Rapport: GIF - Skånekurd FF
2015-08-22 19:58

I ett strålande och varmt sommarväder tog vi idag emot topplaget Skånekurd FF hemma på Ekevallen. Första chansen skapar vi efter några få minuter, då Fille Larsson slår en utmärkt djupledsboll till Fredde Norén som är en tåspets ifrån att nå bollen och kunna avsluta i ett kanonläge (mer eller mindre fri med målvakten). Även matchens andra chans skapar vi då en boll från höger letar sig över till Oscar Lindqvist som avslutar med högran men Skånekurds målvakt är med på noterna. Visserligen har Skånekurd mer boll än vi men det känns som vi har hyfsad kontroll på Skånekurd, så därför kommer deras mål lite överraskande. Skånekurd lyckas göra två mål inom en kort tidsperiod. Första målet föregås av ett fint kombinationsspel på vår högerkant som avslutas med ett inspel på bortre stolpen där deras spelare kan trycka in bollen. Andra målet är av lite mera slumpkaraktär, där en Skånekurd-spelare till slut kan nicklobba bollen över Murre. Nästa chans går till Skånekurd men deras anfallare – fri med Murre – avslutar över/vid sidan om målet. Halvtidsresultatet är därmed 2-0 till Skånekurd. Framförallt första halvan av första halvlek är bra från vår sida och både Fredde Norén och Johannes oroar Skånekurds försvar ett antal gånger. Förhoppningen inför andra halvlek är att kunna få in ett reduceringsmål och skapa riktig nerv i matchen. I andra halvlek skapas dock inte så många chanser, åt något håll. Skånekurd kontrollerar matchen samtidigt som värmen sätter sin prägel på matchen. Med cirka fem minuter kvar av matchen gör Skånekurd sitt tredje mål på en lite tilltrasslad situation på en hörna. Tyvärr avslutas matchen med en otäck huvudkollision mellan Johannes och en Skånekurd-spelare. Johannes slår upp ett stort jack i pannan (och är groggy) och ambulans måste tillkallas (både för Johannes samt Skånekurd-spelaren). Vi får hoppas att smällen inte tog alltför illa på Johannes (och självklart Skånekurd-spelaren) och att han snart är på benen igen!

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Christian Andersson, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Johan Larsson, Johannes Karlsson, Jonas Einbjörn, Jonas Hansson, Kenneth Brostedt, Martin Norén, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Oscar Lindqvist, Ted Frostander.