Matchnummer: 130156038
Samling:17:45
MATCHRAPPORT: GIF 1–3 CITY TRELLEBORG
2022-05-21 11:52

Ibland är fotbollen brutal och så var den på fredagskvällen. Det är väl bara att gå rakt på sak. Vi har en klar målchans i den 77:e minuten, strax innan de gör 1–2 i den 78:e minuten. Mål för oss hade gett ett annat öde. Just nu har vi inte det där extra flytet med oss, men det kommer att lossna snart. Det är jag helt övertygad om.

Deras 1–1-mål är också surt att få behöva bevittna fem minuter före halvtidsvilan. Vi har en frispark där vi lyfter upp laget, men känslan är att vi inte riktigt är på plats när den slås. Ändå tycker jag att vi har tillräckligt med manskap för att kunna försvara oss i omställningen, som tyvärr resulterar i ett baklängesmål.

Redan i första halvlek får vi göra tre byten pga. skadekänningar vilket inte är helt optimalt. Men vi har en god känsla i paus och alla som kommer in gör bra inhopp.

Linkan och Fille har varsin nick på mål och Simon rundar målvakten men kommer ur vinkeln. Det är just det där lilla extra flytet.

Vi ska vara mycket stolta över prestationen, att vi ger tabellettan en rejäl match och tar jobbet för varandra som vi kommit överens om. City Trelleborg har gått rent och inte tappat en enda poäng. Det är ingen hemlighet att vi mötte ett spelskickligt lag och när man ligger i toppen, så är man också per automatik mer effektivare när väl lägena dyker upp.

Självklart nämnvärt att Emil M gjorde sitt första mål i A-lagströjan. Tyvärr fick han utgå med känningar, men jag vet att det kommer fler goda insatser från vår unge pjäs.

Assisterad av Simon, för dagen anfallare, som gjorde ett starkt jobb och sände rätt signaler, när han i matchens slutskede tog en försvarslöpning och täckte upp efter en bolltapp på offensiv planhalva.

De senaste två veckorna har killarna stått inför tuffa utmaningar som de hanterat bra. Vi har haft en annan glädje på träningarna än vad det varit på länge och det kommer att ge resultat. Redan på tisdag åker vi till Höllviken för att gästa Näset. En sak är säker; vi åker dit för att ta med oss alla poängen hem till Genarp.