Höst- och vinterinformation
2019-10-04 12:53
Hej!

Här kommer lite fotbollsinformation inför hösten och vintern.

Det börjar mörkna tidigare på kvällarna och vi har därför gått över till att köra våra träningar på konstgräset där det finns belysning. Vi fortsätter att träna utomhus även efter seriespelets avslutande och kör som tidigare:
  • måndagar, 17:30-19:00
  • onsdagar, 17:30-19:00
Vi har i nuläget inte planerat någon inomhusträning, utan ambitionen är att fortsätta utomhus och hellre spela futsal ute på konstgräset om vi skulle vilja det.

Aktuella träningar, matcher med mera kan ni alltid finna i vår Kalender » som vi uppdaterar löpande.

Vidare är det oerhört glädjande att se att vi nu är betydligt fler som kommer på träningarna än tidigare. Vi har legat stadigt på 12-14 spelare per träning sedan höststarten och vi räknar med att vi är runt 16 aktiva spelare i truppen.

Det höga antalet spelare ger oss ett litet "problem" som vi inte haft tidigare, nämligen att vi inte kan kalla hela truppen till våra matcher, eftersom det helt enkelt inte fungerar att vara så många spelare i en sjumannamatch.
Tidigare kunde vi förbehållslöst kalla hela truppen till match och hade vi tur slapp vi behöva ringa runt för att låna in spelare från andra årgångar.

De sista två matcherna för säsongen kommer vi att titta mycket på träningsnärvaron när vi väljer vilka vi kallar till match. När vi ser hur många som kommer att delta av de spelare som kallats i första skedet kan vi eventuellt komplettera med fler spelare i en andra kallelse.
Vi vill alltså understryka att det inte är fråga om att "toppa laget" när vi kallar till match!

När nästa års seriespel närmar sig får vi titta på hur många vi är i truppen då och vad vi kan göra för att alla ska kunna spela match. Som det är nu är vi inte redo att ställa upp med två lag i seriespelet, varken spelar- eller tränarmässigt.

Har ni funderingar kring ert/era barns träningsnärvaro kan ni vända er till oss tränare då det förs protokoll på detta.

Mvh,
Rikard och Peo