Matchnummer: 137012071
Samling:11:45
Matchrapport: GIF 3-3 Västra Ingelstad
2023-02-19 12:41

Det blev en svängig och målrik match, när Västra Ingelstad besökte oss för årets tredje träningsmatch. Laget visade stark moral och hämtade upp 1-3 till 3-3.

Vi fick en fin start på matchen och gjorde mål redan efter sju minuter. Ett högerinlägg från Isak som dunkades i mål av Tobbe. Inte att glömma Pontus löpning utan boll. Det kändes som vi hade bra bett i matchen och skapade flera möjligheter till att utöka vår ledning.

Med sekunder kvar av halvleken fick vi tyvärr kapitulera. Misstänkt offside eller inte, bortalagets anfallare blev helt fri och gjorde inget misstag. Det var också det absolut sista som hände i halvleken som slutade 1-1.

Inledningen av andra halvlek var inte med samma beslutsamhet från vår sida. Det resulterade i två baklängesmål. Först kom 1-2 i den 47:e minuten och sedan 1-3 efter 58 minuters spel. Inte minst på grund av lite väl passivt försvarsspel av oss.

Där och då kändes vi i brygga, hade alldeles för långa avstånd mellan lagdelarna och ville inte riktigt ta grundjobbet. Som smolk i bägaren landade inbytte Viggan oerhört olyckligt på sin vänsterhand (två gånger om) och tyvärr befarar vi en fraktur.

Som Viggan själv sa: “Spelar inte fotboll med handen”. Han lindades om av Håkan och fortsatte att röra om i försvaret hos bortalaget. I ett sånt anfall fick Simme bollen på högerkanten och med sin fina vänsterfot hittade han fram till Teds panna vid bortre stolpen som betydde 2-3.

Den vänsterfoten ville mer. Denna gången var det vi som fick sista ordet med sekunder kvar av halvleken. Vi dömdes frispark strax utanför straffområdet och Simme sköt in kvitteringen inför en jublande hemmapublik.

På det stora hela är jag nöjd. Vi visade att vi är svårslagna trots att vi hamnade i ett tvåmålsunderläge. Träningsmatcher är till för att hantera olika typer av scenarion som kommer att dyka upp under säsongen. Hittills har vi hanterat det enligt önskemål.

Ett tack till Adam (från juniorlaget) som ställde upp, då vi hade ett dussin spelare utanför matchtruppen pga. resor och sjukdomar. Han stod för en bra insats och var nära att näta, men friläget avslutades utanför.

Som tränare tittar man så många olika bitar. Som åskådare vill man se mål. Av den enkla anledningen är jag glad att vi kunde ge Genarpsborna en underhållande match att se på. Hoppas att det, tillsammans med kaffe och choklad från föreningen, värmde er gott.