Rapport: GIF - SoGK Charlo
2016-06-18 19:37

Idag vände serien och därmed stod SoGK Charlo för motståndet. Matchen är mindre än en minut gammal när en av Charlos anfallare kommer fri mot Danne Andersson i vårt mål men deras anfallare är lite ”för kall” och väljer en chip som Danne enkelt kan rädda. Istället är det vi som gör första målet. I den 5:e minuten slår Pierre Kullberg upp en boll till Marcus Strand, som tar med sig bollen med bröstet och lägger fram bollen till Anton Persson som kan trycka in bollen i nätmaskorna. I den 11:e minuten träffar Charlo stolpen (från lite dålig vinkel) med ett farligt skott. Efter inledande fina 20 minuter tappar vi vårt spel och matchen tempo. I den 22:a minuten letar sig bollen fram till en Charlospelare i vårt straffområde och han kan placera in kvitteringen. Vår bästa chans att ta ledningen innan halvleken är över kommer med bara en minut kvar av första halvlek, när Mange Hommel sätter fram bollen till Oskar Ericson som sånär kommer igenom Charloförsvaret men Oskars avslut blockeras. I paus gjorde vi förändringar av vissa spelarpositioner, vilket gav bra effekt i andra halvlek i form av ett spetsigare anfallsspel. Ca 10 minuter in i andra halvlek får Ted Frostander ett friläge men Ted får bollen för långt ifrån sig och Charlos målvakt kan knipa bollen. Fyra minuter senare har Charlo ett farligt skottläge men vi lyckas precis blocka deras avslut. Ytterligare fyra minuter senare tar vi ledningen. Jimmy Persson slår en frispark från höger, där bollen slutligen letar sig fram till Mange Hommel som kan göra mål. I den 68:e minuten kommer Anton ”Nisse” Nilsson fri med Charlos målvakt och Nisse stänker in 3-1 till oss. Även nästa chans har Nisse, då han ånyo kommer fri med Charlos målvakt men trots ett distinkt avslut kan målvakten avvärja via en fin benparad. Vi fortsätter skapa chanser och på en högerhörna från Anton Persson får Joacim Johansson ett bra läge på bortre stolpen men lyckas ej få avslutet på mål. Två minuter senare har Charlo ett bra reduceringsläge men skottet går ej i mål. Vår sista heta målchans får Jocke, då han efter ett fint väggspel med Mange Hommel kommer fri med Charlos målvakt men Jocke kommer lite för nära målvakten som kan avvärja hans försök. Matchen slutar därmed 3-1 till oss. Nu har vi bara en match kvar – FC Österlen borta på onsdag – innan vi går på sommaruppehåll.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Daniel Andersson, Fredric Larsson, Jimmy Persson, Joacim Johansson, Jonas Einbjörn, Magnus Hommel, Marcus Strand, Martin Norén, Oscar Lindkvist, Oskar Ericson, Philip Karlsson, Pierre Kullberg & Ted Frostander.