Rapport: GIF - Löberöds IF
2015-09-19 18:50

Idag stod grabbarna för en riktig urladdning och vann hemma mot Löberöds IF med 8-1!! Vi tar direkt tag i matchen och redan efter en minut har vi vaskat fram ett hyfsat läge, när Marcus Strand hittar Fredde Norén på djupet men avslutet går över mål. 10 minuter senare trampar Strand runt på vänsterkanten och hittar Jimmy men skottet går ej på mål. Vi fortsätter styra matchen och i den 27:e minuten skapar vi vår farligaste chans hitintills, när Jon prickar insidan av stolpen och fiskar själv upp returen men skottet går högt över. Bara två minuter senare står Fredde helt fri i straffområdet men Freddes nick går utanför stolpen. Fem minuter senare revanscherar sig Fredde, när han till slut kan lirka in bollen efter ett fint inspel från Strand. Några få minuter senare bryter Johannes in i straffområdet och blir fälld. Strand är säker exekutor och ställningen är därmed 2-0. Precis innan halvtidsvilan har vi på en hörna en dubbelchans (Pierre & Fredde) men bägge gångerna lyckas Löberöd avstyra på mållinjen. I paus pratar vi om att vara noggranna och inte bjuda Löberöd på några chanser men också att fortsätta framåt. Vi trummar på direkt efter avspark av andra halvlek och i den 49:e minuten provar Strand lyckan på en frispark och på målvaktsreturen är Niklas Nilsson framme och hugger och slutligen avslutar Fredde anfallet med ett skott över mål. Två minuter senare är Strand nära att hinna före en utrusande Löberödsmålvakt men Jon tar hand om målvaktens brytning och kan på ett tillslag slå in 3-0 i ett övergivet mål. Fem minuter senare bryter Fredde in från vänsterkanten och kan placera in 4-0 med ett fint skott i bortre burgaveln. Om vi dominerade första halvlek, så finns det bara ett lag på planen i andra halvlek. I den 62:a minuten slår Jimmy en superb genomskärare till Strand som chippar in 5-0. Jimmy står därefter för en fin soloräd men avslutet går över ribban. I den 72:a minuten har Jon ett friläge men Löberöds målvakt gör en bra parad på Jons avslut. I den 75:e minuten görs årets mål på Ekevallen när Löberöds Fredrik Jensen gör ett ytterst tjusigt mål via en s k rabona-spark. Vi håller dock uppe trycket och två minuter efter Löberöds mål får Anton ”Nisse” Nilsson ett bra läge serverat av Metin men skottet går över ribban. I den 81:a minuten hittar Axel ut till Strand på högerkanten och på Strands inspel lyckas Fredde få in bollen via Löberöds målvakt. Vi fortsätter vara fokuserade och spela fin fotboll och på ett inlägg från vänsterbacken Martin Norén gör högerbacken Jonte Westacott 7-1 (hans premiärmål i A-laget). I slutminuterna får Nisse ytterligare ett bra läge men istället avslutas målkavalkaden av Niklas via ett fint solonummer och ett säkert avslut. Idag kan man bara dela ut överbetyg till samtliga Giffare och i andra halvlek spelades det stundtals propagandafotboll av killarna. I och med dagens vinst har vi undvikit direkt nedflyttning men det är fortsatt jämnt i tabellen och vi behöver ta ytterligare poäng för att undvika (nedflyttnings)kval.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Axel Siesjö, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Jimmy Persson, Johannes Karlsson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Jonathan Westacott, Marcus Strand, Martin Norén, Metin Caliskan, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Pierre Kullberg