Matchnummer: 130168029
Samling:19:00
Matchrapport: Helsingkrona 1-1 GIF
2023-05-03 14:21

En tuff match, både spelmässigt och resultatmässigt då vi åkte på ett sent baklängesmål med bara några minuter kvar av ordinarie speltid.

Vi fick kämpa en del, de hade mycket boll, de var duktiga på att hålla i bollen och hitta rätt ytor. Stundtals var vi desorienterade, bolltittande och bolljagande.

Även om vi skapade mindre än vanligt, så tycker jag att vi skapade tillräckligt många chanser för att göra fler mål och skulle ha stängt matchen redan i första halvlek.

Vårt ledningsmål kom efter dryga 20 minuter. Simmes boll på ytan var fin, Nisse kom runt på högerkanten och serverade Tobbe som lade ner bollen till Jocke för ett behärskat avslut i mål.

Nu har jag sett målet flera gånger om och jag hittar så mycket energi i enkelheten som är upprinnelsen till målet. Det är något vi ska sätta på ”repeat”. Vi har hela 16 matcher på oss att göra det, så lika bra att hålla rapporten kort och rikta blickarna på söndag.

Jag menar, avsparkstid 20:15 och inte hemma förrän 23:00. Det är vad det är. Bollarna behöver vi inte ens nämna, som dessutom studsade emot och snodde två poäng av oss. Domarteamet har stått för bättre insatser och bla bla bla.

En sak är säker. Genarps IF är svårslagna.

Vädergåtorna. De är också svåra. Men jag hoppas på ett fint majväder till helgen för er alla som kommer att inta första parkett på vallen.