Matchnummer: 130155129
Samling:11:45
Matchrapport: GIF - Dalby GIF
2019-09-29 18:02

Idag spelade vi vår sista seriematch för säsongen 2019. För motståndet hemma på Ekevallen stod seriesegraren och nabon Dalby GIF. En ytterst liten chans fanns till kvalspel till division 4 men då både Linero IF samt Lunds BOIS vann sina matcher, blev dagens resultat betydelselös vad gäller kvalplatsen. Då vi idag saknade ett antal försvarspjäser, spelade vi för första gången i år med en trebackslinje och satsade offensivt med bl.a. två anfallare. Direkt i inledningen av matchen löpte sig Ted Frostander till ett bra läge men vinkeln blev lite för snäv och Dalbys målvakt kunde rädda. I den 16:e minuten tog Dalby ledningen, då vi var lite oorganiserade i vårt försvarsspel. Dock en minut senare kvitterade vi. Efter bra offensivt presspel, kunde Marcus Strand smeka fram en yttersida till en framstormande Alexander Johannisson och ”Alle” gjorde inget misstag utan placerade bollen i mål. Nästa chans fick Dalby via ett avslut mot första stolpen men Christopher Fröjd i målet var på hugget och räddade. Fem minuter senare var Dalby nära ett ledningsmål men Anton ”Nisse” Nilsson agerade ”räddande ängel” på mållinjen. Dock med några få minuter kvar av första halvlek gjorde Dalby 2-1. Vi blev lite passiva under andra halvan av första halvlek och bjöd Dalby på alldeles för stora ytor. Detta var något vi pratade om i paus och som vi förbättrade i andra halvlek, Vi rivstartade andra halvlek och när 10 minuter spelats av andra halvlek så hade vi vänt på matchen. I den 50:e minuten fick Jonas ”Dike” Einbjörn ett farligt nickläge och på efterspelet på Dikes nick blev vi tilldömda en straff. Alex Nilsson Frank var säkerheten själv och väntade ut målvakten och rullade in bollen. Fem minuter senare slog Ted Frostander en boll mot Robin Ringkvist, som visade styrka och höll undan för flera Dalby-försvarare för att avsluta med ett skott stolpe in vid krysset. Därmed hade vi vänt ett underläge (i paus) till ledning 3-2. Dalby tryckte på framåt för en kvittering men man skapade inga jättechanser och ledningen kändes hyfsat trygg. Dock med mindre än 10 minuter kvar av matchen bjöd vi tyvärr Dalby på ett friläge och seriens skyttekung kunde enkelt kvittera. Matchen sista stora chans skapade vi, då Jimmie Svärd – på övertid – fick ett ypperligt nickläge men Dalbys målvakt kunde rädda. En jämn match mellan två lag med offensiv inställning slutade därmed 3-3. Därmed har vi tagit poäng mot samtliga lag i serien och höstsäsongen har varit magisk med sju raka segrar + dagens oavgjorda match mot seriesegraren.

Dagens matchtrupp: Alex Nilsson Frank, Alexander Johannisson, Andreas Persson, Anton Nilsson, Christopher Fröjd, Fredrik Norén, Fritiof Jurland, Isak Ekqvist, Jimmie Svärd, Johan Svensson, Jonas Einbjörn, Marcus Strand, Robin Ringkvist samt Ted Frostander.