Rapport: Askeröds IF - GIF
2015-06-13 18:51

Bortamatch mot Askeröds IF stod på menyn idag. Redan efter någon minut skapar Askeröd - på ett inspel från vänsterkanten - matchens första farlighet men avslutet går mitt på Murre. I den 5:e minuten kommer dessvärre ett helt felaktigt (pinsamt lät det t o m från Askerödslägret) domslut, där domaren efter en korrekt glidtackling av debuterande mittbacken Niclas Talp pekar på straffpunkten samt ger rött kort åt Niclas. Beslutet är helt uppåt väggarna och präglar naturligtvis matchen. Straffen förvaltas säkert. Tio minuter senare nickskarvar Young fram bollen och Niklas Nilsson kommer sånär igenom Askerödsförsvaret. Även nästa chans är vår, då en frispark från Strand hittar Youngs huvud men nicken resulterar inte i mål. Vår riktigt stora chans att kvittera kommer i den 28:e minuten, då Jocke bryter ett uppspel och serverar Young som fri med målvakten skjuter rakt på målvakten. Två minuter senare får Askeröd lite enkelt kombinera sig fram i vårt straffområde och Murre kan inte rädda avslutet och därmed står det 2-0 till Askeröd. Dock hänger vi inte med huvudet utan kan nästan omgående reducera, då Young är framme på returen från ett skott från Jocke och lyckas tråckla in reduceringen. Vi skapar ytterligare en farlig chans på en hörna men på efterföljande hörna har Askeröd en farlig kontring men deras spelare nickar över från nära håll. Halvtidsresultat är därmed 2-1 till Askeröd. Första chansen i andra halvlek skapar Fredde Norén men Strand får inte träff på hans inspel från högerkanten. I den 56:e minuten gör Askeröd 3-1 på en frisparksretur från Murre. Där och då känns det tungt men grabbarna viker inte ner sig utan fortsätter att kämpa. Några minuter senare har Askeröd en stor chans att punktera matchen men deras spelare lobbar bollen över ribban. I den 64:e minuten kommer Strand och Young i ett två-mot-två läge och spelar sig snyggt förbi de två försvararna men Strands avslut på friläget går högt över. Istället i den 67:e minuten reducerar vi, när Pierres frispark når Niklas Nilsson som kan nicka in 2-3. Den stora kvitteringschansen kommer i den 80:e minuten men just som vi ska anteckna 3-3 i målprotokollet lyckas Askeröds målvakt precis på mållinjen avvärja Youngs avslut. I slutminuterna av matchen trycker vi tillbaka Askeröd – trots att vi har spelat med en man mindre i 85 minuter – men lyckas inte skapa tillräckligt vassa chanser för att kunna kvittera. All heder åt grabbarna idag som spelar 2-2 i 85 minuter med en man mindre mot topplaget Askeröd. Tyvärr är det idag domaren som via ett horribelt domslut ställer oss i en nära på omöjlig situation (en man mindre i 85 minuter med underläge med 1-0 på straffen). Samtidigt skapar vi åter tillräckligt med chanser för att ta poäng men där kvalitén på avsluten inte är tillräckligt bra. Sista matchen innan sommaruppehållet spelas nästa torsdag hemma på Ekevallen mot serieledarna Lunds SK.

Dagens matchtrupp: Anton Nilsson, Anton Persson, Daniel Young, Fredric Larsson, Fredrik Norén, Gustav Nilsson, Joacim Johansson, Jon Nilsson, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niclas Talp, Niklas Nilsson, Oliver Petersson, Pierre Kullberg