SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Genarps IF
2 - 0
Kävlinge Harrie FF
Genarps IF2 - 0Kävlinge Harrie FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 maj, 13:00
Plats:Ekevallen, Genarp A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130168027
Samling:12:00
Matchrapport: GIF 2-0 Kävlinge Harrie
2024-05-05 10:12

Vi hedrade bortgångna eldsjälar med tyst minut och sorgband. Sedan blev det seger i en känsloladdad tillställning på hemmaplan.

 

Det var en emotionellt laddad match som spelades på Ekevallen under lördagseftermiddagen. De bortgångna Bengt Einbjörn, Lennart Ponsler och Kalle Bengtsson hedrades. På bästa tänkbara sätt? Ja, det skulle vi gärna säga.

 

Solen var framme och värmde oss lite mer än normalt, vinden hade avtagit och den riktiga hemmapremiären gav oss extra glädje. Matchsnacket handlade mycket om de ideella krafterna runt föreningen, alla fantastiska människor som gjort Genarps IF till vad den faktiskt är, en underbar förening. 

 

Till er där ute som undrar. Killarna tog in alla känslor och var redo att bestiga berg om så krävdes. Det behövdes inte någon extra tändvätska. Fotbollen är det som förenat oss, men det var sekundärt. Det primära var (och är) alla våra förebilder som samlat oss under ett och samma tak. 

 

Därför var denna seger till er i GIFFA-himmeln.

 

Och killarna gjorde oss alla stolta. De spelade som om det inte fanns någon morgondag. Som om det här, just nu, var det viktigaste. Någonsin.

 

Inbytte Elias Jakobsson gav oss ledningen efter en timmes spel. Han visade ren vilja när han stressade sin motståndare och snodde åt sig bollen. Senare rullades 1-0 in i mål och ett stort jubel utbröt bland våra anhängare på vallen. Elias som för övrigt stod för en fin prestation på en ovan ytterposition.

 

Emellanåt smågrinigt, men vi var i balans och visade upp en stark enhet.

 

Jakob gjorde sin första match från start och fick hjälmen och titeln “Man of the match”.

 

En hållen nolla. Check på den.

 

Efter ett enormt slit av våra spelare, så var det enormt förlösande när Simme på egen hand dunkade in 2-0 i nättaket. Snyggt och pricken över i:et.

 

Segersången som “Posse” skrivit sjöngs extra högt. Hoppas att den hördes till er alla bortgångna som vi tror vakar över oss, lite mer denna dag. Vill även passa på att skänka en tanke till Uno Andersson och Kenth Almén som båda betytt mycket för mig under mina år i GIF. 

 

Stort tack till er alla som hade tagit sig till Ekevallen.

 

Stort tack till er alla som engagerar sig för Genarps IF.

 

Bengt. Lennart. Kalle. Segern var till er. Stort tack för allt!

 

/Murre

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/5 13:00
2 - 2  
Tis 14/5 19:00
5 - 4  
Tor 9/5 13:00
8 - 0  
Lör 4/5 13:00
2 - 0  
Sön 28/4 11:00
1 - 3  
Fre 19/4 19:00
4 - 3  
 
 
Våra Sponsorer