Matchstart:lör 29 februari, 12:00
Plats:Ekevallen Konstgräs
Matchrapport: GIF vs Dalby GIF
2020-02-29 17:27

Idag gästades vi av nabon (och samarbetsklubben på damsidan) Dalby GIF. Dalby huserar i år i division 4 och således förväntade vi oss en tuff match. Inledningen av matchen var lite avvaktande från vår sida men vi låg rätt i våra defensiva positioner och Dalby skapade inte så många farliga chanser trots bollinnehav. Dock gjorde ändå Dalby 1-0 i den 12:e minuten på en målvaktsretur och några minuter senare hade Dalby ett bra läge men avslutet gick ej på mål. Allteftersom matchen fortskred växte vi in i matchen. Och med ca 15 minuter kvar av första halvlek, bröt Oscar Lindkvist ett uppspel och passade anfallare Vilgot Jurland som fick på ett bra skott som Dalbys målvakt räddade men på returen kastade sig Alexander Johannisson fram och förpassade bollen i mål. Givet förutsättningarna var vi nöjda med första halvlek, speciellt andra halvan av första halvlek. Första chansen i andra halvlek skapade Dalby efter ett långt inkast och en nickskarv som damp ner på bortre stolpen/ytan men Dalbyspelarens avslut gick över vårt mål. Därefter hände inte så mycket mer i chansväg under en lång period. I den 33:e minuten var Jocke Johansson ganska nära att förpassa bollen i mål efter ett mindre bra ingripande av Dalbys försvar. Ju längre matchen led, desto mer tog Dalby över matchen och vi hade svårt att etablera eget spel på Dalbys planhalva. Med ca fem minuter kvar av matchen stormade en Dalbyspelare fram och fick ett bra skottläge men Christopher "Stoffe" Fröjd i vårt mål gjorde ett utsökt benparad. På den efterföljande hörnan hade Dalby ett bra nickläge. I matchens sista minut rann Dalbys duktige anfallare igenom vårt försvar, rundade "Stoffe" men Jonas "Dike" Einbjörn agerade räddande ängel på mållinjen. Just när man trodde att matchen skulle sluta oavgjort, avgjorde Dalby matchen på övertid. Mycket mer än avspark hann vi inte med förrän domaren blåste av matchen och matchen slutade därmed 1-2 (1-1). Vi får ta med oss första halvlek (speciellt andra halvan av första halvlek) samt att idag gjorde ännu en 14-åring sin debut; förra helgen var det Pontus Andersson, nu hans kompis Max Mårtensson.