SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Genarps IF
4 - 3
Lödde FF
Genarps IF4 - 3Lödde FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 19 april, 19:00
Plats:Ekevallen, Genarp konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130168016
Samling:17:45
Matchrapport: GIF 4-3 Lödde FF
2024-04-21 13:28

Vi repade oss efter förlusten senast och tog årets första trepoängare i hemmapremiären. Lagkapten Jocke inledde målskyttet som fortsatte med två strutar signerade av Ted och avslutades av Simme.

 

Killarna var väldigt bestämda inför den här matchen. Vi var oerhört taggade att direkt studsa tillbaka efter premiärförlusten. Nu kände man igen vårt lag.

 

Jag tycker vi hade god kontroll över 90 minuter och vann rättvist. Det blev lite onödigt spännande när vi inte lyckades stänga matchen och bjöd på enkla individuella misstag framför allt i andra halvlek.

 

Samtidigt kul att se insatserna från flera spelare som tog sitt ansvar och hjälpte laget till seger. Skönt med vinst som vi nu kan och kommer att bygga vidare på.

 

Som tränare blir man extra glad när vi gjorde precis som vi pratat om att göra, och att det dessutom gav resultat efter bara 5-6 minuter in i matchen. En perfekt start som verkställdes av att Alex vann boll på mittplan, Nisse spelade ut på Simme som till slut hittade Jocke för ett (o)lyckat avslut i mål. Varför inte, alla mål räknas.

 

Sedan var känslan att vi drog ner på tempot och var ganska nöjda med vår ledning, vilket gjorde att bortalaget tilläts komma in i matchen. Under den perioden gjorde Erik en svettig räddning. Skoj för vår unge målvakt när han nu fick chansen i Stoffes sjukdomsfrånvaro. Vi har två bra målvakter som gör varandra bra, främst Stoffe med sin erfarenhet som stöttar Erik i hans utveckling. Det är definitivt värt att nämna och väldigt positivt för föreningens framtid på den fronten.

 

Strax före pausvilan hade vi en snabb omställning efter bollvinst på egen planhalva och Simme tillsammans med Nisse rann igenom deras försvar. Den förstnämnde hittade Ted som rullade bollen i öppet mål. Ett så kallat psykologiskt viktigt mål inför andra halvlek. 

 

I paus gjorde vi två byten för att pumpa in ännu mera energi i laget och hopp om att fortsätta vara det drivande laget. Tio minuter in i halvleken pangade Ted in ett vinkelskott från höger, hans andra mål för kvällen. En fin framspelning av Jocke, med yttersidan av foten, i djupled.

 

Vill också poängtera att det inte var ett dåligt lag andra sidan planhalvan. Lödde FF är ett av de bättre lagen som kanske inte riktigt fått ordning på sitt spel, men tror att de så småningom kommer att såra många lag i serien. Därför fanns det inte heller läge för att slå av på takten. Deras reduceringsmål med dryga halvtimmen kvar av matchen var ett tydligt tecken på detta.

 

De hann också göra ännu ett reduceringsmål med knappa tio minuter kvar. Inte förrän då började vi inse allvaret om att ingen match är vunnen förrän den är vunnen. 

 

Vårt fjärde mål några minuter senare var därför ett viktigt moment i matchen. En fin hörna av Max Dunegård och lika fin nick av Simme. Bortalaget fick tyvärr ett tredje reduceringsmål som var det sista som hände. 

 

Tre insläppta mål kommer vi aldrig att tycka är okej. 

 

Segern, antal skapade lägen och gjorda mål är vi nöjda med. Det var också det vitala. 

 

Nu kan vi bocka av årets första vinst. 

 

/Murre

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/5 13:00
2 - 2  
Tis 14/5 19:00
5 - 4  
Tor 9/5 13:00
8 - 0  
Lör 4/5 13:00
2 - 0  
Sön 28/4 11:00
1 - 3  
Fre 19/4 19:00
4 - 3  
 
 
Våra Sponsorer