchinledningen får Magnus Hommel ett bra skottläge utanför straffområdet men skottet går en bit utanför målet. Tyvärr var detta ödet för ett antal avslut (skott) i första halvlek från vår sida. I den 16:e minuten rinner en Skabersjöspelare (från ett misstänkt offsideläge) igenom vårt försvar men deras spelare tar för lång tid på sig och kommer ej till avslut. I den 25:e minuten skapar vi en kanonchans, då Marcus Strand smeker fram en genomskärare till (en hemvändande) Robin Ringkvist som snyggt tar med sig bollen men avslutet går tyvärr ganska mitt på målvakten som kan rädda till hörna. På den efterföljande hörnan har vi ett vasst nickläge men nicken blockeras. Vi skapar runt den 30:e minuten ytterligare några få ”halvchanser” men avsluten (skotten) träffar ej mål. Efter en (offensiv) hörna i den 36:e minuten får Skabersjö till en jättekontring (typ 5 mot 2) som man dock ej utnyttjar. I samma matchminut skapar sedan Skabersjö sin hitintills farligaste chans, då ett högerinlägg når en Skabersjöspelare på bortre stolpen men avslutet - från nära håll - går över Murres ribba. Dock två minuter senare avlossar en Skabersjöspelare ett vackert skott från vänster och bollen susar in i Murres bortre hörna. I paus är vi endast missnöjda med resultatet, för även om Skabersjö fört matchen och ägt mycket boll, hade vi via ett bra försvarsspel och passningsspel (speciellt på offensiv planhalva) skapat en hel del chanser. Vi börjar andra halvlek ganska optimistiskt och efter ett fåtal minuter får Anton Persson på ett bra skott (dock mitt på målvakten). Därefter är det Skabersjö som skapar de flesta och bästa chanserna i andra halvlek. I den 17:e minuten har Skabersjö ett bra skottläge men skottet går rakt på Murre (ett återkommande tema i andra halvlek för Skabersjö). I den 22:a och den 29:e minuten skapar Skabersjö bra lägen men man lyckas ej punktera matchen. I slutet (med ca 10 minuter kvar av matchen) försöker vi lyfta upp laget och spela med ytterligare en anfallare men direkt skapar Skabersjö ett farligt kontringsläge, som slutligen mynnar ut i ett farligt läge men Murre kan rädda avslutet. Vi lyckas själva inte skapa några jätteheta chanser till kvittering i andra halvlek. Dock får Ted Frostander på ett fint skott men bollen smiter en bit utanför målet. Nämnde Ted är även sånär att komma igenom Skabersjöförsvaret efter en utmärkt boll från Mange Hommel. Slutresultatet blir därmed 1-0 till Skabersjö IF.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Jonas Einbjörn, Kenneth Brostedt, Magnus Hommel, Marcus Strand, Martin Norén, Metin Caliskan, Murat Kocacenk, Robin Ringkvist, Ted Frostander.