Matchrapport GoF IF - Genarps IF
2019-09-03 20:56
Lördagen bjöd på strålande fotbollsväder med behaglig temperatur och i Flyinge väntade en fuktig glidtacklingsvänlig gräsplan. Vårens match mot GoF blev en jämn tillställning, så vi visste vad som väntade oss så här i höstreturen på bortaplan.

Matchens första mål kom efter en något trevande start där vi inte riktigt hittade vårt passningsspel. Vi fick en hörna som Milton slog in fint framför mål och Erik kunde nicka bollen direkt i mål.
Efter målet bet vi oss fast på GoF:s planhalva och genom att vi var där och stressade gjorde GoF 0-2 genom självmål. Spelet svängde  mot slutet av första halvlek och innan första pausen kom reducerade de till 1-2.

Andra halvlek inleddes starkt av Genarpspågarna. 1-3 genom Uwais och sedan 1-4 av William som därmed målade i sin premiärmatch. GoF hann sedan göra 2-4, men vi replikerade snabbt genom att Erik utökade till 2-5.
I detta ögonblick vände matchen, för det kändes lite grann som att vi slog oss för bröstet och blev för bekväma när vi hade en så pass klar ledning. Vi gick inte in fullt i närkamperna och gav inte det där sista som behövs i både det defensiva och offensiva arbetet. GoF däremot visade prov på fin vilja och kämpaglöd och tog över mer och mer. Innan halvleken var slut hade de hunnit reducera, kvittera och ta ledningen med 6-5.

Inför tredje halvlek stod det klart att vi behövde hitta tillbaka till vårt eget spel och börja vinna närkamperna, vilket vi också gjorde.
Oturligt nog gick GoF upp och gjorde 7-5 på ett bra anfall med ett ypperligt avslutande skott.
Vi fick en frispark dömd till vår fördel och Uwais fick till ett fint skott som målvakten var på, men ej kunde rädda, och bollen gick in i krysset. Trots många bra chanser med stolpe, ribba och strax utanför stod sig dock 7-6 som slutresultat.

Dagens trupp:
Albin, Elliot, Emil, Erik, Gustav, Justin, Milton, Shane, Uwais och William