Samling:11:45
Matchrapport: GIF 4-0 Klågerup
2023-05-28 11:29

På lördagen kom fjärde raka segern. En stabil hemmaseger.

Jag tycker att vi presterade väldigt bra fotboll. Vi förde spelet genom hela matchen, löste många trånga situationer på mitten med bra kortpassningsspel och avlastade sedan genom att använda kanterna. Laget hjälpte varandra och jobbade hårt med att återerövra bollen.

Efter knappa tio minuter kom vårt ledningsmål. Nisse och Pontus vann bollen högt och den sistnämnde serverade Ted som lade bollen i öppet mål.

Kvarten in i matchen stod det 2-0 på resultattavlan. Max Dunegård bjöd på en fin soloprestation och dunkade dit sitt första A-lagsmål med sin fina vänsterfot. 15-åringen är en av många talangfulla spelare som tagit chansen i vårt representationslag.

Vänsterfotade spelare växer inte på träd men i Genarp har vi god tillväxt på dem. Vårt tredje mål kom via en annan ung pjäs som nu gör sin tredje säsong i A-laget. Simme, 17, använde också vänsterdojan när han sköt in frisparken i nät.

I inledningen av andra halvlek tvingades Pontus till ett snabbt byte. Ett oväntat men lyckat byte med facit i efterhand. Nisse behövde bara minuten för att utöka vår ledning till 4-0. En snygg framspelning i djupet av Norén som inte heller hade varit på planen alltför länge efter att ha blivit inbytt i paus.

Vår trygga fyramålsledning gav oss möjligheten till att ge alla spelare speltid. En som fick göra debut i GIFFA-tröjan var Emil Welin. 22-årige försvarsspelaren har sin fotbollsuppfostran i Torns IF och har valt Genarps IF för sin fortsatta fotbollskarriär. Varmt välkommen!

Också varmt välkomna till Bara nästa helg då en trevlig match väntar.