SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Genarps IF
5 - 1
Janstorps AIF (5)
Genarps IF5 - 1Janstorps AIF (5)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 februari, 13:00
Plats:Ekevallen, Genarp konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 137012070
Samling:11:45
Matchrapport: GIF 5-1 Janstorp
2023-02-05 12:37

Så var det äntligen dags för årets första träningsmatch mot ett välbekant motstånd, nämligen Janstorp, som även stod för fjolårets sista hemmamatch. Då 5-0 och nu 5-1 till vår favör.

 

Oberoende resultatet är det alltid trevligt att ha Mikael Sander och hans mannar på besök. Två föreningar med bekantskaper och två lag som vill spela fotboll, även i en träningsmatch.

 

Solen låg fint över Ekevallens konstgräsplan och många supportrar från de båda lägren hade tagit plats på rätt sida av långsidan. Vi ledare fick klara oss i skuggan med lager-på-lager-principen, som det ofta är så här års. 

 

Försäsong är ofta mörkt och kallt eller en grym mix av regn och blåst. Dessutom är det nu extra kämpigt för killarna då vi är inne i en tuff träningsperiod, just för att vara så förberedda som möjligt inför säsongspremiären.

 

Därför var solskenet ett glatt tecken på det som komma skall; horisont av en rad seriematcher. I februari tar själen tacksamt emot alla solstrålar och när också vårt spel värmer, blir vi extra varma inombords.

 

I ärlighetens namn så tyckte jag att bortalaget inledde piggast. De skapade några farligheter som mycket väl hade kunnat resultera i baklängesmål för oss. För mig ett naturligt scenario, vilket jag också sa till killarna under genomgången, att det spelmässigt inte behöver vara perfekt i den första träningsmatchen.

 

Något jag är nöjd med är att vi tillsammans som ett lag jobbade oss in i matchen och hittade rätt i våra positioner. Vilket också ledde till matchens första mål. Max M hittade fram till en djupledslöpande Tobbe som avslutade kliniskt. 

 

Bara kort efter vårt mål så kom kvitteringen, då det var mycket på samma gång som blev fel från vår sida. Sippola fick en rejäl gata och gjorde, som oftast, inte fel när han kom sådär fri. 

 

Kvitteringsmålet verkade inte störa oss nämnvärt. Vi gick till halvtidsvilan med en 2–1-ledning, efter att Ted lyfte snyggt in bollen med en enkel placering.

 

Efter paus var vi det lag som fick matchen precis dit vi ville. En kvart in på andra halvlek hade vi en komfortabel 5-1-ledning. Sista halvtimmen var mestadels en transportsträcka. 

 

3-1; Simme skruvade elegant in frisparken, via stolpen, i mål.

4-1; Tobbe spelade fram Alex som avslutade enligt skolboken.

5-1; Norén spelade fram Pontus som nätade i sin första bollkontakt efter att ha blivit inbytt.

 

I veckan är det tillbaka till gruvan och fortsätta med grovjobbet. Fram tills dess njuter vi av denna fina insats. Och tack till alla glada som ville vara med oss denna lördag. Hoppas vi ses snart igen!

 

/Murre

 

<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer