Matchnummer: 130143064
Samling:13:00
Rapport: GIF - Janstorps AIF
2018-06-09 19:04

Ytterligare en match som spelades under en brännande sol (domarna beordrade att en vätskepaus skulle ske per halvlek) när vi idag tog emot Janstorps AIF hemma på Ekevallen. För övrigt gjorde domarna en utmärkt insats och förtjänar beröm!

Janstorp började matchen klart bäst och redan efter fem minuter gjorde man 1-0. Två minuter senare var man nära att utöka ledningen men Murre Kocacenk i vårt mål kunde rädda friläget. Efter inledande 10 minuter – som helt gick i Janstorps favör – växte vi in i matchen och resten av första halvlek var en jämn historia. Vår bästa kvitteringschans kom i den 14:e minuten, då Besnik Rustemaj fick på ett farligt skott efter en frisparkssituation. Några ytterligare farliga chanser skapades ej av något av lagen under första halvlek. Vi kände oss i paus tillfreds med vårt spel och kände att vi hade en bra chans att vända matchen i andra halvlek. Dock var det Janstorp, som efter endast någon enstaka spelad minut, skapade andra halvleks första chans efter ett farligt inspel. Därefter tog vi helt över matchen och skapade ett otal stora chanser. I den 58:e minuten slog Andreas Persson en fin djupledsboll till Besnik, som lobbade bollen över Janstorps målvakt (vår f.d. målvakt Danne Andersson) men bollen tog i utsidan av stolpen. Fem minuter senare spelade Besnik fram Petter Lundgren till ett kanonläge men Petters avslut blockerades av försvarande Janstopare. Bara tre minuter senare tog sig Besnik runt på högerkanten och Petter kunde sånär skarva in Besniks passning/inspel från nära håll. Ytterligare tre minuter senare hade Besnik en tung frispark men skott gick mitt på mål. Utöver dessa chanser hade vi i andra halvlek ett antal hörnor, där bollen åkte flipperspel i Janstorps straffområde men det var alltid någon Janstorpare i vägen eller som kunde rensa bort bollen. Vår största kvitteringschans kom med bara tre minuter kvar att spela av ordinarie tid, då Besnik frispelade Niklas Nilsson men Niklas sköt - fri med målvakten - över målet. Sammanfattningsvis kan man säga att vi är nöjda med spelet och prestationen (som var ett stort steg framåt jämfört med Rydsgårdsmatchen) men inte med resultatet. Nästa helg väntar ett hett derby, då vi gästas av nabon Veberöds AIF.

Dagens matchtrupp: Alex Nilsson Frank, Alexander Frank, Andreas Persson, Anton Nilsson, Besnik Rustemaj, Christopher Fröjd, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Petter Lundgren, Robin Ringkvist samt Ted Frostander.