Rapport: GIF - AIF Barrikaden
2016-02-27 16:27

Idag stod AIF Barrikaden (div 5) för motståndet hemma på Ekevallen. Vi börjar matchen bra och första kvarten är jämn utan några direkta farligheter. I den 16:e minuten hittar Fredde Norén (med en längre boll) Niklas Nilsson, som håller i bollen och serverar Anton Persson som trycker in 1-0. Fem minuter senare väggspelar Erik Roslund och Jon Nilson och Jon får iväg ett bra skott. En minut senare har Erik ett skott blockerat och Jocke Johansson hugger på returen. Ytterligare en minut senare skapar Barrikaden sin hitintills farligaste chans, då en frispark hittar en fri Barrikadenspelare men nicken går över ribban. I den 28:e minuten tilldöms vi en straff (som känns ”billig”), då Eriks skott bedöms ta på en motståndarhand. Erik är säker exekutor och vi leder med 2-0. I den 39:e minuten kommer Fredde igenom Barrikadenförsvaret men kommer ur vinkel och avslutet täcks till hörna. På den efterföljande hörnan är Jocke nära att nicka in 3-0. Barrikadens farligaste chans kommer i slutminuterna av första halvlek men Murre gör en fin räddning på friläget. Vi rivstartar andra halvlek, där Johannes hittar ut till Fredde på högerkanten och på Freddes inlägg är Jocke nära att nicka bollen i målen. Därefter blir vi lite avvaktande och på ett inspel (frispark från vänster) dömer domaren straff till Barrikaden. Murre är chanslös på straffen och ställningen är därmed 2-1. Vi rycker omgående upp oss och Niclas Talp är framme på tre raka fasta situationer och är ganska nära att nicka in sitt första mål för GIF. I den 21:a minuten hittar en frispark från Erik fram till fristående Jon & Axel (misstänkt offside) och till slut kan Jon raka in 3-1. Resterande del av matchen äger vi och skapar många chanser. I den 25:e minuten har Jocke mer eller mindre öppet mål (efter en dålig undanrensning) men avslutet smiter utanför stolpen. I den 33:e minuten slår Pierre en perfekt djupledsboll till Jon som behärskat kan placera in 4-1. Pierre och Jon fortsätter sitt samarbete på vänsterkanten och på Jons inlägg är Jocke nära att nicka in 5-1. I den 39:e minuten serverar Johannes Fredde en genomskärare men fri med målvakten får Fredde inte till chippen och målvakten kan enkelt rädda. 5-1 gör istället Jon (som därmed gör ett äkta hattrick) på ett utmärkt inlägg från Fredde. I slutminuten är Jon nära att göra sitt fjärde mål men matchen slutar 5-1. Samtliga Giffare gör idag en mycket bra insats och vår seger var inte direkt hotad och vi hade chanser att göra både ett och två mål till.

Dagens matchtrupp: Anton Persson, Axel Siesjö, Erik Roslund, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johannes Karlsson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Metin Caliskan, Murat Kocacenk, Niclas Talp, Niklas Nilsson, Pierre Kullberg, Ted Frostander.