SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Askeröds IF (6)
3 - 2
Genarps IF (6)
Askeröds IF (6)3 - 2Genarps IF (6)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 februari, 13:00
Plats:Askeröds IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 137006004
Samling:11:45
Matchrapport: Askeröd 3-2 GIF
2024-02-05 15:01

Först och främst var det väldigt kul att spela match igen. Det var en tempofylld och fysisk match. Det var en bra värdemätare.

 

Som tidigare nämnt, är det alltid ett trevligt bemötande i Askeröd. Trots de starka vindarna på det öppna fältet, var det inget fel på vare sig konstgräsplanen eller lördagens solsken.

 

Passningsspelet kändes ringrostigt men det är naturligt så här tidigt på säsongen. Hemmalaget var bollförande och vi fick lägga energi på att hitta rätt i våra positioner. Killarna upplevdes något desorienterade.

 

När det kändes som att vi hade börjat få rätt på utrustningen som det kan heta på hockeyspråk, då kom också deras två mål inom loppet av 6-8 minuter.

 

Vi blev bolltittande och tajmingen var inte riktigt där i vårt försvarsspel. Det gav deras spelare möjlighet att först ta ner bollen ostört och senare avsluta i bortre. Andra målet var ett instick centralt och där var vi inte tillräckligt aggressiva i vårt agerande. Två onödiga baklängesmål, enligt mitt tycke.

 

Kanske var det just den typen av väckarklocka som behövdes. Cirka fem minuter senare fick vi äntligen ordning på saker och ting. Vi gjorde helt enligt plan, när Max D hittade Melvin i djupet som i sin tur snyggt chippade in bollen över målvakten i mål.

 

I halvtid gjorde vi några justeringar och påminde varandra om vad vi behövde lägga mer respektive mindre energi på. Det blev ett jämnare spel i andra halvlek. Utdelningen dröjde något men Melvin gjorde sitt andra mål för dagen med 20 minuter kvar av matchen. Samma snygga chipp, denna gång framspelad av Pontus. Att vår målvakt Stoffe var delaktig i båda målen tyckte jag var positivt.

 

Så här års gäller det att så många som möjligt får så mycket speltid som möjligt. Bland de inbytta fanns Ali Qorbani, 16, som gjorde sin A-lagsdebut och fick en halvtimmes speltid. Jättekul att se och ännu ett tecken på att Genarps IF har fina årskullar med duktiga fotbollsspelare.

 

Det är en tuffare träningsperiod nu och därför togs det inte heller några risker för spelare med mindre känningar. Tyckte vi hade bra energi trots några rockader i våra positioner.

 

En straffspark till deras favör var det sista som hände i matchen. Kändes snöpligt, då jag tyckte att vi förtjänade ett oavgjort resultat efter vår upphämtning från tvåmålsunderläget. Sett till antalet skapade målchanser kanske det ändå blev rättvist, jag vet inte.

 

Något jag vet, det är att vi har ett gott klimat och ett sådant högt driv i gruppen. En grupp som ser fram emot premiären i april. Men först ett antal träningsmatcher och just träningsmatcher är ju till för att förbereda sig inför säsongen.

 

Tack till er alla som hade tagit plats för att se GIF lira boll. Vi ses snart igen, då på Ekevallen!

 

/Murre

 

<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer