Herrar Senior
Referat: Askeröds IF (6) - Genarps IF
Matchrapport: Askeröd 1-1 GIF
2023-02-12 13:14, Herrar Senior

Senast jag var på Askeröds IP var sommaren 2017. Fina minnen från tiden som spelare, både 1-0-segern men också att det var året då vi vann serien. Även den här gången såg det länge ut att bli samma slutresultat.

Solen och det trevliga välkomnandet värmde gott. Men i det öppna fältet var det inte mycket som bromsade upp den starka vinden, vilket gav oss delvis svåra spelförhållanden.

När vi planerade vår försäsong, försökte vi sprida nivån på motståndet. Ett medvetet val för att få till en bra mix på olika scenarion att hantera. Därför var det nyttigt att spela mot ett fysiskt Askeröd.

Jämfört med förra helgen fick nya spelare chansen från start. Träningsmatcher är till för just detta. Vi hade en del boll, hotade i djupet och skapade fina lägen.

Och till slut kom också utdelningen. I den 38:e minuten fick Pontus bollen av Simme och avslutade kliniskt med sin vänsterfot. Känslan i paus var att vi borde haft en större ledning.

I första halvlek hade hemmalaget ett skarpt läge efter ett bolltapp från vår sida i uppspelsfasen. I andra halvlek hade vi svårt att hålla i bollen, vilket resulterade i fler lägen på vår planhalva.

Tröttheten var märkbar efter att ha jagat boll i större delar av halvleken. Den hårda vinden gjorde också sitt. Efter en frispark stannade bollen i luften och gav Askeröd öppet mål, vilket betydde 1-1 efter 78 minuters spel.

Vi fick till en forcering på slutet och med lite flyt hade vi kunnat få till ett segermål. Summerat var det inte helt orättvist med ett lika resultat.

Laget gjorde en bra insats och det är redan många bitar vi är nöjda med i den här fasen av försäsongen. Självklart är vi också nöjda med alla anhängare som var med oss i blåsten. Nästa helg är vi tillbaka på vår konstgräsplan. Förhoppningsvis mer vindstilla då.