SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Genarps IF
9 - 0
FC Helsingkrona
Genarps IF9 - 0FC Helsingkrona

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 augusti, 13:00
Plats:Ekevallen, Genarp A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130168094
Samling:11:45
Matchrapport: GIF 9-0 Helsingkrona
2023-08-27 17:05

En skön revansch efter sent poängtapp i våras. Vi fick till det vi ville få ut, hade full kontroll och var aldrig hotade. Segersiffrorna talar sitt tydliga språk.

 

Solen var stark. Likaså vår forcering. Det stod 2-0 efter en kvart och 4-0 efter 20 minuter.

 

Metin spelade snyggt fram till Ted som lade bollen till rätta strax utanför straffområdet och hängde in 1-0 i krysset. Vi radade upp chanser och hörnor. På en av dessa kom tvåan. Alex slog en fin hörna som förvaltades av Max Mårtenssons panna. 

 

En annan Max (Dunegård) tog saken i egna händer, rann igenom på vänsterkanten och utökade vår ledning. Simme blev fälld och tog själv hand om straffen. 

 

Före halvtidsvilan hann vi även med ett femte mål. Norén vann bollen högt på offensiv planhalva, medan Jocke var sist på bollen, en skottfint och sedan enkel placering i bortre, efter väggspel mellan de båda.

 

I paus gjorde vi tre byten. En av dem, Carl Malmgren, kan nu checka av A-lagsdebuten. 17-åringen har bekantat sig med A-lagsmiljön sedan ett par veckor tillbaka och gjort sig förtjänt av speltid. När väl chansen dök upp, stod han för en bra insats från sin position som högerback.

 

Pontus har gjort samma resa, från ungdomslagen till seniorlaget. Han var också en av dem inbytta. Tio minuter in i halvleken väggspelade han med Jocke och bredsidade in sitt sjätte mål för säsongen.

 

Lagkaptenen var involverad i mycket. I den 62:e minuten fick han bollen en bit utanför straffområdet och sköt in sitt andra mål för dagen. Simme ville inte vara sämre och pangade in 8-0. Också hans andra balja, från nästan samma position. 

 

Alex Nilsson Frank stängde målprotokollet. Ett skott som letade sig in i nätmaskorna. Inte helt otagbart, men vad gör det. Alla mål räknas. Framspelad av? Just precis. Joacim var namnet.

 

Det var en jättebra genomförd match och innehöll flera glädjeämnen. I 20 minuter fick vi se ytterligare två debutanter i form av 18-årige målvakten Erik (för första gången i seriesammanhang) och 16-årige yttern Åke Hansson (för första gången någonsin). Den förstnämnda hade det ganska lugnt, samtidigt som Åke hade fina auktioner på sin högerkant.

 

På fredag väntar Kävlinge Harrie på bortaplan. Med våra 30 poäng på 13 matcher är vi redo för den resterande delen av säsongen.

 

/Murre

 

<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer