Matchnummer: 130143017
Samling:13:00
Rapport: Lunnarps BK - GIF
2018-04-21 19:04

Årets första gräsmatch spelades idag borta mot Lunnarps BK. Lunnarp vann - likt oss - förra året sin division 5 serie i stor stil och är därmed - likt oss - nykomling i division 4.

Tyvärr var vi inte riktigt på tårna i inledningen av matchen och redan i den 4:e minuten gjorde Lunnarp 1-0 på en hörna från höger. Därmed inträffade det som vi inte ville skulle ske; att Lunnarp kunde backa hem och lita på sitt starka försvarsspel. 10 minuter senare kontrade Lunnarp in 2-0, igen efter tveksamt kollektivt försvarsspel från vår sida. Vi är klart spelförande i första halvlek men vi skapade i ärlighetens namn inte några direkta heta chanser. I paus gjorde vi ett taktiskt byte och gick ner på en trebackslinje, allt i ett försök att trycka på framåt samtidigt som vi var medvetna om riskerna bakåt. I andra halvlek skapade vi ett antal farliga chanser men dessa kommer efter att Lunnarp ånyo kontrat in ett mål (i den 66:e minuten). Både Besnik Rustemaj och inbytte Liridon Rrustemaj hade kanonläge att göra mål men idag var det inte vår dag. Individuellt gjorde alla 16 spelare i truppen en bra insats men vi kan inte alltid räkna med att vända ett underläge, även om vi nog är det starkaste laget i serien i andra halvlek. Förlusten skrevs därmed till 3-0.

Nåväl, 6 av möjliga 9 poäng är en mycket bra start på seriespelet och vi får göra en bra träningsvecka kommande vecka och sedan väntar en härlig utmaning på lördag nästa vecka, hemma på Ekevallen, i form av seriefavoriten IFK Simrishamn.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Besnik Rustemaj, Christian Aghetseh, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johan Svensson, Jonas Einbjörn, Liridon Rrustemaj, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Otto Sztojka, Robin Ringkvist samt Ted Frostander.