Rapport: GIF - Blentarps BK
2016-04-02 16:36

I dagens genrep stod Blentarps BK och inte Klågerups GoIF för motståndet. Vi börjar matchen bra och i den 6:e minuten vaskar vi fram vår första av för dagen många, många chanser. Bara någon minut senare slår Dike en fin genomskärare till Jon, som tar med sig bollen med bröstet och avslutar på halvvolley men skottet tar i stolpen. Efter vår starka inledning kommer Blentarp in i matchen och skapar (efter lite slarv av oss) två bra läge men deras avslut blockeras och Murre behöver ej ingripa. I den 17:e minuten rinner en Blentarpsspelare sånär igenom vårt försvar men vi lyckas reda ut situationen. Vårt ledningsmål kommer i den 34:e minuten, där Jocke läser ett uppspel och knäar fram bollen till Fredde Norén som säkert kan lobba in bollen i ett delvis tomt mål. Med fem minuter kvar av matchen är Jon mycket nära att nicka in 2-0 men en Blentarpsförsvarare rensar undan bollen mer eller mindre på mållinjen. Dock kommer vårt andra mål innan pausvilan. Pierre – som idag gjorde match nr 200 för GIF – hittade Ted med ett läckert inspel och Ted bredsidade ganska enkelt in 2-0. I paus skiftar vi uppställning (till 4-4-2) och den andra halvleken äger vi fullständigt. Redan i den 3:e minuten drar Fredde iväg ett farligt skott. Minuten senare slår Fredde ett inlägg, som Jocke nickar ner till Oskar Ericson men Oskars avslut går över ribban. 3-0 kommer i den 10:e minuten och är ett läckert mål, där Niklas Nilsson lyfter fram bollen till Fredde som elegant lobbar in bollen. Tre minuter senare spelar Ted fram Jocke men Jockes avslut tar i stolpen. I den 15:e minuten gör vi 4-0. Dike slår ånyo en perfekt boll till Jon, som denna gång inte gör något misstag. Därefter har Ted och Oskar bra lägen men får ej riktigt till avsluten. Både i den 27:e och 31:a minuten har Jon frilägen men inget av frilägena resulterar i mål. 5-0 kommer i den 33:e minuten genom Oskar. Två minuter senare gör återvändande Marcus Strand 6-0 på en välplacerad nick. Oskar har sedan ett kanonläge att göra 7-0 men avslutet går över ribban. Innan matchen är slut hinner vi även missa en straff. Skönt för grabbarna att kunna spela ut och få göra många mål. Dock vet vi att tuffare tider och motståndare väntar. Nu har vi bara två träningar kvar innan vi i seriepremiären nästa fredag tar oss an SoGK Charlo (borta).

Dagens matchtrupp: Fredrik Norén, Joacim Johansson, Johannes Karlsson, Jon Nilsson, Jonas Einbjörn, Kenneth Brostedt, Marcus Strand, Murat Kocacenk, Niklas Nilsson, Oscar Ericson, Pierre Kullberg, Ted Frostander