Matchnummer: 130155045
Samling:17:45
Matchrapport: GIF - Husie IF
2019-05-25 14:28

Igår sprack vår förlustfria svit på hemmaplan, då Husie IF vann med 3-1. Första halvlek var en halvlek i ganska lågt tempo, där inget av lagen skapade någon stor chans. Istället gjorde Husie 1-0 i andra halvleks första minut på ett volleyskott. Även nästa farliga chans hade Husie men Christopher Fröjd i vårt mål kunde rädda avslutet. Vi växte dock mer och mer in i andra halvlek och började skapa ett antal vassa chanser. I den 63:e minuten kom Alex Nilsson Frank runt på högerkanten och spelade bollen till Marcus Strand som avslutade anfallet men vi hade en sagolik otur då bollen gick stolpe-stolpe ut (och förbi Robin Ringkvist som annars hade haft tomt mål). Tre minuter senare fick Alex ett liknande läge och den gång avslutade Alex anfallet själv men Husies målvakt gjorde en utmärkt räddning och bollen gick till hörna. På denna hörna fick Fredde Norén ett nickläge mitt i straffområdet men Freddes nick gick mitt i famnen på Husies målvakt. Ytterligare tre minuter senare frispelade Marcus Strand Robin Ringkvist men ånyo gjorde Husies målvakt en strålande räddning. Istället gjorde Husie 2-0 efter ett långt inkast, där bollen damp ner hos en Husie-anfallare som klippte till direkt och målet var ett faktum. Vi försökte trycka på ännu mera framåt och ett hopp väcktes i den 87:e minuten när Alex Nilsson Frank reducerade efter en fin framspelning av Robin Ringkvist. Dock kunde Husie kontra in det matchavgörande 3-1 målet och fastställa slutresultatet till 3-1. Vi skapade minst lika många och farliga chanser som Husie men Husie var denna afton effektivare än oss. Nästa vecka väntar två viktiga matcher; mot Liria IF samt Teknologkårens IF LTH.

Dagens matchtrupp:  Alex Nilsson Frank, Alexander Frank, Anton Nilsson, Alexander Johannisson, Christian Aghetseh, Christopher Fröjd, Fredrik Norén, Jimmie Svärd, Joacim Johansson, Johan Svensson, Jonas Einbjörn, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Robin Ringkvist samt Ted Frostander.