Plats:Ekevallen Konstgräs
Samling:12:45
Matchrapport: GIF vs Balsby SK
2020-10-25 10:48

Igår var det dags att knyta ihop säcken och stänga säsongen via kvalretur hemma på Ekevallens konstgräs mot Balsby SK. Första mötet uppe i Balsby vann vi bekvämt med 2-0.

Precis som i första matchen rivstartade vi matchen och i matchens första minut fick Fredde Norén ett utmärkt skottläge i Balsbys straffområde (men skottet gick i burgaveln). Efter ca 12 minuter sköt Robin Ringkvist ett skott som tog i stolpen alt. målets hjul? Några få minuter innan pausvilan spelade Johan Svensson snyggt fram Robin till ett friläge och via stolpen kunde Robin förpassa bollen i mål. Vi skapade även ett par bra andra lägen i första halvlek, t ex var Ted Frostander pigg på sin högerkant och skapade bra lägen när han tog sig förbi sin back. Andra halvlek blev en ”orgie” i missade chanser och frilägen från vår sida. Frilägen hade Ted, Alex Nilsson Frank x 2, Robin samt Fredde. Dessutom hade Robin ett avslut i stolpen. Lägg till en uppsjö av klara kontringschanser där vi slarvade i sista-passen. Helt otroligt att vi inte lyckades utöka vår ledning. Balsby skapade en riktigt bra chans (den enda under båda matcherna) men Alexander ”Alle” Johannisson agerade räddande ängel på mållinjen. Matchen slutade 1-0 och dubbelmötet slutade 3-0 till oss och därmed säkrade vi – helt välförtjänt! – fortsatt division 5 status.