SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Genarps IF
2 - 0
Hjärsås/Värestorps IF
Genarps IF2 - 0Hjärsås/Värestorps IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 september, 14:00
Plats:Ekevallen
Tävling:
Matchnummer: 130143102
Samling:13:00
Rapport: GIF - Hjärsås/Värestorps IF
2018-09-01 20:00

Idag spelade vi ytterligare en match där utgången av matchen var av yttersta vikt, då vi mötte hemma på Ekevallen Hjärsås/Värestorps IF. Hjärsås/Värestorp hade inför matchen uppvisat mycket god form och tagit 10 av 12 möjliga poäng på sina fyra senaste matcher.

 

Matchens första farlighet skapade vi, då Hjärsås/Värestorp onödigt orsakade en frispark i ett för oss bra läge. Marcus Strand var som vanligt frisparksläggare och som vanligt slog ”Mackan” en bra frispark, där först kapten Jocke Johansson högg men den stora chansen tillföll Petter Lundgren men Petter fick ej bollen i mål. Bara någon minut senare fick Hjärsås/Värestorp ett bra kontringsläge men man lyckades inte komma till avslut. I den 14:e minuten gjorde glödhete Robin Ringkvist 1-0. Efter en kort/snabbt slagen frispark, hittade Johan Svensson fram till Robin som trots lite snäv vinkel kunde göra mål. Vi skapade ytterligare en bra chans innan första halvlek var över, då Marcus Strand - på en frispark - hittade fram till Petter Lundgren men Petters nick gick över mål. Således gick vi till halvtidsvila med ledning 1-0. I början av andra halvlek skänkte vi sånär ett mål till Hjärsås/Värestorp, då Christopher Fröjds rensning träffade en framstormade anfallare men turligt studsade bollen bredvid vårt mål. I den 28:e minuten slog (igen) Marcus Strand en fin frispark och Johan Svensson var nära att utöka vår ledning med en nick. Ca fyra minuter senare slog Marcus en läcker frispark över muren och direkt på mål men bolluslingen tog i stolpen och på stolpreturen fick inte Johan Svensson på något direkt kontrollerat avslut. Hjärsås/Värestorp försökte trycka på framåt, vilket skapade kontringsläge för oss och i en kontring var vi hela 4 mot 1 men vi fick inte ens till ett ordentligt avslut. Hjärsås/Värestorp oroade främst via hörnor och frisparkar men man skapade inte några direkta jättefarligheter. Med lite mer än fem minuter kvar av matchen så avgjorde vi matchen, då Marcus Strand hittade fram till Besnik Rustemaj som fri med målvakten behärskat rullade in 2-0. I slutminuterna skapade Hjärsås/Värestorp sin farligaste chans men Christopher Fröjd svarade för en vass benparad. 


Trots dagens vinst är det fortsatt en jättetuff kamp – fem lag ligger inom tre poäng – för att undvika negativ kvalplats. Å andra sidan är det bara fyra poäng upp till en kvalplats till division 3. Detta visar att årets serie är en jämn och tuff serie men även en oviss serie. Vår egen form är annars mycket god och vi har tre vinster samt två oavgjorda på våra fem senaste spelade seriematcher.

 

Dagens matchtrupp: Alex Nilsson Frank, Anton Nilsson, Besnik Rustemaj, Christian Aghetseh, Christopher Fröjd, Fredric Larsson, Joacim Johansson, Johan Svensson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Petter Lundgren, Robin Ringkvist samt Ted Frostander.


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer