Rapport: GIF - Spjutstorps IF
2016-03-12 17:15

Då SoGK Charlo hade lämnat återbud till dagens träningsmatch, mötte vi istället Spjutstorps IF. Vi börjar matchen bra och i den 13:e minuten löper sig Fredde Norén fri och lobbar elegant in 1-0. Målet föregicks av ett bra spel, där Jocke till slut kunde sätta bollen i djupet på Fredde. Fem minuter senare gör Danne en bra räddning på ett farligt Spjutstorpsskott. Två minuter senare är Fredde framme på ett inlägg från Johannes, men får inte riktig träff med pannan. Nästa chans är Spjutstorps, där en av deras spelare får kalasträff på en krossboll men Danne gör en svettig räddning och lyckas tippa bollen över ribban. Några ytterligare halvchanser skapas under resten av halvlek, bl. a en ”halvbicykleta” från Erik Roslund. Vi startar andra halvlek mycket bra och i den andra minuten hittar Fredde med ett inlägg Mange Hommel men Manges nick går över ribban. En minut senare är förhållandena omvända, då Mange hittar Fredde med ett fint inspel. Sedan bjuder en Spjutstorpsspelare Erik på ett friläge men Eriks avslut tar i stolpen. Vi får även - på en hörna - ett nickmål från Mange tveksamt bortdömt. Efter vår starka inledning kontrar Spjutstorp men Danne kan rädda friläget. Dock i 25:e minuten kvitterar Spjutstorp på en bjudning från vår sida. Vi tar nästan omgående ledningen igen, då Anton "Nisse" Nilsson - på måltjuvsmanér - slår in returen på Freddes skott i tomt mål. Spjutstorp är inte ofarlig och har ett skott i stolpen (dock från ganska dålig vinkel). Vi skapar sedan några halvchanser samt en ordentlig chans, där Mange och Niklas Nilsson kombinerar på högerkanten och på Niklas inlägg är Jocke framme men avslutet smiter utanför stolpen. Med ca fem minuter kvar kommer Spjutstorps farligaste kvitteringschans men avslutet tar i ribban och matchen slutar med seger (2-1) för oss. Vi gör en stabil insats och borde ”punkterat” matchen i inledningen av andra halvlek med något mål. Redan på torsdag (kväll) i nästa vecka är det ny match, då vi i en extrainsatt träningsmatch möter Lövestads IF hemma på Ekevallen.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Daniel Andersson, Erik Roslund, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johannes Karlsson, Jonas Einbjörn, Magnus Hommel, Niklas Nilsson, Oscar Lindkvist, Pierre Kullberg, Ted Frostander