Saba Palestina KIF/Liria IF (5)4 - 1Genarps IF (5)

Referat: Saba Palestina KIF/Liria IF (5) - Genarps IF (5)
Förlust mot Saba Palestina
2022-04-02 12:09

Det blev förlust i fredagens DM-match på Heleneholms IP. Matchen slutade 4–1.

Under fredagskvällen väntade första slutspelsomgången av DM – då stod Saba Palestina KIF för motståndet.

Hemmalaget behärskade den slitna och hårda konstgräsplanen betydligt bättre än GIF, vilket gav ett övertag i många av matchens täta dueller.

De skapade en hel del chanser och satte Genarps målvakt Stoffe på många prov.

Med minuten kvar av första halvlek tog hemmalaget ledningen.

I den andra halvleken kom hemmalaget ut bäst och utökade sin ledning ytterligare – efter tveksamt dömd straff. Även 3–0 kom med 17 minuter till full tid.

Matchens snyggaste mål stod Marcus Strand för, när han snyggt skruvade in frisparken från distans.

I den 88:e minuten fastställdes slutresultatet till 4–1.

Genarp tog sig vidare från gruppspelet vilket var målsättningen.

Nu lämnar laget DM och lägger all fokus på seriespelet, som har premiär redan på torsdag den 7:e april på Ekevallen.

Då hoppas föreningen att så många som möjligt är på plats.

Saba Palestina KIF – Genarps IF 4–1 (1–0)

Mål: 1–3 Marcus Strand 82’

Varning: Marcus Strand 89

Startelva: 1. Christopher Fröjd (mv), 2. Jonas Einbjörn, 4. Max Mårtensson, 5. Simon Kristoffersson, 9. Alex Nilsson Frank, 10. Joacim Johansson (K), 11. Vilgot Jurland, 12. Alexander Johannisson, 16. Emil Mårtensson, 21. Marcus Strand, 22. Emil Fällmark.

Ersättare: 3. Fritiof Jurland, 14. Adam Åkesson, 15. Ludvig Nilsson, 19. Jon Müller, 20. Erik Johansson.